Android has 80% of the smartphone market and Apple has 14%

Global smartphone shipments grew 47 percent to hit 230 million devices in the second quarter of 2013, according to a new report from research firm Strategy Analytics. And Android captured record market share of 80 percent. Apple iOS reached 14 percent global smartphone share in the quarter.

Microsoft has 4%.

There will likely a bit over 1 billion smartphones for 2013.
http://venturebeat.com/2013/08/01/android-reaches-massive-80-market-sha…

Hozzászólások

Ez kicsit olyan almat kortevel... helyesebb lenne pl. Samsung Galaxy S4*-et es az iPhone 5-ot osszehasonlitani.

* mondjuk a sima S4-et, mert ebbol is van temerdek tipus

Az Apple-ra nagyon rajar a rud, es nem nagyon latok semmi olyat, ami javitana a helyzeten, ellenben van jopar dolog, ami rontani fog.

Az iWatch-nak nem latom a letjogosultsagat, az embereket pont a telefon, az Apple zaszloshajoja szoktatta le az orarol, most mar nem erdekel senkit, miert akarnanak akkor egy bumszli orat megint felvenni a tabla, a phablet, a telefon melle?

Az olcsositott iPhone onmagaban jo lenne, de ezzel pont a jelenlegi vasarlokat szurja tokon, hiszen az elitista hozzaallasnak ezzel lottek.

A ruszkik mar nem aruljak a telefonjaikat, mert annyira buzi szerzodeseket irattatnak ala mindenkivel. Es valoszinuleg joparan kovetni fogjak meg a peldajukat.

A korabbi "kotber" szerzodesek hamarosan lejarnak, es akkor a ket opcio kozul mindketto szopoag lesz az Apple-nek. Ha bevasaljak a lovet, akkor hivatalosan is elismerik, hogy kurvara nem fogy a telefonjuk, ha nem vasaljak be, akkor meg a telkok fogjak meg jobban leszarni az Apple-t, amely ezaltal egyre kiszolgaltatottabb helyzetbe kerul.

Satobbi.

Mondanam, hogy nem kizart, hogy a tortenelem megismetli onmagat, de most nincs egy Jobs szintu fazon, akit vissza lehetne hivni. Ami mondjuk sajnalatos, mert a 3 fel nagyon kene ebbe a kozegbe, nem lenne egeszseges se egy teljeskoru Windows desktop dominancia, se egy teljeskoru Android mobil dominancia.

Faszt. Eleve baromság az egész statisztika. Ez a "shipments" alapú _smartphone_ mérés csak a hülyék megvezetésére alkalmas (mondjuk nem csodálkozom, hogy az anr és a trey posztolgatja állandóan, ész nélkül). Leszállítanak egy rakás, gagyi androidos telefont mindenhova, aztán vagy a raktárban rohad, vagy odaadják a fejlődő országokban olyanoknak, akiknek teljesen mindegy, hogy Android vagy Palm vagy MS-DOS van rajta, mert használni ugy sem fogják _okostelefonként_...

Jól mutatja ezt az összes többi statisztika, amelyik a _használatot_ méri és nem a leszállított mennyiséget:

http://hunger.hu/mobilmarketshare.png
http://www.netmarketshare.com/mobile-market-share

Ráadásul a Wikimedia szerint még nagyobb a difi. A méréseik alapján: 66.53% iOS vs. 25.93% Android.

Úgyhogy erről ennyit.

Majd hasznaljak. Ahogy egyre tobb ceg keszit mobil alkalmazast kulonfele IRL problemak meogldasara ugy fog a 1.0-as userek mobilos nethasznalata is novekedni.
pl: Kenyaban mill+ ember bankol androidos okostelefonon keresztul, mert se bankfiokok, se ATM-ek nincsenek videken. Nincs mas lehetoseguk, mint az adroidos app.

Az apple reszesedese megy le a apple szamara szokasos 5-10%-ra, azok akik hajlandok 2-3szoros arat fizetni egy keszulekert.
Ez tortent a szamitogep piacon, ez fog a telefon/tablet piacon is.

--
Live free, or I f'ing kill you.

Kenyában a mill+ ember SMS üzenetek segítségével bankol. Nem kell hozzá se Android, se más okostelefon.

Androidos appok max. kiegészítő alkalmazásokként léteznek a tranzakciók nyilvántartásához és a költségek kiszámításához, de nem szükségesek a bankoláshoz.

Mellesleg Bill Gates és nejének alapítványa támogatta anno a mobil pénzügyi rendszer kifejlesztését.

Trendekrol van itt szo. Ha valami csokken, akkor romlik a helyzet, ezt magyarazhatod magadnak, ahogy akarod, attol meg romlik. Akkor nezzuk meg az altalad felhozott FASZT statisztikat, egy evvel korabbrol:

http://i.imgur.com/brqMl55.png

Mit is szerettel volna mondani? Csak a hulyek megvezetesere valo? Akkor most egesz jol megvezetted magad.

De ha ez nem lenne eleg, penzugyileg, tenyszeruen is egyre szarabb. A haszon 11.6 mrd-rol lement 9.5 mrd-ra, az iPod eladasok csokkennek, a Mac eladasok csokkennek, az iPhone eladasok stagnalnak. Az egy dolog, hogy a market share zuhan, de abszolutertekben is. Mondanam, hogy a reszvenyeknek is sikerult egy ev alatt 250$-t zuhannia, de ez ugyebar nem egy hiteles mutatoja a ceg ertekenek, azonban jelen esetben rimel a tobbi mutatora.

Ezek utan nem igazan jon at a mondanivalod, foleg hogy tokeletesen mindegy, hogy mire veszik a telefont, hasznalhatja sajtreszelonek is, a lenyeg azon van, hogy megvegyek.

Sőt, nézd vissza a 7 évvel ezelőtti statisztikákat. Te jó ég, az iPhone 0% részesedéssel bírt! (Mert nem is létezett a piacon)

A lényeg, hogy te meg tudod mondani a frankót a trendek szempontjából és előrevetíted, hogy "3-5 ev alatt eleg csunyan osszeeshet" az Apple. Gratulálok.

"tokeletesen mindegy, hogy mire veszik a telefont, hasznalhatja sajtreszelonek is, a lenyeg azon van, hogy megvegyek"

Faszt 2.0

A low-budget Android telefonok eladásából származó nyereség gyakorlatilag nulla. Amiből pénz lenne az az alkalmazásbolt, ahonnan viszont fizetős appokat megint csak nem vásárolnak túlságosan a világ szegényebbik felén, abszolút érthető módon. Ezért aztán kétszer annyit hoz a konyhára az Apple alkalmazásboltja, mint a Google-é, mert hiába nagyobb a Google Play Store, tele ingyenes, semmire se jó appokkal - amiket letöltenek és kipróbálnak sokan, majd törlik is azon nyomban -, bevétel nem sok származik belőle...

De azért vetítsd elő továbbra is, hogy pár éven belül tönkre megy az Apple, hadd kacagjunk tovább. ;)

De kiforgatod. Az oldalon van 20 ezer user, ha mar eggyel is akarok tarsalogni, megeri. Nem erdekel, hogy hanyan fosnak be minden egyes postom ala valami hulladekot. Ha nekik ez okozza a boldogsagot az eletben, akkor reszvetem, mert ez esetben eleg szar eletuk van, de nem tudok vele mit csinalni.

Itt folyt egy tema, amiben nagyon nem ertettunk egyet, ettol meg nem fogom Hungert kizarni a latokorombol. Itt sokan pofara mennek, ha valakivel valamiben osszekulonboztek, akkor onnantol gyulolni kell egy eleten at (lasd rajongoim, akiket felemlegetsz). Elarulok egy titkot: nem csak ez a felfogas letezik a vilagon. Hunger tortenetesen azon kevesek koze tartozik, akiket kifejezetten ertelmesnek tartok a HUP-on. Attol meg, hogy ebben a kerdesben eltero nezeteink vannak, lehetoseg lesz ismet vitat folytatni valami mas temaban legkozelebb.

De neked muszaj volt egybol ideporogni, hogy jaj de jo, balhe van, savazzunk mar egy kicsit, keltsuk a feszkot. Hat egeszsegedre :)

Ahhoz hogy kiforgathassam a szavaidat minimum olyan dologról kéne írnom, amiről te, nem? Ennek hiányában egyáltalán nem is értem, hogy írhatod ezt, talán reflexből vagy nemtom.

De jó, megnyugodtam, maradnak elegen akikkel van miről beszélned.

,,De neked muszaj volt egybol ideporogni, hogy jaj de jo, balhe van, savazzunk mar egy kicsit, keltsuk a feszkot."

Naná, a feszkót kelteni. Ha még áramerősséget is tudnék, az volna csak a teljesítmény.

Nem erted. Ja. Meg nem olyan dologrol irsz, mint amirol en, ja.

"nincs mirol beszelgetnunk." vs. "ha senkivel nincs semmiről beszélgetni valód..?"

Te az utobbit bufogted ide a kettonk beszelgetesebe, ugy erezted, ezt meg kell osztanod velunk, hogy ezzel te hozza tudsz tenni a vitahoz. En meg elmagyaraztam, hogy miert hulyeseg. Hogy miert kiforgatas. Hogy miert van a ketto olyan tavol egymastol, mint ide Lachaza.

De tedd meg a hulyet par oldalon keresztul, te draga. Es igen, a vitahoz az egvilagon semmit nem tettel hozza, csak akadekoskodtal meg ertetlenkedtel egy jot. Ha aramot akarsz kelteni, szerezz be egy mokuskereket, es azon porogj, annak legalabb haszna is lesz.

,,ugy erezted, ezt meg kell osztanod velunk, hogy ezzel te hozza tudsz tenni a vitahoz. "

Miért éreztem volna hogy hozzá akarnék tenni a vitához? Write-only lettél? Mondom http://hup.hu/node/125977#comment-1629108 .
úgy vettem észre egyre több az ember akikkel nincs miről beszélned.

Miért nem fekszel inkább le aludni? Kutya meleg van, folyik a véred, ilyenkor nem kéne tarsalognod.

,,Oke, akkor magyarazd el otodjere is, hogy a fekete az feher, aztan hidd el, hogy tenyleg ugy van :)"

Hm, ez vajon azt jelenti hogy a kisujjadból kiszoptad hogy fekete és nem olvasod el/értelmezed amit írok? Ez nagyon rosszul esik :'(
Kezdhetted/befejezhetted volna ezzel is, minnyá az elején.

Hunger:

A használatról.
Szerintem ne tévesszük szem elől azt sem, hogy az iPhone többségében prémium csomaggal kerül értékesítésre, ami tartalmaz egy elég gazdag (talán sok helyen korlátlan) internet hozzáférést is.

A piacról.
Jelenleg Európa egy szerencsésebb országában vagyok és itt jellemzően a 25-60 év közötti emberek kezében iPhone látok. Viszont azt is látom, hogy jómódú helyi tizenévesek előszeretettel választanak Androidos LG/Samsung készülékeket. Ez a trend hazánkra is igaz. Az ok nem kifejezetten anyagi, hanem inkább érzelmi döntés. Nekik az iPhone már túl mainstream és egyben az idősebb generáció (szülők) telefonja. A húsz alattiak kezében egyre többet látok 5" feletti készüléket is. A phablet terjedése megint nem az iPhone terjedését szolgálja.

Nem gondolom, hogy az Apple segélyre szorulna, de azt minden elemző látja, ha nem virít valami újjal, akkor komoly gondokkal fog nem sokára szembenézni.

Mindig lehet találni olyan szempontokat ami alapján egyik vagy másik platform tud sütkérezni. Azzal a gondolattal értek egyet, hogy több trendet érdemes figyelembe venni. Szerintem érdekes lehet az is, hogy mennyi készüléket vesznek meg teljes áron. Mennyi ideig használnak egy-egy terméket a felhasználói és azt miért teszik (hűségszerződés miatt vagy sem).

Ez az elitistázás honnan jön amúgy? Mármint világviszonylatban, nem Magyarországon. A felső kategóriás androidos telefonok ugyanúgy 650 dollárba kerülnek, mint az iPhone (és gondolom ugyanúgy 200-ba előfizetéssel, de ennek nézzen utána más).

--
"Trollhammaren sveper igen..."