Új komment jelölő - kereshető formában

Fórumok

A fórum topikok új (még nem olvasott) kommentjeit jelölő piros, "új"-felirat az Ajnász-féle kiegészítőt használva "[new]"-ként jelenik meg, amire nagyon könnyű szűrni, hiszen a szövegben kicsi az esélye ezeken kívül ugyanennek a betűkombinációnak. Az "új"-ra viszont ugyanez már nem vonatkozik. Mivel telefonon nem lehet kiegészítőt használni, ezert a hosszú topikoknál az új kommentek megtalálása egy idő utan már a lehetetlennel határos (vagy én csinálok valamit rosszul). Érdeklődöm, hogy (ha ezt más is így látja) van-e mód arra, hogy ezt a feliratot valami speciál-karakterrel dúsítsuk (pl.: " [új]") a konnyebb kereshetoseg erdekeben? Köszönet!..

Hozzászólások

+1000
Ezt én is preferálnám. Nekem megfelelne bármilyen minta - pl: [új] is, ami egyedi.
Lehet, hogy írtam is már erről levelet Treynek, de reakció még nem érkezett.

Tessék. A régi HUP-on ezzel már nem kívánok ennél többet erre szánni.

--
trey @ gépház

Az egész problémát nem nagyon értem. Az új kommentek más színűek, most már nagybetűsített és inverz színes az "ÚJ". Emellett extra karakter is van mellette. Csak a vak nem látja, hogy mi az új komment ezek után. Értem én, hogy a » neked nehezen beírható, de egy csillag meg ronda.

Javasolj középutat. Ami neked kényelmes, az én szememnek meg esztétikus.

--
trey @ gépház

Gondolom az okozza az egyet nem értést, hogy például én se szemmel tolom a grep-et görgetés közben, hanem rákeresek. Rákeresni meg nem tud a Chrome például kis-nagybetű érzékenyen, az 'új' szóra pedig sok találat van, a mellette lévő karaktert meg vadászni kell, mert nem triviális begépelni.

Ezért volt a javaslat [új] vagy valami hasonló, aki ritkán fordul elő a szövegben (vagyis false positive nélkül kereshető), könnyen begépelhető és egyben látszik is jól. :)

--
https://iotguru.live

A "nem értem"-et nem kell szó szerint venni. Extra karaktert kért, kapott. Nekem nem tetszik a kapcsos zárójel, de ha netán az lenne, szerintem öt perc nem telne el, mire jönne valaki, hogy neki az nem kényelmes.

Bindeljétek rá valami billentyűre és egyszer kell megcsinálni.

--
trey @ gépház

Az 'extra karakter'-t úgy értettem, hogy egy olyan plusz karakter, ami egyébként rendes mondatszerkezetben nem fordul elő, így szűrhető lesz rá (pl. az Ajnász-féle []). Telefonon eléggé korlátozottak a lehetőségek.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Engem inkabb az erdekelne miert tori el a cimet a folapon?

Mas hosszabb cimet meg siman mutat:

Biztonsági kamera kezelése Linux serveren

Subscribe

Mert ez szerintem kelleni fog az új oldalra is.
Ui.: Végigolvastam, az új oldalon mi legyen az extra karakter? :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A fenti lista úgy készült, hogy végigzongoráztam a billztem shifttel meg alt-grrel, és kidobtam belőle a furcsa betűket (pl Ł), mivel fent az volt a mondás, hogy a »-t nehéz bevinni, mert ezért maradt ez a lista, mint a fenti alapján elfogadható.

Egyébként lehet, hogy én élek a kő alatt, de fogalmam sincs, hogy kell bevinni

Nem bekopizni kell. Úgy emlékszem Linuxot használsz te is, ott Ctrl+Shift+u majd a hexadecimális kód, ennél a karakternél 1f195 (nem szabad nagy F-et írni): ?

Windows Alt gomb lenyomva tart, és végigírod +1f195 vagy ami épp a hexidecimális kód, majd az Alt-ot elengeded.

Abban viszont igazad van, hogy a bemásolásnak is működnie kéne, de a Drupal balfékül kezeli. Sokan rühellik ezeket a Unicode szimbólumokat, de én rákaptam az utóbbi időben, vannak közöttük elég ötletesek is, amiket nagyon jó terminálos, CLI/TUI alkalmazásokban is használni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A mobil tartalomfogyasztásra és telefonálásra jó. Azon minek vinnél be Unicode-ot? Valahogy biztos lehet egyébként telón is, nem néztem még utána, hogy szabvány megoldás van, vagy valami speciális app kell hozzá. Azt sem tudom, hogy a mobilos Drupal hogy kezeli.

A Unicode-karakterek megjelenítésével viszont nincs gondja a modern mobilos rendszereknek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mármint értem én, hogy be lehet írni unicodeot, de hadd ne kelljen már megjegyezni azt, hogy 1f195. Finoman fogalmazva sem felhasználóbarát. Nekem nincs bajom az unicode symbolokkal (bár ez pl keresztbetesz a többnyelvűségnek, hacsak nincs már language aware font agymenés), de beírni nem vicces.

Egyébként mikor friss volt ez a topik, akkor megnéztem, 15 perc alatt nem sikerült a kdebe belerakni fedorán egy emoji inputot. És vegyük észre, hogy még ha úgy indul is volnax, mint minden más, akkor is mire előjön a launcher már pont leütöttem azt a két gombot, ami a felsorolások közötti karakterekhez kell, szóval onnan szép nyerni :)

én csak segíteni akartam, hogy látsszon a felhozatal, hogy miből lehet választani, hátha sikerül találni egy kompromisszumot majd az újban.

a valódi megoldás meg nyilván az, hogy vannak első olvasatlan, prev olvasatlan, next olvasatlan linkek, és akkor nem kell ezen harcolni :) (bár nyilván lesz valaki, akinek meg az nem jó, mert sokkal jobb csak az f3at ütni...)

Thx! Zsír lett! Nem is értem, hogy hogy nem kérte ezt senki előbb? Nekem eszembe jutott mikor keresni akartam, de elfogadtam, hogy ilyen. Mint az Univerzum állandóit, azokat is elfogadom.

Jó lett!

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

Apropó: ha az adott topic több oldalas, akkor hogyan lehet megtalálni az új kommentet, ami esetleg a többedik oldalon található, merthogy az oldal letöltésével már látogatottá válik az oldal, így a következő oldalra lépésnél már nem lesz megjelölve az új komment.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség