HUPszakemberek a szolgáltatóiparban :)

Hozzászólások

"Nyilván nem így járunk el alapesetben viszont nem nagyon volt más lehetőségünk. Bekapcsoltuk a gépet, kb. 170 processből 130 a tied volt és rögtön felszökött a ram 98 százalékra CPU szintén, kb. ahhoz se volt elég memória, hogy töröljünk. Az adataid nem fogod tudni visszakapni, ezt meg mondom neked előre. Azt is megtudom neked mondani, hogy bármilyen PHP/MySQL oldal nem visz el több GB ramot, több magos processzort."

OMGLOLWTF :D

"kb. ahhoz se volt elég memória, hogy töröljünk"
omfg
Ma mar barki uzemeltethet szervert?

Tolok gyorsan egy backup-ot. :)
LOL.

Lehet megszakértették, hogy vírusos az adatbázisa is, és rágugliztak, hogy "format c: Linux", majd legyalulták a teljes cuccot... mi más lehetett 5 óra? :)

Nekem miért nincs még mindig tárhelyszolgáltatóm?! Ezt én is meg tudom!

Az emberek jelentős százalékának csak az számít, hogy mindegy mivel foglalkozok csak legyen belőle pénz pénz pénz még több pénz... ha már szolgáltat lehetne egy minimális szaktudása, mert ez így elég gáz, remélem jól megsz*patják és mélyen zsebbe kell majd nyúlnia...

Мost mi köze ennek a HUP-osok általad feltételezett szakértelméhez?
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

"pedig régi vágyam bekerülni"

Kihasználhatod, hogy Gabucino elfogult, szólj be az Apple termékeire, a PowerPC processzorokra vagy valami szívéhez közel álló dologra és már ott is vagy (már az is félsiker ha Gabucino-nak nevezed) ;-)

Eleinte frapáns félmondatokkal, kifejezésekkel (hupszámítógép, hupszakértő stb.) fog szórakoztatni, de aztán mindenképpen hozzáad a hupmemehez.

hupszakember vs. hupszakember, tananyagként lehetne mindkét felet prezentálni, hogy hogyan ne, meg sorold fel milyen technikai lehetőségek adottak az ilyen helyzetek elkerülésére (a backuptól a felhasználható erőforrások limitálásáig)

Én a homárról keveredtem a címben említett topicba, és ugyan nem vagyok túlságosan hozzáértő, de nekem az jött le, hogy ennél a cégnél ingyen sem kéne nekem tárhely.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

LOL. Abszurdisztán újabb ékköve.

Ahaha, zokogok. :DDD Ráadásul egy Wordpress fektette meg a csodaszervert? :)

--
Web 2.0: you make the content, they make the money.

Szerintem két hülye megtalálta egymást. Mert bár nagyon béna, aki csak így tud megoldani egy server terhelést, az se kicsit hülye, aki más serverén egyetlen példányban tárolja az adatait.

< offtopic >
Felkerültem a "lamers" listára, bár nem értem miért csak az App Store és a linux disztribúciók repositoriainak (Ubuntu konkrétan) hasonlatosságára rávilágítás okán. Ennél jobb okot nem adtam?
< /offtopic >

+1 ha tenyleg annyit er az az adatbazis, annyi kontent van mar beletolva, akkor
egy hasonlo esetben koltoztetem az oldalt mashova, es visszaallitom az adatokat a _sajat_, legrosszabb esetben heti backupbol. ez persze nem menti fel az uzemeltetot a kritikan aluli hozzaallasa alol..
< off >
es ezt ugy, hogy kozben te is maces vagy, es tisztaban vagy arrol, amirol beszelsz..
nade a jozan, nyugodt erveles, es gabu... :) nem kell foglalkozni vele. aki online
ekkora szajkarates, irl egy pondro. sajat kis ertelmetlen vilaganak ura, es rabja egyszerre.
kar, mert nagyritkan ertelmesen is megtud nyilvanulni, de a koritesre meg nem mindenki kivancsi.
< /off >

Olcsó volna azt mondani, hogy typo? Nem is mondom. Én úgy tudtam a szóvégi "y"-ból "i" lesz, ha ragozom a szót. repository → repositories. Persze azt kitalálni, hogy angol szót hogy ragozol magyarul, sose könnyű. Mondjuk használhattam volna helyette a "depó" szót, de én azt a HP-UX-os depotra alkalmazom ami bár hasonló, nem ugyanaz. Mindegy, ez legyen a legnagyobb probléma az életben.

Ave, Saabi.

Az idiotakkal nincs mit kezdeni. A cPanel se atyauristen, azt is be kell tudni konfiguralni, hogy jol ossza el az eroforrasokat. Aki komolyan gondolja, az vesz ala minimum CloudLinuxot, vagy hasonlo megoldast. Arrol nem beszelve, hogy ahol nincs backup, vagy az ugyfel keresere nem adjak azt ki, oda en egy index.html-t se vinnek.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

en mar nem ertem az egeszet. ha volt backup, akkor miert ne adnak ki?
fujj, fujj, hackerbacsi leterheli a 4magos szuperszervert, toroljuk gyorsan minden nyomat? mint egy hisztis tizeneves.
vagy csak siman elkefeltek a backupot.. ha volt is, visszaallitaskor derult ki, hogy az is szar, vagy mar elsokorben nem is letezett..

szerintem a szerzodest kellett volna elolvasni, es megkerni a szolgaltatot, hogy "mutassak meg a backuprol szolo pontot" (Captain Hindsight ugye mindent megold)
De nalam az a minimum, hogy mielott valamit felviszek egy tarhelyre, meg van otthon es ott meg is tartom, a kotprogomat sem torlom ki, csak mert felkuldtem a birora (megint Captain Hindsight ugye)

Az elofizeto sem volt a helyzet magaslatan a jelek szerint, fuggetlenul attol, hogy a szolgaltatonal dolgozo emberek alulmultak minden hozzanemertesi szintet.

Ellenben egy nem Captain Hindsight-szeru kerdes: extundelete? Kurt Zrt?

"mielott valamit felviszek egy tarhelyre, meg van otthon es ott meg is tartom"
Amivel nem biztos, hogy sokra mesz. Erre kituno pelda az altalam moderalt Gentoo Portal. Bar valoban megvan gitben itthon es egy masik szolgaltatonal a skin, illetve a konfigja, nem ez volt az ertek benne, hanem az, amit a felhasznalok beleraktak. A cikkek, a hozzaszolasok - ezek mind hihetetlenul ertekes holmik, amik backup nelkul potolhatatlanok.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Semmi. És ki engedi a lakásoknak, hogy kigyulladjanak? Ki engedi az autóknak, hogy ütközzenek? Ki engedi a földnek, hogy rengjen?
Egy dolog lamentálni azon, hogy jaj-mi-történt, más dolog pedig felkészülni ellene. Ez utóbbi általában olcsóbb és eredményre vezetőbb. Ha mégse, még mindig lehet jajjgatni.

Ave, Saabi.

Azert jok az ilyen felvetesek, mert lehet latni, hogy emberek mennyire nem gondoljak at a dolgokat jozan paraszti esszel. Ulj mar le egy kicsit, es gondold vegig, hol egy kategoria egy karambol es az, hogy a szolgaltato onhatalmulag letorolte az adatokat? Vagy netan az autok onhatalmulag dontenek ugy, hogy osszeutkoznek? A hazak a kigyulladas mellett voksolva eregetnek elobb fustot, majd langot?

Szamomra mindig hihetetlen, hogy az almat meg a kortet emberek mennyire ossze tudjak teveszteni. Tovabbra sem ertek egyet vele, de latom Gabu ironikus hozzaszolasai mogott az indokokat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Szamomra az a hihetetlen, hogy mennyire nem tudjak megerteni egymast az emberek. Egyik almat mond, a masik kortet ert. se saabi, sem mas nem mondta egy szoval sem, hogy elfogadhato az, amit a szolgaltato muvelt adatkezeles cimszoval, pusztan azt, hogy - jozan paraszti esszel vegiggondolva -, ha van egy oldalam, amibe mar en - es a latogatoi is - komoly munkat fektettem, es van ra lehetosegem (van) akkor nem fogok kizarolag a szolgaltato backupjaban megbizni, hanem en is csinalok rendszeresen mentest az adatbazisrol is. ekkor is lebaszhato teljes joggal a "szolgaltato" (cohh) lehet kovetelni karteritest, de a hercehurca kimeneteletol fuggetlenul, legrosszabb esetben is napokon belul ujraindulhat a szolgaltatas. backup nelkul meg hiaba latunk esetleg penzt a vegen, az az elveszett adatokat nem hozza vissza, aztan mar csak jajgatni lehet.

Egy szoval sem mondtam, hogy nem akarok elore gondolkodni.

Csak tudod, ami itt elhangzott az hihetetlenul szepen hangzik, en viszont felhasznalokent is igyekszek inkabb a realitas talajan mozogni.

Ismerem annyira a szolgaltatokat, hogy tudjam: altalaban az adatbazishoz legfeljebb php(my|pg)adminon keresztul ferhetek hozza. Ennek export funkcioja tobb szempontbol is limitalt. Egy nepszeru, nagy forgalmu forum adatbazisa egy ido utan kicsuszik a kezedbol. Arrol nem beszelve, hogy nekem peldaul otthon mobilnetnel alig szelesebb savom van, amin mar egy 30-40 megas dump is csak nyuglodve jon at, 100 mega felett pedig szinte mindig elgondolkodok, hogy inkabb a melohelyen toltsem le. Lehet, hogy ez az en szemelyes pechem, hogy ilyen hihetetlen szerencsetlen kornyezetben vagyok kenyszeru elni, de egyvalamit megtanultam: okosan kell csinalni mindent.

Nem mondom, hogy rossz eloregondolkodni. Nekem azok a weboldalak, amiket csinal(gat)ok, itt figyelnek a gepet gitben, plusz valamelyik nagyobb git szolgaltatonal is fenn vannak. Ami oldalakhoz nincs komolyabb hozzaferesem, havi-kethavi szinten exportalom oket (pl. a WP sajat exporterevel). Szerencsere/sajnos ezek meg boven belul vannak az altalam letoltheto hataron - nem nagy forgalmu oldalak. Ezzel egyutt elvarom a szolgaltatotol - es szerintem jogosan hogy amig fizetek a szolgaltatasert, addig az adataim biztonsagban legyenek - nem csak a kiszolgalast vegzo szerveren, hanem egyebkent is. Es igenis ordibalni fogok a szolgaltatoval, ha ezt nem tartja be, mert ezert kapta a penzet. Ez pont olyan, mintha egy 24 oras repulout vegen nem Ausztraliaban, hanem a Kamcsatkai felsziget kozepen kotnek ki.

Az alma meg a korte pedig elsosorban a hajuknal elocibalt peldakra vonatkozott. Egyiknek sincs a leghalvanyabb koze sem a jelenleg taglalt problemakhoz. Nem lehet egy termeszeti katasztrofat vagy egy balesetet hasonlitani a - mondjuk ki nyiltan - gondatlan adatkezeles (nem biztos, hogy ez a megfelelo jogi szo) esetehez. Jelen esetben a szolgaltato gondosan, elore megfontolt szandekkal torolte az illeto oldalt, a backup szot pedig talan nem is ismerte.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem mondtam (vagy igen? akkor nem gondoltam át) hogy otthon kell tartani a másolatot. De legyen backup és ne ott, ahol az éles környezet található. Ennek persze van költsége, de minek nincs? Olyan szolgáltatót meg nem választok, ahol nincs lehetőségem az adataim teljeskörű mentésére. Természetesen nem hobbiprojectekről beszélek, bár ott is ajánlatosak a fentiek. De ha a szolgáltatásért fizető ügyfelem van, akkor a fentiek kötelezőek. IMHO.
Ettől függetlenül persze lehet ordibálni a szolgáltatóval, csak az nem hozza vissza az elveszett adatokat.

Ave, Saabi.

Igy viszont nagyjabol igazat adok neked. Csak nem mindig egyszeru megoldani, hogy mindenrol legyen mentes. Olyan webappoknal, ahol nincs kimondott export funkcio, peldaul eleg problemas az adatbazist kinyerni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

de úgy is nézheted a kérdést, hogy itt egy specifikus probléma kapcsán kiderült, hogy több más problémára sincs megoldás.

ha elfogadjuk a mondást, miszerint jobb félni, mint megijedni, az derül ki, hogy egyáltalán nem féltek semmitől, de most nagyon berottyantottak hirtelen...

ezzel semmiképpen nem akarom mentegetni a másik oldalt.

ez szép volt b+

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Hat ezen kicsit elhultem. En se vagyok egy ver profi linux es apache guru, de azert amit itt a srac leirt hogy miert is tortent ami tortent azt meg a legelvetemultebb ugyfelemel se tennem meg. Foleg nem egy ujjal aki elorre kifizetett egy evet elorre! Elashatjak magukat az ilyen szolgaltatok. Es meg ezekhez mennek az emberek at.... Na mind1.

--
http://szolarenergia.hu

Ha pedig belegondolok, hogy cPanelen (mintha az remlene a szal elejerol, hogy az van) egy (na jo, harom) kattintas letiltani egy accountot a kiszolgalas alol... Meg szegeny megboldogult nagymamamat is be tudtam volna ra tanitani, pedig o talan ketszer ult szamitogep elott eleteben.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal