Elkészítés:
Összevágod a hagymát és a fokhagymát apróra, a gyömbért beleszórod, kicsit több olajban ezeket megfonnyasztod, de nem kell annyira mint a pörköltnél.., ha az állag jó, félrarakod.
Felraksz főni jó sok vizet, amikor felforrt belerakod a tésztát, és újraforrástól számítva kb. 2 max. 3 percig főzöd.
Utána szűrön átszűröd, ezt is félrerakod.
Egy nagy!! lábasba, ha van akkor wokba, raksz kb 2 evőkanálnyi szójaszószt, ezt megvárod míg felmelegszik, és rádobod a tésztát, és elkezded pirítgatni, ezzel párhuzamosan rárakod a zöldségeket, és a hagymás előzöleg elkészített egyveleget, és közepes lángon kevered, ami fontos hogy a szín és a zöldségmennyiség egyenletes legyen.
Ha ez megvan, nincs más hátra mint megenni, jó étvágyat! :)
- secretx blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 2152 megtekintés
Hozzászólások
Neha melegitettem gazon porkolttesztat, es megpirult. Az finom. Lehet ez is izlene nekem :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem tegnap este ez volt(wokban):
Reszelt fokhagymát és gyömbért forró mogyoróolajban "sütni" kb 10-15 másodpercig, majd rá a kockázott/csíkokra vágott csirkemell. Ha már sül, rá egy kis chili, kevés bors, vöröshagyma, julienre vágott répa. Párolni egy kicsit, majd póréhagyma és friss szeletelt/reszelt káposzta. 1-2 percig párolom, majd kevés szója szósz megy alá. Ezek után addig párolom amíg a káposzta ízlésnek megfelelően puha nem lesz.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jol hangzik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem a teszta + piritas topicrol apu turos teszta receptje jut eszembe:
- teszta
- tejfol
- turo
- cukor / porc
A tesztat kifozzuk, ahogy a zacskojan all, altalaban bo viz, tiz-tizenot perc. Fontos, hogy tenyleg puha legyen
A tejfolt meg a turot osszekeverjuk, cukrot / porcot adunk hozza izles szerint. Ha porc van, akkor par szemet felrerakhatunk talalashoz
A tesztat es a tejfolos turot jenaiba rakjuk (nagyobb mennyiseg eseten, vagy ha van eleg pici tepsink, abba is lehet), ott osszekeverjuk (tepsi eseten ezt ugye kulon kell), betoljuk sutobe, es addig sutjuk, amig a teteje meg nem pirul. Porc eseten talalasnal a tetejere szorunk parat diszitesnek.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Eredekes kina nagysagahoz es kb 4ezer eves gasztronomiai kulturajukhoz kepest, en ugy tudom egyik tartomanyban sem dolgozzak fel a tejet, romlott tejkent tekintenek ra. Sajt sincs.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ha kinait szeretnel van egy jo recept a www.kinaikonyha.hu oldalon. Erdemes elmenni a fozokurzusra, olcso es az alapokra megtanitanak.
Kinai teszta keszul rizs listbol (is) ezt nem kell fozni, marmint a szaritottat. Fel kell forralni vizet levenni a tuzrol es beletenni a tesztat. Igazabol ki kell aztatni, a piritaskor nyeri el vegleges allagat.
(mas: Kinaban vannak teszta mesterek 10 evig tanuljak a mesterseget, youtubeba keress ra chinese pasta/noodle maker/master.)
Kina hatalmas es emiatt rengeteg fozesi technika van, de a wokban valo fozes a legtobbszor gyorsan nagyon nagy homersekleten keszul. Par perc alatt el kell keszulnie a kajanak. Kivetelek persze vannak, pl ha kemenyitovel puhitjuk a hust akkor annak nem jo a magas homerseklet mert odaeg a kemenyito.
Amire oda kell figyelni, mindent egyformara vagnak. Gong bao csirkenel pl van mogyoro a kajaban, ezert minden a mogyoro mereture vagnak. Tesztanal minden hosszukasra vagnak meg a hagymat is es nem dinsztelik meg elrore. Fokhagymaval nem szaroznak, racsapnak egyet a bardal, peppe verik.
Ami meg furcsa lehet, egy wokba egyszerre csak 1 szemelynek a kajajat keszitik el.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni