Hivatalos e-mail a hivatalnak

Úgy döntöttem felveszem a kapcsolatot a munkaügyi felügyelettel.

Az ügy egyszerű, a munkaadó nem postázta ki 5 napon belül a kilépő papírokat (november 24-ig), rá kéne koppintani az orrukra, hogy pótolják. 1 perc guglizás után ki is jön a cím, ahol az e-Ügyintézés link az ÁNYK használatát írja le. Sima e-mail elveszik az én ügyemre meg talán nyomtatvány sincs, de a helyi kormányhivatal útba esik, így besétáltam.

Az analóg ügyintézésben nem csalódtam, azt sem tudták, hogy ilyesmi rájuk tartozik, de mutattam nekik HR portál bejegyzést jogszabállyal, így csak utánanéztek. Eredmény: írjam le nekik egy papírra most a problémám (majdnem visszakérdeztem, hogy kézzel mint az állatok?) és átküldik Óbudára vagy küldjek e-mail-t, de ne simán mert az elveszik (tudtam) hanem epapíron. - Az vajon mi?

https://epapir.gov.hu/ - Belépsz és már a személyes adataiddal küldi a rendszer a levelet, mint a 21. században. Csakhogy a címzett részhez hiába írtam, hogy "budapest főváros III..." mert azt kellett volna írnom, hogy "BFKH, III...". Logikus nem? E-mail cím nincs, de van a címzetten kívül még Témacsoport és Ügytípus rész, az alapján kell kisakkozni.

Elindult az ügyintézés, írták, hogy ha nem Budapesten volt a munkavégzés helye, hanem Pest megyében, akkor nem hozzájuk tartozik az ügy, sebaj oda is küldtem epapírt. Válaszoltak gyorsan, szépen, kértek ilyen információt, olyan hozzájárulást.

Eredmény: "Az elintézés várható időpontja 2020. március 31." Kösz a semmit! (szerencsére az ügy megoldódott, kis fenyegetőzés után jött az utalás és csengetett a postás)

Hozzászólások

A tanulsag: a burokracia utvesztoi helyett fel kell venni a telefont, es megkerdezni, hogy mi van. :)

Új munkahelyre való belépéshez nem szükséges a belépésnél az előző helyről megkapni a kilépési papírokat. Később is átadhatod. Egyedül a meglévő munkaszerződésed megszűnéséről szóló megállapodást kell bemutatni. Ez utóbbit a szerződés felbontásáról szóló megállapodás megkötésekor kézhez kell kapnod, két pédányt neked és a foglakoztatásoddal döntési jogosultsággal rendelkező embernek alá kell írnia. Pl. mindaddig amíg ez nem kerül aláírásra addig a felmondási időd sem kerülhet elszámolásra. 
Amúgy megnyugodhatsz, hogy a volt céged fog kapni egy kis ejnyebejnyét. A munkaügynek az utóbbi 4-5 évben erősen viszket az ujja a büntigomb felett.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "