Mac Minire váltottam, eladó PC-alkatrészek

T. Közönség!

Eladó egy kb. 3-4 éves PC darabjaiban, plusz még régi kacatok. Minden működőképes, jó állapotú, legföljebb poros kicsit.

Fotók a holmikról itt: http://fotok.adorjani.net/elado/

Sorban:

1. Zalman ZM360B-APS tápegység, 360W, aktív PFC. 20+4 tűs ATX csatlakozó, 2 PCIe videókártyához külön csati, 4 SATA táp, 12 cm-es ventillátor (halk!), a szokott Zalman minőség.

2. Chieftec minitorony ház, miniATX alaplaphoz. 2 db. 5,25"-os, 1 db. 3,5"-os külső és 3 db. 3,5"-os belső cumó fér bele, hátulra és az oldallapra jöhet 2+1 92 mm-es ventillátor. A szokott irány "fordítottjával" lehet beszerelni az alaplapot, mint a képeken is látható. A tápegység benne van, meg csak akkor bontom, ha mindkettőre jön vevő.

3. ATI Radeon 7200, vagy milyen kártya, AGP-s(!), 32 MB VRAM, DVI+VGA kimenet.

4. Terratec Aureon Fun hangkártya (Linux támogatja), emlékeim szerint minimum 5.1-et tud, optikai ki-bemenetek, külön joystick port. :)

5. 3Ware 8006-2 2 portos hardveres(!) RAID-vezérlő, JBOD, RAID0, RAID1 szinteket ismer. 64 bites PCI-X csatlakozójú, de megy 32 bites slotban is, ha belefér a kártya.

6. DFI 855GME-MGF alaplap + Pentium-M 1,6 GHz (Dothan) proci csöndes, hűtőcsöves hűtővel + 1 GB + 256 MB memória. Ez egy igen különleges alaplap, ti. Intel mobil northbridge-re és 6300ESB southbridge-re épül. Emiatt keveset fogyaszt, a processzor órajelét lehet benne skálázni, de került rá egy 64 bites PCI-X slot is a 2 db. 32 bites PCI és az AGP mellé. Egyéb perifériák: 2 IDE port, 2 SATA1 port, floppy port, soros, párhuzamos, VGA kimenet (a chipsetbe integrált Intel GMA, letiltható), PS/2 egér és billentyűzet, USB, Firewire, Realtek gigabit ethernet, hang. Otthoni szerverhez több, mint ideális: csöndes, keveset eszik és ha szükséges, még valami server-grade bővítőkártyát is belepakolhatsz.

6/b. 1 GB + 256 MB DDR1 memória

7. Pioneer DVR-115 DVD-újraíró, fekete előlappal.

8. Microsoft PS/2 billentyűzet, fekete, amerikai angol kiosztású, roppant kényelmes.

9. Régi LG IDE CD-olvasók és FDD-k, Túró Rudi-kategória. :)

Árakat még nem írok, majd keresgélek, de ajánlhattok ti is.

A gépben kb. az 1-7 cuccok voltak, plusz 2 db. 250 GB-os 2,5"-os Samsung notebook HDD RAID1-ben a 3Ware kártyán. Így cak-pakk fogyasztott olyan 30W körül, annak idején direkt erre figyelve raktam össze.

Átvehető személyesen Budapesten és az agglomerációban, nem postázok.

Csere érdekel: 100 és 133 MHz-es ECC, de nem regiszteres SDRAM-ok 128, 256 és 512 MB méretben (Sun Blade 150-be). Már nem, azóta sikerült szerezni.

2011.08.21.: 4+5-ös pontok eladva.
2012.02.01.: 6-os pont eladva.

Hozzászólások

Jól tetted Adi, hogy Mac Minire váltottál!
Az inteles Mac-ek megjelenése óta a hagyományos Pc-knek már nincs értékük.
Az egészért egyben adnék nagy jóindulattal 10 ezer Ft-ot.
(Reálisan már csak pár üveg sört ér, Macintoshok korában ezeknek már nincs értékük:)

De, sokaknál státuszszimbólum, és nagyon sok olyan embertől hallom a buzi almást, akinek amúgy hasonló árkategóriájú terméke van. Én azért mondom, mert a fandom nagyon durva, amúgy nem vágyom ilyesfajta termékekre (sem az almáére, sem a konkurrenciáéra), tehát az irigység nem nagyon játszik. Használja egészséggel, aki akarja, csak ne gondolja, hogy ettől jobb ember lett (ejtsd: ne vágjon fel vele).
----
Hülye pelikán

Jajj de örülök. Hogy végre olyan emberrel vitatkozom, aki megérti amit mondok és arra válaszol. Meg ne tudd, mennyi retardált van az interneten.

Szóval igen, ebben igazad van, mármint hogy nem tudjuk mennyire volt felvágás. De annak is lehetett értelmezni. De azt hittem most már elkanyarodtunk egy általánosabb téma felé. Mindegy, további hozzászólásokat olvasva már nekem sem tűnik felvágásnak.
----
Hülye pelikán

most nem tudom eldonteni, hogy ironianak gondoltad az elso sort, vagy nem ;)

btw, mi kb 2 hete nezelodunk az asszonynak laptopokat (a kovetelmeny: 13", <2kg, i3/5, normalis felbontas), es nem nagyon talalunk semmit mast, mint az Air. jo, az Acernak van egy uj Timeline X sorozata (vagy mi), az szerintem baromi jol nez ki, dehat Acer... :-)

szoval meg ha nem is akarnek almat venni, ebben a szegmensben pl pont nincs is neki konkurrense. a desktop mas kerdes, ott mar lehet, hogy van (engem idegesitene, hogy ilyen gyenge a videokartya benne...), de itt nem talalunk. ja, es az asszony odzkodik a mactol :)

amennyire en ismerem, komolyan gondolja, ugy kell ertelmezni az elso sort, ahogy leirta (tenyleg fel tud udulni hangosan, amikor ertelmes emberrel vitatkozik) ;)

Amugy +1 a Macbook Airre, nagyon megbantam legutobbi laptopvasarlasnal, hogy nem azt vettem (de ha megvettem volna, akkor azt bannam, hogy nem vartam meg az i5-os Airt)

Ha csak az okot akarja közölni, akkor írhatta volna: „Új gép vásárlása miatt a régit alkatrészként eladom”. Így megkímélte volna magát az eladó ettől a száltól. Azzal, hogy ebben a formában közölte az eladás okát, kiprovokálta ezt a szálat. Meglátásom szerint ez lehet szándékos, véletlen, esetleg a tudatlanság, vagy az alacsony IQ is okozhat ilyet.
Nem szokásom nézegetni, hogy ki mióta hupos, de most megtettem. A több mint 9 év okán joggal elvárható, hogy egy ilyen címadás után számoljon egy ilyen szál megjelenésével. Így csak a szándékosság lehet az ok, mert hirdetés megszövegezése alapján az alacsony IQ-t is kizárhatjuk.

Most éppen „szeretem a közmondásokat” állapotban vagyok, így álljon itt egy idő illő mondás:
„Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.”

-----
"Ember embernek farkasa." Ezért aztán "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét."

De mint látható még a light-os troll kampány sem eredményes. Az eredeti célt azóta sem érted el, nem keltek el gyorsan a portékáid.
Negatív üzenettel nem lehet jól eladni a termékeket. Az ilyen topic a vitatkozni vágyókat vonzza, de neked potenciális vásárlókra lenne szükséged.

(Most kaptál legalább egy újabb Up-ot:)

Na latod.. ebbol rogton megtudhatod, hogy nem azert adja el ebben a meleg idoben, mert ilyenkor nem latszik, hogy beazik a teto. Nem azert adja el, mert peneszedik a fal, vagy mert le akarjak bontani a hazat, csak ugyesen titkolja. Hanem azert, mert vett helyette egy/tobb masikat, es erre mar nincs szuksege.

--
Always remember you’re unique, just like everyone else.

"világjáró jacht vásárlása miatt eddig használt, lyukas fenekű dingimet, egy - azt megfizetni tudó - csóringernek passzolnám" :)))

egyébként a tiéd is egyfajta nézőpont, az kétségtelen, viszont az is benne van, hogy rászakadt a bank és ezt nyilvánosság tudomására kívánja hozni - szvsz lehetett volna ezt finomabban is.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

roszindulat on
Tipikus magyar állampolgár, felvág miközben kilóg a hátsója? (A "tipikus magyar" beszólások jellemzően a magyar állampolgárságú, de nem feltétlen magyarokra igaz.)
rosszindulat off

Amúgy tényleg felesleges felvágásnak tűnik. Kit érdekel mit miért adsz el? Az érdekli a vásárlókat, hogy "jó" áron vásároljanak!
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Meg szoktam általában indokolni, hogy miért adok el dolgokat, nem szokásom átverni a vevőimet. Nézd vissza a hirdetéseimet itt a fórumon, meg fogod látni.

No meg akkor jobban vonzza a téma a hozzád hasonló fehérzoknis-szandálos kommandót és fönn tartjátok a főlap fórumtémalistájában. :) Jobb lenne, ha megbarátkoznál a gondolattal, hogy a Linux csak egy eszköz, ami bizonyos - nem minden! - feladatok elvégzésére alkalmas, nem pedig egy vallás. :)))

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Én úgy kompletten a fanatizmust nem értem. Mert ha megnézzük a másik oldalt. A mac egy pont ugyanolyan pc, mint amit össze tudsz magadnak rakni 1/2 áron, max nem csinálsz hozzá szapantartó alakú házat, nem paszírozod össze a monitorral...... Egyébként használd egészséggel. Múltkor feltettem a notimra egy mac-et az ujjlenyomat olvasótól eltekintve minden ment. Olyan mint a többi.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem hiszem hogy Adi fanatikus, lehet csak használni akarja a gépét, viszont Windows-t nem akar. Nekem is kezd tele lenni mellesleg az Ubuntuval a zoknim. Nem, gentoo-t, freebsd vagy mást (még a Debian is elég reszelgetős volt néhány éve) nem fogok a desktopomra reszelgetni hetekig, mivel szerver vonalon épp eleget kell ilyesmivel bütykölni.

Nem is azt mondtam, hogy fanatikus. Igazából az első hozzászólása alapján adott válaszra fojtattam a szálat, egy gondolattal. Ha ez jött volna le belőle, akkor bocsánat, nem ezt akartam kifejezni. Úgy vettem ki, hogy a fanatizmusról általában vélekedtünk mind a ketten.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Ott a pont. Egyrészt nem én használtam, mint lejjebb írtam, nem voltak olyan egyszerűen tolerálhatóak a nyűgjei.

Másrészt meg a munkám és a családom éppen elég időmet igénybe veszi. Kinőttem már abból a korból, amikor fél napot zavartalanul piszmoghattam egy Linux desktop testreszabásával és hogy a neten workaroundokat keresgéljek a hülyeségeire. Bekapcsolom, működjön, mint egy kenyérpirító, vagy egy mobiltelefon.

Mellesleg aki itt Mac-fluffernek hitt, az nem olvasta el az aláírásomat, amit már jó ideje használok? :D

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

snow leopard-ot. Olyan volt kéznél.

CPU:
Intel Core i7-2600K (3400Mhz 8MBL3 Cache 5GT/s 95W skt1155) BOX
53 200 HUF
ALAPLAP:
Gigabyte Z68X-UD3P-B3 skt1155 (Z68, 4xDDR3 1333MHz, 1xGBE LAN, 2xPCI-E, RAID, 4xSATA3, 2x1394a, 14xUSB2.0, 4xUSB3.0)
33 220 HUF
Gigabyte PCI-E Ati HD6750 OC (1024MB DDR5, 128bit, 740/4800MHz, Dsub, 2xDVI, HDMI, Dual Slot Ventilátor)
21 390 HUF
APACER Desktop 4GB DDR3 1333MHz (256x8, PC10600, CL9.0, APACER) Retail memória
5 440 HUF
Samsung HD502HJ 500GB 3,5" Desktop 7200rpm, 8,9 ms, 16MB puffer, SATA-300+NCQ, 500GB/P - F3 DT
7 520 HUF
ház táp billentyűzet további 20eft.

~160eft nagyobb és nehezebb, de jobban bővíthető, és többet is tud. és kb a felébe kerül.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Na jó, de 10-20 percnyi telefonálás után szinte bárki tud nagykeráron vásárolni. Persze aláírom, hogy másabb kicsit, de abszolút megoldható. DE ez a konfig amit összeraktam jóval kraftosabb a legerősebb mac-minitől. Mindegy semmi értelme a hitvitáknak, kinek mi az érték. A macnak is megvan a maga értéke.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Lévén, hogy én is programozok tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent az optimalizáció (bár nem programozó vagyok), de jól körbejártam a témát, napokig, gyakran hetekig futó szimulációs kódokat írok, ahol nagyon fontos az optimalizálás. Ha összeraksz egy olyan gépet, amire optimalizálták a mac-et, ergo hardveresen csont ugyan az, hidd el semmi különbséget nem fogsz teljesítményben tapasztalni. Zajosabb lehet csúnyább lehet, de érdemi különbséget nem fog látni. "Gyengébb" vasat nem tehetsz alá mint amit az optimalizáció kér, ergo rosszul nem járhatsz.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Mondjuk nem ő mondta, hanem én, ez hozzátartozik az igazsághoz (és nem nagy pofával, hanem ironikusan), csak nem kívánom tovább fojtatni a hitvitákat. Annó néztem, egy csomó ilyen típúsú mac-klón gépet (mert az alapkoncepciója tetszik a mini-nek), és a mac-al sincs bajom, csak szerintem többe kerül, mint amit ér. Hirtelen most csak 1 gyártó jut eszembe ahol néztem, ők amcsik, ergo nem is túl olcsók de még mindíg sokkal olcsóbb, ők az aopen, de találtam koreait is, amit most googleel nehezebb megtalálnom, révén nem található valószinüleg az első 50000-találatban. Az almás fedéltől eltekintve csont ugyanazt a hardvert árulták. DE a dell is gyárt ilyen vasakat Zino néven. Szóval van belőlük dögivel.

Ui.: Megvan az egyik, ami tetszett árban is és hozzá tudásban. Ripple gyárt ilyet.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem érted a lényeget. Az Apple mélyen a nagyker ár alatt adja a vasat. Az extra profit, amitől annyira nyereséges az Apple napjainkban Teréz anya "Informatikát a tömegeknek" alapítványának a támogatásából adódik.
Mivel az Apple rendszeresen a részegységek beszerzési ára alatt adja az almás gépeit, minden évben elnyeri Teréz anya több tízmilliárd dolláros támogatását.
:-)

"Fu de kiraly! Es most tapsot varsz?"

Most láttam csak meg, hogy ki az eladó. Bizton állíthatom, hogy mellélőttél. Nekem egy Chieftec házat volt szerencsém venni tőle pár éve, remek partner volt, abszolút nem a nyálas almaboj réteg.
Ettől függetlenül sajnálom szegényt a mini miatt. :P
Nálam a mini 3 hónap után egy C könyvvel egyetemben elnyerte a monitoralátét inaktív funkcióját. Annyi, hogy a C könyvet néha kivettem, mert kellett belőle ez-az.

Nálam a mini 3 hónap után egy C könyvvel egyetemben elnyerte a monitoralátét inaktív funkcióját. Annyi, hogy a C könyvet néha kivettem, mert kellett belőle ez-az.

Nálam egy "Programozási feladatok és algoritmusok Turbo C és C++ nyelven" a monitoralátét :D

--
This is madness! Madness...? This is Sambaaaa!

Ha nem irja, akkor rogton az 1. kerdes az lett volna: miert adod el? Talan melegszik/szar/instabil/egyeb hulyeseg. Az, hogy vett masik gepet, egy teljesen vallalhato indok az eladasra.
Ahogy fel ev mulva a "fel eves mac mini elado" topicjaban is teljesen esszeu erv lesz, hogy feleannyiert vehet egy ketszer olyan gyors gepet, es meg az OSX legyalulasaval sem kell telepiteskor idot toltenie. De hat izlesek es pofonok.

--
Tudod te, mennyi lóvé fér egy Alstom-kocsi dobozába? :)) - laspalmas, VB

Valószínűleg te nem vagy vevő. Engem azért szokott érdekelni, hogy ugyan miért is akarja eladni azt a hw-t, amit.

Gyanítom, ha a használtautón (hup certificated autós hasonlat FTW) kinézel egy kocsit, ott is rákérdezel, hogy most azért adod el, mert már rohad szanaszét vagy egyébként megkímélt kocsi...

----------------
Lvl86 Troll

Nos, gratulálok. :)

Egyébként én meg keresek bármennyiért kevesett futott Citroen BX-et, patika állapotban. Ja, hogy nincs? :D
Autós hasonlat over.

... a kollega nem vár tapsot, hanem van egy kupac felesleges cucca és eladja. Az, hogy ez most azért van, mert épp minire váltott, az huszadrangú kérdés.

Kérdezhetném úgyis: NOOOORMÁÁÁÁLIS?!

"nem postázok."

miert nem? :p

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Azért vicces, hogy amikor a Magyar Postát kezdik el szidni, akkor azért elég sokszor ki szokott derülni, hogy előreutalásos és/vagy külföldi jóemberek kezei is benne van a buliban.

Emlékezzünk a multkori Androidos telóvásárlós topicról, ahol a topicindító egyből a szarszemét postát kezdte el szidni, ahelyett, hogy mondjuk az lenne a gyanús, hogy miután elutalta a pénzt a telóra, nem nagyon volt elérhető a csóri, akitől vette occoé... (Biztos, nem futott a postaköltségre).

BREAKING NEWS: postára is be lehet menni rákérdezni, hogy hol a csomag, ha valami gyanúsan nem jön. Ha meg nem úgy jön, mint kellett volna, be lehet menni reklamálni, hogy és ezt így hogy?, és, hogy jó lenne, ha picsán rúgnának érte valakit érte... Bármilyen hihetetlen, Posta azért nyomon követi a csomagjait.

----------------
Lvl86 Troll

Ebayes vásárlás volt, ahol azért igen keményen ránéznek az eladó körmére, tehát ez a verzió itt elég kis esélyű. Ha nincs tracking number, akkor pedig szétteszi a kezét a posta hogy "hát bocsi az csak egy levél". Ha volt követés (ajánlott küldemény) akkor sosem volt semmilyen probléma.

4k-ért adtam el. Régi cucc, keveset tud és a PCI-X sem olyan nagyon elterjedt a szerverlapokon kívül.

Van egyébként még egy 8506-4-em is, ami 4 portos, szintén nem tudom kihasználni, csak itt áll. Érdekel esetleg? :)

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

A Terratec Aureon-ért mennyit gondoltál?

Ház+táp-ra mondanál egy árat? Illetve külön a táp-ra is, hátha valaki vinné a házat.

Na, ez egy fogós kérdés. :) Ritka cucc, de már régi.

Viszont a procit és a hűtőt csak és kizárólag akkor bontom ki belőle, ha lesz rá külön vevő, mert ez egy mobilprocesszor és korlátozott a felhasználási területe, piaca. Laptopba megy max. bele, vagy az Asus Socket 479-478-átalakítójával egy korabeli alaplapba - viszont akkor nem lehet az órajelét skálázni.

Pontosítsd plz: csak az alaplap érdekel, vagy az alaplap-proci-hűtő hármas együtt?

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Akkor egy közös válasz a sok huhogónak, mert nincs rátok időm. :)

A Minit a feleségemnek vettem, mert a hócipőm tele volt, hogy a "felhasználóbarát" Ubuntun mindig kell reszelgetni (lásd amit Andrej írt). Meg hogy nem tud a Brazíliában élő barátnőjével rendesen Skype-on beszélgetni, mert a csodálatos PulseAudio a beállított hangbemenetet (az USB webkameráról) random módon átrakja a Terratec bemenetére (az alaplapi hangkártya le volt tiltva, nem használtam, érzékeny a fülem :D).

A Firefox is nyűg volt már, volt, hogy nem lehetett új könyvjelzőt elrakni, mert a "Bookmarks bar" bemerevedett, amikor az ember rá akart húzni egy ikon.

A Thunderbird és a Firefox is a kapott/kattintott doksikat (pl. jellemzően PDF) hol vagy letöltötte, vagy megjelenítette Evince-szel, vagy a pluginnel.

Meg ilyen apróságok. Ezek alapvetően (pl. 3. pont) nem feltétlenül az alkalmazások hibái, csak azt mutatják meg, hogy az egész rendszer nincs megfelelően "összereszelve". Na, ilyen OS X alatt eddig nem igazán volt.

Ja, a hab a tortán, ami a végső lökést adta: a saját T42-es laptopomon, ami hardverben kb. ugyanez (1,6-os Dothan, 2 GB RAM, 7200-as Radeon) upgrade után az Ubuntu desktop LASSABB lett. Nem kicsit, nagyon. Unityhez a gépem elég se volt, klasszikus GNOME-ot kaptam vissza, ami megfelelne, ha nem lenne a desktopok közötti váltás kb. 1 másodperc. 17 éves linuxos múltam alatt ilyet igen ritkán tapasztaltam, hogy valami ennyire szarabb lenne az előzőekhez képest (a kernel kivétel :DDD), mondjuk úgy, hogy érzékenyen érintett a dolog. :)

Lássuk csak, hogy a Minivel eddig mi volt a helyzet:

- telepítem, működik
- bedugom a hangfalakat, működik, a belső hangszórót automatikusan kikapcsolja
- sleep azonnal, hekkelés nélkül működik
- bedugom a webkamerát, fölismeri, működik
- bedugom az MGE UPS-em USB-s menedzsmentkábelét, semmi változás. A System Preferencesben az Energy Saver táblán megjelent azonban az UPS fül, rögtön mindent tudok állítgatni, hogy mit csináljon áramszünet esetén.

Egyetlen dolog volt szívás, de megoldottam: a magyar billentyűzetkiosztás más Macen és PC-n. Letöltöttem az Ukelelét, kiosztást, kicsit átírtam benne és most 100%-osan ugyanaz, mint Windows/Linux alatt.

Jó reggelt, föl kéne ébredni. :)

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Ahaha. :)))

De komolyan, vicc. A munkahelyi laptopomon a Windows XP komolyan jobban és összeforrottabban működik, mint az Ubuntu 11.04. Egy cirka 10 éves oprendszer egy 4 hónaposhoz hasonlítva, elég elszomorító.

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Tudom. En ott adtam fel, amikor anno masfel nap volt beuzemelni es beleintegralni egy gagyi x-micro usb buletooth dongle-t a desktopba, amig ugyanez 10.4-en 1.5 masodpercbe kerult, leven anno parhuzamosan tartottam egy tuskot es egy ibookot. Eleg hamar ra kellett dobbennem, h azt a masfel napot tolthettem volna a baratnommel is, jobban jartam volna. Utana nem fordult elo tobbet ilyen fiasko. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Tuskó, bwahaha, remek, ezt még nem hallottam! :DD

Eddig ez a legkeményebb hozzászólás, pedig valószínűleg nem annak szántad. :)

Pontosan ez a lényeg: az a másfél nap. Ha nem tanulni akar a reszelgetéssel az ember, akkor ez elfecsérelt, kidobott idő, amit hasznosabban, tartalmasabban is el lehet tölteni: barátnővel, családdal stb. Ezt sokan nem veszik figyelembe. És akkor abba még bele sem mentem, hogy mindezt mondjuk munkaidőben, órabérre lebontva kezdi el csinálni. Lehetséges, hogy igen hirtelen nagyon drága lenne az addig olcsó szoftver-hardver összeállítás.

A Macnél eddig több időt vett igénybe az, hogy a könyvespolc mögött eltüntettem a kábeleket, összekötöztem, beburkoltam stb. őket, minthogy belakjam az oprendszert.

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

A Macnél eddig több időt vett igénybe az, hogy a könyvespolc mögött eltüntettem a kábeleket, összekötöztem, beburkoltam stb. őket, minthogy belakjam az oprendszert.

Egy iMac-kel ezt is megspóróltad volna! :-D
Az indokaid teljesen találóak, én öt éve ugyanezekért váltottam minire és Mac OS-re.

Ave, Saabi.

"Ja, a hab a tortán, ami a végső lökést adta: a saját T42-es laptopomon, ami hardverben kb. ugyanez (1,6-os Dothan, 2 GB RAM, 7200-as Radeon) upgrade után az Ubuntu desktop LASSABB lett. Nem kicsit, nagyon. Unityhez a gépem elég se volt, klasszikus GNOME-ot kaptam vissza, ami megfelelne, ha nem lenne a desktopok közötti váltás kb. 1 másodperc. 17 éves linuxos múltam alatt ilyet igen ritkán tapasztaltam, hogy valami ennyire szarabb lenne az előzőekhez képest (a kernel kivétel :DDD), mondjuk úgy, hogy érzékenyen érintett a dolog. :)"

Ezeket én is megtapasztaltam hasonló (r51) gépen, már évekkel ezelőtt. Aztán úgy hetesnél kidobtam az ubuntut, tisztább, szárazabb érzés.

Elég sok ennél is az újítás kiadásról-kiadásra. Ha a felhasználó kicsit biztonságosabb rendszert akar belőle(azaz ne tegyen tönkre semmit egy estleges frissítés) érdemes az aktuális kiadás előtti kiadást használni. Nekem a 13 tetszett, de mikor muszály volt 14re frissíteni akkor jöttek a bajok a pulseval és inkább váltottam a Fedora alapú Koroorára, azt meg meguntam egy idő után.

Ezek a tunetek nekem nem jottek elo, sajnos lehet, hogy a Linux-fele "szerencsem volt" dolog miatt. Ha valamivel bajlodtam, az az volt (jo, meg most is baj), hogy neha kenytelen voltam egymas mellett hasznalni 32 bites es 64 bites libeket, es hiaba a tamogatas, pl. a glib nem kepes egyszerre ketfelekeppen fent lenni. Vagy i686 vagy x86_64.
Amugy inkabb pontos j-vel szokas irni a muszaj-t. :-)

Oké, lebuktam mobilról irtam azon nincs helyesírás ellenőrző a suliban meg inkább a reál tárgyak voltak az erősségeim. A tapasztalataim pedig erősen szubjektívek, viszont azt már megfigyeltem, hogy különböző hardvereken különböző hibák jöttek elő egy-egy disztrónál. Lehet ha vennék egy normális hangkártyát akkor megszünne a pulse gondom, de nekem egyszerübb kiszedni,kikapcsolni illetve olyat használni amiben alapból nincs. Nekem is voltak problémáim a 32 bites dolgokkal 64en, ezért most van fent 32 és 64 bites disztró is, bár nemcsak emiatt.

Nekem hobbim az, hogy linuxokat próbálgatok(felrakom és ha tetszik marad egy ideig) és mostanában a nagy disztrókba azok közül amit kipróbáltam elég sokat csalódtam. Az Archban,Pclinuxban, Salixban nem csalódtam(Archtól bonyolultabbat még nem próbáltam). Viszont az ilyen remix szerű disztrókkal is volt pozítivabb tapasztalatom.(pl A Fedora után Koroora egész kellemes volt). A nagy disztrók mintha inkább az újdonságok és/vagy a széles programválaszték felé mentek el, mintsem a használhatóság.

Én ennyire nem akarok a mainstream-disztribúcióktól elmenni. A munkám során RHEL-t használok elsősorban, ezért a Fedora egy logikus lépésnek tűnik. De mondom, majd teszek egy próbát a laptopomon vele.

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Nem, nagyon kellemes, kb. amire számítottam. A billentyűzetkiosztás volt csak gond, mint fönt írtam, de megoldottam. Tkp. az is jó volt, csak a 0-í-t kellett megcserélni a rajtuk lévő többi szimbólummal együtt.

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Nah, engem az OSX szoktatott vissza az angol kiosztasra. A gyari magyar munkara hasznalhatatlanul f0sch. (A hungarian pro vagy mifele telepitesekor meg valamit benaztam es nem igazan akart mukodni, de kulonosebben nem aggasztott.)

Azota rovidebb szovegekre az alt+ekezet,betu kombinaciot hasznalom (pl. alt+e,a => á), hosszura meg mar megeri billkombinacioval atvaltani.

----------------
Lvl86 Troll

Én találtam egy Hungarian Std nevűt, az nekem teljesen jól megy. Az egyetlen gond (de ez inkább HW), hogy a Macbookon csak bal oldalt van 1 db Alt, ami AltGr-ként működik, és állandóan a jobb oldali Alma gombot nyomom helyette. Sajnos túl sok időm nem volt vele foglalkozni, de itt vannak Mac szakértők: Át lehet konfigurálni a jobb oldali Alma gombot, hogy AltGr-ként működjön? Hogyan?

Üdv,
Gergely

Gratulálok a minihez, fo"leg, ha új!

Az a rossz, hogy pedig ez igy van... persze nem a nagy magyar valosagban :)
az USA -ban ( es kismillió feltörekvő országban, mint pl. német ) van iTunes Store, ahonnan szarérhugyé leszeded a filmet / zenét és nézed / hallgatod.

És ilyen feltételek mellett mi a ráknak kell SuperDrive? Igazából én sem használnám... amire használom, ha repülök, akkor tudjak filmet nézni...
Telepítéshez nem kell...
Backup megy TimeMachine -en...

Szóval, az, hogy nekünk még egy kurva iTunes sem jutott ( ezt is köszönjük meg többek között a köcsög Artisjusnak ), nem feltétlen az Apple hibája...

Mondjuk azt én se értem, hogy miért kellett kiszedni a DVD meghajtót. Eredetileg azoknak készült, akik váltottak voltak Mac-re, vagy házimozi rendszernek használták. Azoknak alapveto"en kell DVD meghajtó. Aztán megdrágították, és most, hogy olcsóbb lett, kiszedik a DVD-t. Azért írtam, hogy fo"leg, ha új, mert az jó ero"s.

+1 es -1.

Alapvetoen en se hasznalok mar DVD-t, de azert neha kell. Bareddig kb. 3 alkalmat tudok mondani talan (amikor felhuztam az Xcode-t az OSX DVD-rol,amikor az SC2-t, igaz, ezeket meg lehet oldani netrol es, amikor tavaly karacsonykor hazalatogattam szuleimhez es ezen neztem a Babylon 5-t. Utobbit nyilvan meglehet oldani warezbol is :)

De amugy igen, idovel ki fog halni, mint a floppy. Ez mar a bluray megjelenesekor is latszott, hogy az optikai adathordozok kapacitasa kicsi es le fogja nyomni az internetes savszel novekedese, a merevlemezek kapacitasanak novekedese (tarolasra olcsobba hdd, mint a dvd, vicc) es a pendrive.

----------------
Lvl86 Troll

Nekem eddig csak akkor kellett, amikor újrainstalláltam az oprendszert. Ekkor elővakartam a szekrény mélyéről egy külső, USB-s DVD játékost és arról installáltam. Majd visszasüllyesztettem a szekrény mélyére. Mivel az ötéves minibe 30 KHUF a PATA SuperDrive, úgy véltem ennyiért elviselem évente egyszer-kétszer a külső drive használatát. BTW, külső drive-ot lehet venni a minihez, nem? Mint az Airhez. Bár az OS reinstall ezt nem indokolja, a Lion már meg sem jelent korongon.

Ave, Saabi.

irodaban mac mini server van, arra pl. ugy huztam clean snow leo server-t, hogy a laptopomba (mbp) bedugtam a telepíto-lemezt, elinditottam a "remote install osx" vagy mi a tokom app-ot, es a mac mini server bootkor, mindenfele konfiguracio nelkul, latta halozaton keresztul a lemezt, s bootolt, telepitett rola...
azert kitalaltak jol ezt a remote install dolgot.
szoval ha van a kozelben egy optikai meghajtoval rendelkezo mac, akkor arrol tudsz telepiteni osx-et, csak annyi a feltetel, hogy egy haloban legyenek.
amugy meg erdemes az osx install dvd-t disk utilityvel .dmg formaba metneni, aztan ha telepiteni kell, akkor ezt restore-olod egy pendrivera, s arrol telepitesz.

egyeb celra nem is tudom mikor hasznaltam utoljara optikai lemezt, talan ket evvel ezelott, valami jatekot installaltam...

Na, pupákok, hol vannak, akik az alaplap és a ház+táp kombóra érdeklődtek? :)

Vigyétek már el a cuccokat, csak foglalják a helyet. :)

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Terratec és 3Ware kártyák eladva, sőt, a 4 portos 3Ware-emet is vitte a kedves vevő. :)

Várom a további jelentkezőket.

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Up.

--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Up.
--
Steve Jobsot nagyra becsülöm üzletemberként és sajnálom, mint magánembert.
Viszont mint vallásalapítót, ki nem állhatom.

Hölgyek-urak, elment a lap, a proci és a hűtő, viszont maradt DDR1 RAM-om, nem kell valakinek? :) Meg a többi? :)

A Mini köszöni, jól van, remek infokommunikációs beruházás volt, mint anno 2003-ban a Siemens ME45-öm, ami még mindig kiválóan működik. :)

--
Java apps are nothing more than sophisticated XML-to-exception converters.

Jogos, nem olvastam vegig a hsz-eket, onnan kiderul, hogy 2009-es, es nem 2011 augusztusaban vette, ahogy a topicinditobol kovetkezik.

Ebben az esetben nem szoltam. Nalam a legtobb alma kiszarad/megrohad/megpeneszedik par het alatt, foleg ha elkezdem es felbehagyom. Hutoben persze tovabb birna, de 2 evig meg ott sem. Szoval gratulalok, nem semmi teljesitmeny, hogy meg mindig jo.

--
In 2000 years time, historians studying the national census will think we murdered all the Jedi.