ReactOS 0.4.13

Címkék

Megjelent a ReactOS 0.4.13-as kiadása. Részletek a bejelentésben. Letölthető innen.

Hozzászólások

Ha virtualboxba felrakom, mennek rajta a 90-es evekbeli jatekok?

egy alfa verzios os-rol beszelunk...

btw, most feltettem virtualboxban, hipp hopp felment, tettem fel egy firefoxot, megneztem az index.hu-t, nem crashelt, meg a virtualbox guest install is felment, es jol mukodik a kepernyo atmeretezese.

http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

VirtualBox alá feltettem, évek óta időről-időre kipróbálom. Ez az első verzió, aminél úgy érzem, hogy kellően stabil. Több órás nyomkodás, internetezés (Firefox 48 alatt), és állítgatás után sem omlott össze, nem voltak furcsa hibaüzenetek. Egyszer volt a videokártyával valami furcsaság egy telepítést követően, mert minden, aminek fehérnek kellett volna lennie a kijelzőn, az piros lett, de egy restart megoldotta.

A megjelenés sebességével vannak még gondok, próbáltam játszani is rajta (OpenTTD), de minden hardveres gyorsítás nélkül, nagyon lassan futott csak, élvezhetetlen volt. (megjelenésre és hangra is rendben volt amúgy) Lehet, ha állítgatom a VGA drivert, ment volna jobban is. Később még teszek vele egy próbát, megnézem milyen irodai használatra, valós hardveren.

Nagy Péter

Szerkesztve: 2020. 04. 14., k – 09:11

Két dologra használom:

  • általában mielőtt kiépítek egy hálózati struktúrát, VirtualBoxban lemodellezek és alaposan tesztelek mindent. Ilyenkor jól jön egy nagyon kis erőforrást igénylő windows. A ReactOS (mint windows utánzat) remek célt szolgál.
  • vannak olyan régi és egyedi -- általában valamilyen küldő eszközzel (vezérlő rendszerek, mérő berendezések) kommunikáló -- szoftverek, amik még évtizedekkel ezelőtt lettek hadrendbe állítva, viszont új oprendszereken, valamint új harveren nem tudnak működni. Ilyen esetekben remek szolgálatot nyújt a ReactOS, esetenként itt is VBox-szal megfejelve.

Intel video adaptert nem kezeli, emiatt bootoláskor sötét a képernyő.

<aktuális Mire jó ez egyátalán placeholder>