Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Címkék

A 20 éves Időkép mára az ország egyik leglátogatottabb oldalává vált, ez idő alatt pedig rengeteg minden történt - nem csak maga a meteorológia ment keresztül jelentős átalakuláson, de a szolgáltatás infrastrukturális háttere is.

Az időjárás-előrejelzés meglehetősen komplex terület, ám a pontos prognózisokhoz ennek ellenére nem feltétlenül kell minden szolgáltatónak szuperszámítógép vagy mesterséges intelligencia. A legjobb bizonyíték erre az idén húszéves Időkép, mely ma a legnépszerűbb hazai meteorológiai előrejelző platformmá vált mindenféle technológiai és egyéb hátszél nélkül.

Az alapítókkal, Nagy Gergellyel és Szente-Varga Bálinttal beszélgettünk többek között arról, hogy mi fán terem egyáltalán az időjárás-előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik ma az Időkép alatt, és hogy mi várható a machine learning modellek térnyerésével a szakmában.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval.

Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Hozzászólások

bociusz.hu volt valamikor. :))

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

remek apropó volt most a viber-kliens reklámértesítéseinek letiltására, amikor feltűnt rajta az időkép kéretlen reklámja..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség