Mandriva 2006 FTP telepítési hiba

Fórumok

Mandriva 2006 FTP telepítési hiba

Hozzászólások

Sziasztok!

Légyszi segítsetek nekem. Mandriva 2006 letölthető verziót akarok telepíteni FTP-ről. A telepítőfájlokat (komplett i586 könyvtár) felmásoltam az itthoni routerre, ahonnét FTP-n keresztüli eléréssel akarom telepíteni a gépekre. A forrás ez volt:

ftp://ftp.prew.hu/pub/Linux/Mandrakelinux/official/2006.0/i586/

Telepítéskor bootoláshoz a boot.iso image-et használom, netet rendesen beállítom, FTP szerver adatait megadom, majd a telepítés a megszokott módon, zökkenőmentesen zajlik egészen addig, amíg a partíciomálásnak vége nincs. Utána, miután a telepítő megformázta a partíciókat, a következő hibaüzenetet kapom:

Hiba lépett fel
no hdlists found

Mindegy, milyen módszerrel és hogyan partíciónálok, következetesen mindig ugyanaz a hiba. Továbblépni nem lehet, csak visszaküld a partícionálás elejére.

Mi lehet a probléma? Még sosem produkált nekem ilyet Mandriva / Mandrake telepítő.

Légyszi, ha tudtok, segítsetek. Köszi szépen!

Szerintem nem a particionalassal lesz a gond hanem vmi relativ elérési utvonal az ftp szerveren, a mandrake régen hozott a telepítés közben üzeneteket vmelyik Ctrl+Alt+F* konzolon, lehet hogy ott leolvashato a megolás.
vigferi

Sajnos segíteni nem tudok, de nekem ezt a CD-s telepítésnél csinálta, de a sokadik alkalom után CD-olvasót cseréltem és megszűnt...

No, de ez FTP-telepítés...

Hm... megnéztem a CTRL+ALT+F1 alatt mit ír ki. Semmi hibaüzenet.

Relatív útvonal? Hm... adtatok egy ötletet... megpróbálok létrehozni egy chrootolt FTP siteot a fájloknak, ahol a gyökérkönyvtár az i586 könyvtár. Hátha ez a baj... visszaszólok, hogy mi sikerült. :)

Sikerült!!!! :)))))))))))

Már települ is, mint a karikacsapás. Szuper!

Köszi szépen az ötletet! :)))

Sziasztok megint! :)

Nos, bár az FTP-vel semmi gond mostmár, mégis, egy ponton túl megint nem megy tovább a telepítés: Annál a résznél, amikor a rendszerbetöltőt készíti elő a telepítőprogram, az mkinitrd végrehajtásakor kb. tíz percig várakozik, majd hibát jelez, és OK megnyomására kezdi az mkinitrd-t (és a várakozást) előről. A CTRL+ALT+F3 megnyomására előjön pár diagnosztikai üzenet, amiből a legszembetűnőbb az, amikor a telepítő az mkinitrd-t "killing runaway process..:" üzivel szakítja meg.

Párszor megismételtem a telepítést, több gépen is, ugyanezzel az eredménnyel, és kb. hajnali 3-ig szívtam vele. Ma reggel visszapakoltam egy 2005LE-t hogy legalább tudjak netezni és rájöjjek mi a baj. Eddig a google nem volt túl segítőkész... szerintetek mi lehet a problémája? :(