56 éves korában elhunyt Gesztesi Károly

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly. A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/meghalt-gesztesi-karoly/mh…

Hozzászólások

Először is RIP.

 

Másodszor meg, aki ennyire égeti a gyertyát, az számíthat az efféle korai halálra...

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Pár éve volt a Friderikusz 24 órás interjú műsora, a formátum miatt érdekelt, előtte szerintem sose láttam interjút vele, végignéztem, és az maradt meg, hogy nagyon hasonló volt a Charlie Sheen interjúra, amikor tigris vagy sárkány vagy mindkettő véréről beszélt, hogy az folyik az ereiben, talán még mondott is valami egész hasonlót, miközben a Friderikusz kérdezte, hogy de nem sok ez így? Az index.hu cikkében is van tőle egy idézet, az is ezt mutatja, szerintem még lehet ő se lepődött meg rajta. Engem most először ütött meg, hogy a családja talán örülhet, hogy nem pár hete volt, így még volt egy jó karácsonyuk (remélem).

Ugyanakkor, amennyire tudom nem műsorváltozás miatt, de tegnap volt az Üvegtigris 2, a "bazdmeg beletéptem kurva anyámat" mondatnál úgy röhögtem, ahogy először is röhögtem a filmen, a munkája számomra örök érték.

(Jövőhéten megyek el orvoshoz több mindent is kivizsgáltatni, 10 éve megyek fáradt olajjal, és folyamatban a munkamódszer váltás. Nincs gyerekem, nincs senkim aki számítana rám, de javaslom mindenkinek, aki csak egy kicsit is közel érzi a veszélyt, az most húzza be a kéziféket, az orvoslás csodákra képes, érdemes élni velük. Remélem még nekem nem túl késő, majd eldől az orvos mennyire néz majd rám szemrehányóan.)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

En mar nem tudom megmondani mi a jobb:

-tutuke, zabalas, bohem-eletmuveszet, mindent kielvezni es go pl. 56 utan, de szinte garantaltan nem 80 korul.
-vagy minden szarra vigyazni, kotonba csomagolva elni; patikamerlegen enni- inni- baszni- mozogni- aludni- stresszkezelest gyakorolni... majd *talan* nem 56 utan menni, talan 100 utan szepen menni, de talan 70 utan valogatott kinok kozott menni. Statisztika szerint inkabb utobbi.

Nem tudom. Most is csak azert “tudom” mert ugy van gyerekem, hogy 30 eves korara 63 leszek, es amilyen vilag van ekkor talan meg szamitani fog ram alkalomadtan. E tudat nelkul talan mar le is szarnam az egeszet es menne az elso pont. Szoval nem tudom en, nalam ez vegul is bonyolult kerdes :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Inkább élj 40 évet úgy mint az oroszlán, mint 100 évet mint a birka

Sajnos a fentit nem egy okos ember, hanem egy többszörös gyilkosságért életfogytot kapott bűnöző mondta, de azért van benne valami igazság. 

Én az első pontot kivégeztem 16-40 évig. Most jobban odafigyelek. Heti 3 edzés, rendszeres szűrővizsgálatok, rendszeres vérnyomásmérés stb.

De ez sem garancia semmire. Lehet, hogy holnap felfordulok.

trey @ gépház

Ez egy nagyon lényeges életvezetési kérdés. Gondolataim:

 * A sok tütükézés egy idő után nem csak játék és mese. Függőséghez vezet, beszűkül az érdeklődési kör, szellemi leépülés is jön. Előbb-utóbb az ismerősök eltűnnek, mert elfogy minden érdekesség az emberből. Marad a piálás, ami önmagában elég unalmas. Nem túl fényes jövőkép így élni, és még jó sokat ki lehet húzni idült alkoholistaként egy unalmas életben, ami csakis a pia körül forog. Vagy bármi más függőséggel így lehet járni.

 * Egyáltalán nem biztos, hogy ha valaki két végén égeti a gyertyát, akkor "szerencsésen" egy pillanat alatt szívmegállásban, vagy saját hányásába belefulladva egy túl jó bulin hal meg. Az is lehet, hogy a szervei szépen lassan fájdalmasan mondják fel a szolgálatot és ugyanazt a kanosszajárást éli meg a user, mint az egészségesen élők 70 évesen. Csak éppen mindezt 40-50 évesen. Jobb az?

 * Az sem biztos, hogy aki egészségesen él, az kanosszát járva hal meg 70 évesen, neki is lehet "szerencséje", hogy csak simán megáll a szíve.

 

Én megtapasztaltam milyen amikor az embert krónikus szarok kezdik gyötörni már a huszas éveimben. A paleolit megtérésem óta viszont köszönöm jól vagyok, isteni szerencse, hogy rátaláltam az utamra. Amit tapasztaltam:

 * Létezik az, amikor az egészségi állapotod jelentősen korlátoz az életedben, de azért még jó élni. Egyértelmű, hogy mennél egészségesebbek vagyunk, annál jobb. Mindig.

 * Úgy éreztem, hogy ebből nem lesz hosszú élet. Pláne, hogy semmi nem javult soha, csak szépen lassan minden rosszabb lett. Az illesztett görbe nem vezetett messze előre az időben.

 * Egészségesen táplálkozni nem rosszabb, mint egészségtelenül. (A zsír és a só valójában egészséges, csak a szénhidrátot kell visszavágni, illetve pár problémás alapanyagot kerülni.)

 * Kipihentnek lenni sokkal jobb, mint krónikusan fáradtan vánszorogni előre az életben. Ésszerűtlen dolog keveset aludni, ráadásul valljuk be az ébren töltött idő jelentős részében hülyeségeket csinálunk, ami helyett jobb lenne aludni.

 * Válogatott kínok közötti halál ellen két megoldás van:

 ** Szerencse - könnyű és gyors halál ajándékként az élettől

 ** Bátorság - a kellő pillanatban megtagadni a további életbentartó kezeléseket, és emelt fővel távozni ebből az ujjászületésből.

 

A nagyon kicsapongó élet mellett tehát kevés szól, igazából nem valódi érték amit adni tud, viszont éveket vehet el. Persze túlságosan kimértnek lenni sem jó. Az arany középutam az, hogy ha jó társaság van, akkor iszom velük párat amíg emeli a jókedvemet, de nem rúgok be annyira, hogy másnapos legyek. Így 30 felett már rutinnal találom meg ezt a kényes egyensúlyt. Egyedül viszont nem iszom csak hogy fogyjon a pálinka, vagy ilyesmi.

 

Mostanra nagyjából elégedett vagyok az életemmel, ha meg kellene halnom nem lennék elégedetlen azzal amit éltem. Azért még remélem sok van hátra, de nem félek attól ami jön. Remélem ha már közelebb lesz a vég, akkor is ilyen bátor leszek :-)

 

Patikamérlegen még sosem basztam. Jó az? Érdemes kipróbálni így 30 felett? :-)

Én nem nagyon figyeltem a vele kapcsolatos infókra, az eddig a médiában publikált képei alapján sokkal többnek gondoltam. Ettől függetlenül R.I.P. -  (Előbb-utóbb mindenkit leállít a kora, genetikája. Ha két végén és ha nem. Csendben átadja helyét az utána jövő generációknak. És ha őket tekintjük, jól is van ez így...!) 

Szemmel láthatóan az RTL azóta károg, amióta kivették a csecset a szájából by reklámadó és fizetnek mint a katonatiszt. Az első évben FIXME 900 milliót buktak. Ezzel nincsen baj, eddig tök logikus - dehát addig minden jó volt, tehát ami most szar ahhoz bő nyállal asszisztáltak, még vadhajtás korában. Remélem ez eljut sokakhoz.

Vortex Rikers NC114-85EKLS