icmp tunnel

Fórumok

Üdv!
Hogyan lehet kivitelezni egy ICMP tunnel -es támadást?
A müködése érdekelne!

Tudom hogy ez nagyon bonyolult, ezért csak lépésről lépésre szeretnék haladni.A megértés szintjén.

Annnyit értek az egészből hogy van a ptunnel program. Van egy daemon és egy kliens része amit lefuttatok a támadón és eljuttatom a támadottra?

Legyen egy virtulboxos hálózatom, ahonnan a támadás indul, és legyen egy test célra használt gépem egy nyilvános IP címmel. Ezen legyen egy tűzfal és az ICMP legyen engedélyezve!

Azt szeretnénk elérni hogy az ICMP be ágyazva shell vezérlőkódok utazzanak. Mit csinál valójában ez a ptunnel program, vagy egy ilyen támadásra más programot is lehet használni??

Üdv:Gábor

Hozzászólások

A Google-találatok közül nem volt olyan, amelyik értelmesen leírja? Ez például? Vagy ez?
Ha ilyen témák érdekelnek, akkor legelőször tényleg érdemes utánakeresni, az első néhány találatot elolvasni, és megérteni, de legalábbis lépésről lépésre értelmezni, és ami utána nem tiszta, arra próbálunk itt válaszolni.

Hogy mit csinál a ptunnel, azt kideríteni pedig meg ismét nem nagy feladat, ha beírod a keresőbe, az első egy-két találat szépen leírja. Vagy - horrible dictu - beírni a gépeden, hogy man ptunnel, és elolvasni a manját.

Egyfelőll nem feltétlen kell "jól" tudno ezeknek a szövegeknek az értelmezéséhez, de ha mégis kevés, érdemes fejleszteni, legalább kicsit.

Viszont van egy Google Translate, be lehet írni az URL-t is, és úgy-ahogy lefordítja neked magyarra. Fenntartásokkal kell olvasni, és értelmezni kell olvasás közben, de segít.

A lényeg az akart lenni, hogy egyszerű kérdéseket próbálj meg először megkeresni, mert vélhetőlesg számtalan helyen leírták. És ha nyelvi akadályok vannak, akkor is van segítség hozzá.

Próbáld meg beírni a Translate-nak a fenti linkeket, meg a man linkjét. Szerintem ki tudod silabizálni, és meg fogod érteni azt a magyarszerű fordítást.

Valami ilyesmire gondoltál?

$ ping 192.168.11.1 < echo "format c:"

:-)