Firefox....

Meséljen már valaki arról, hogy ez a mi a jó ég?


 PID USER   PR NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM   TIME+ COMMAND                                
 3424 hornyakn 20  0 1743796 369604 57932 S 43,5 6,3  3:40.70 firefox

Ez egy alacsony konstans érték, ha figyelem néhány másodpercig, akkor felmegy akár 63,5%-ra is. Egy, azaz egy darab letöltés fut 1.2MB/s-kel (10Mbit/s, ennyi a sávszél)... Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy visszafele fejlődik.

Hozzászólások

Linuxon rég nézegettem, hogy mit művel: nincs animált grafika egy nyitva tartott lapon?
Esetleg ha van flash a gépeden, nem nyitottál meg korábban olyan oldalt, ahol pl flash alapú reklámok voltak?
Nekem ezek (animált gif-ek és beragadt flash-ek) szokták feltornázni a cpu használatát.

Nem virtuális gép? Nekem sok tabbal megnyitva is totál nulla a CPU terhelés, igaz NOScript-et használok és sok helyen tiltva a JS.

Tudom, hogy nem vigasztal, de nálam flashes oldallal (YouTube) is 15% körül használja csak a CPU-t (i3).

szintén megy flash-es oldal (valencia Milan felkészülési meccs, sajnos lehangoló az én szempontomból az eredmény), meg közbe egy 3rd extension általi letöltés kezdetekor magas 50 körüli, aztán visszamegy 27-30% körülire, mikor az extension befejezte a mókát. mem használat 8-10%.

iceweasel (deb7) x86_32.../ G3420 / kernel 3.2.61-grsec

Lehet hogy valami 3rd plugin/extension okozza a 60%-os CPU használatot?

szerk: letöltés befejezte után 2% CPU, 7% mem, a flash még fut.

megint megnéztem a 3rd extensionnal a letöltést (300 mega), megint felugrik induláskor 50-re aztán szépen megy vissza lefele.

extension nélkül egy debian iso telepítő letöltése 35-40%-ra viszi fel. (a meccs közbe még azért megy, ill. félidő van szóval nem teljesen egyértelmű a terhelés megosztása).

Úgy tűnik letöltés kezdetekor megdobja a CPU használatot, a 3rd extension ha megy +10%-ot az is dob rá. De messze nem 60%-ra...

letöltés után, most 20% körülire esett vissza azonnal. de most már megy a 2. félidő. remélem kiegyenlítenek ezek a botlábúak, valami siralmas milyen volt az első kapott gól, biztos fent lesz a napi youtubon. :-(

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Nekem is az extension jutott eszembe elsonek mikor olvastam a blogot. Ki kell probalni letiltott extensionokkel hasznalni, aztan egyesevel visszaengedni oket. Es egy-egy extension kozt teljen el legalabb egy-ket ora.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.