Kedvenc levelező szerver?

Kedvenc levelező szerver?

Hozzászólások

[quote:9df45657b9="Bali"]en is sendmail hiv vagyok. kulonosebb oka max az, hogy azzal kezdtem es annal is maradtam :) teljesen bevalt. remekjol hasznalhato mindenfele milterrel, virus-, spamszures, stb. ahogy az elvarhato.
mondjak, hogy "a rendszergazdak remalma" konfig szempontbol, de szerintem ha veszi az ember a faradtsagot egyszer jol vegigolvasni vmi doksit hogyan is muxik, utana nem problema. raadasul ****** buszke lesz utana az ember magara, hogy megcsinalta a dolgot, amit akart :)))

És ugye saját, lisp-ben írt Emacs-makrókkal szerkesztgeted az m4 makrófájlokat, amikből a sendmai.cf lesz :-P

Anno én is kedveltem a sendmail-t, pláne, hogy egy tanfolyáson alaposan végigrágtuk amgunkat a sendmai.cf setét bugyrain. DR. Azóta eltelt vagy 6-8 év, és pördült egyet-kettőt a világ... Jött a qmail, mint pici, buta és egyben marhára okos és jó MTA. Aztán jöttek a vírus- és spamszűrési meg egyéb bonyibb feladatok (címzett domainja szerint más-és más szerver felé küldeni a levelet, adott szerver felé egyszerre csak max. x kapcsolat lehetséges, stb.) úgyhogy jött az Exim és Postfix-éra, úgyhogy nem is tudom, melyiket válasszam...

A 2005-ös év kedvenc levelező szervere.

Minálunk akkor váltottak a rendszergazdák a sendmail alatt rogyadozó email-szerverünkön, amikor "megsúgtam" nekik, hogy a postfix majdnem egy nagyságrenddel nagyobb levélforgalmat képes vinni ugyanezen a vason, és meggyőződtek róla, hogy mindent tud, ami kell...

legyen kettő...
qmail & postfix rocks 8)

Sendmail! (De csak hogy itt is legyen egy hozzaszolas :lol: )

BaBo

en is sendmail hiv vagyok. kulonosebb oka max az, hogy azzal kezdtem es annal is maradtam :) teljesen bevalt. remekjol hasznalhato mindenfele milterrel, virus-, spamszures, stb. ahogy az elvarhato.
mondjak, hogy "a rendszergazdak remalma" konfig szempontbol, de szerintem ha veszi az ember a faradtsagot egyszer jol vegigolvasni vmi doksit hogyan is muxik, utana nem problema. raadasul kurva buszke lesz utana az ember magara, hogy megcsinalta a dolgot, amit akart :)))