Firefox vs Chrome

A most divatos javascript benchmarkok nem igazán tudnak lenyűgözni.
Ezekben is hol az egyik, hol a másik győz.
Most, hogy a Firefox egész Chrome-os külsőt kapott gondoltam megnézem inkább, hogy egyes oldalak mennyi idő alatt töltődnek be.
Mindkét böngészőnél CTRL + F5-el töltöttem be az oldalakat és mértem a betöltődés idejét (firebug net panel illetve Chrome beépített net panel). 1-2 másodperccel a Chrome volt a győztes minden alkalommal.
Pl. DistroWatch.com
FF: 7.63s / 9.9s
C: 6.67s / 7.16s

Hát sajnos az új FF nálam ebben nem nyert, így marad egyelőre a Chrome. :-(

Amit még érdemes lenne vizsgálni, lehet, hogy még megnézem: Memóriahasználat ugyanazon megnyitott lapoknál.

Kieg.:
WinXp SP3 alatt néztem, Lenovo T400-on, fix hálón.

Hozzászólások

Hát ez a teszt sajnos nagyon nincs rendben, mivel függ a hálózat aktuális teljesítményétől, meg egy sor ilyesféle dologtól.

--
fantázisdús aláírás v1.09

Némileg javul a dolog de nem sokban. Az oprendszer bizonyos viselkedései neked mint usernek nem determinisztikusak, pl. a Win7 esetében nem tudod megjósolni mikor áll neki egy fél órás content indexelésnek, amely erős disk i/o -val jár.
Valami eredményféléket tapasztalhatsz de inkább hagyd ezt a bencsmarkolgatást, és éles használattal döntsd el hogy mi a jó neked. :)

--
fantázisdús aláírás v1.09

ez biztos nálam is így lenne, ha lenne a chromeomban (jó!) adblock, de így a firefox gyorsabb

1. nem működik (hiába van ugyanaz a filter átmásolva a firefoxból, ugyanúgy letölti a reklámot, azaz csak adhider nem adblocker)

2a. felülete nincs, firefox-al kell a szűrőt létrehoznom és copypasteval hozzáadni (az hogy a címsorban az ikonra kattintok és egy nem szerkeszhető akár id-val rendelkező képet lehet csak blokkolni az még viccnek is rossz)

2b. még ha lenne olyan felülete mint a másik chrome-os adblockernek (ami szintén nagyon kéynelmetlen), az is messze van a ff "blokkolható objekumok megjelenítésének" listájától

Verziószámok?
Hálózati problémák kilövésére: a LAN-on helyezz el egy szervert, és arról tölts be egy összetett oldalt, vagy 10-20-szor ismételd meg a külső szerver elérését, és az eredményeket átlagold.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Firefox 4 vs. Chrome 10.0.648.134

Néztem belső oldalt is, ott is hasonló a helyzet. :-(
Pl.:
FF: 1.58s / 1.91s
C: 0.621s /0.814s

Az is lehet, hogy a FireBug net panel beterheli valamiért az oldalletöltődést. Máshogy meg nem tudom miként lehet pontosan mérni oldalletöltődést.

Ez már a szokásos balfaszkodás, nem is fűznék hozzá sokat, kiemelendő, hogy ez alapján döntötted el, hogy melyik böngészőt használd.

A gyakorlatban ezek a mérések még ennél is kétségesebbek, hiszen a Firefox nagy mértékben optimalizálható és testreszabható, de többek között reklámszűrő és scriptblokkoló is telepíthető.

Régebben én is optimalizálgattam a Firefox-ot, több kevesebb sikerrel. A legtöbb felhasználó az alapbeállításokat használja.
Chrome alatt script blokkolót én is használok időnként, reklámoknál csak a flash zavar, így azt blokkolom. Nem tudom megítélni (mert nem érint), hogy a reklámblokkolók mennyivel jobbak FF alat mint C alatt.

Vannak más bővítmények, amiket használok Chrome alatt és régen nem láttam hasonlót FF alatt (Page Monitor), így lehet, hogy nehézkes lenne a visszaállás.

Az új FF elsőre nagyon tetszett. Még bele is mentem volna a kiegészítő keresgéléshez visszaálláshoz, de a fentiek alapján úgy ítéltem meg, hogy felesleges visszaállni egyelőre.
Az infot eredetileg azért raktam fel, hátha másnak is érdekes. Nem kerül sokba kimérni másnak sem, hogy a saját oprendszerén / gépén, hogyan teljesít. Nekem ez számít jobban mint a javascript perf. eredmények. Szerintem értelmesebb is. Lehet, hogy számodra nem az.
Dönthetsz szabadon.