Stackoverflow Pistikékről

 ( trey | 2019. augusztus 31., szombat - 17:06 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A maci is maci maradt meg a nyuszi is rendben megérkezett. Hol itt a gond?! ;-)

---
Science for fun...

Viszont ha például ilyen módon megy a kódok berakása, az nem elegáns: https://www.youtube.com/watch?v=X5SkW7K0e3Y

Amúgy min csodálkozunk?

Ha egy fejlesztőnek nincs lehetősége állandóan egy adott (mindenesetre alacsony számú) technológiával foglalkozni, amely ráadásul állandóan fejlődik és határidőre dolgozik, akkor nincs mindenre idő. Mert mondjuk csak az adott dologból nem lehetne megélni. Sokszor jó lenne valaminek még utánanézni, hogy az pontosan hogy működik, de egyszerűen nem megy. Még szabadideje sincs az embernek ennyi, és bármennyire is szeret az ember ezzel foglalkozni, azért más is van az életben. Akár öröm, akár feladat, de nem csak ez van, nem lehet minden időt ebbe beletolni.

+1

A fejlesztők 90%-a nem szokott beleolvasni egy-egy felhasznált library kódjába, csak használni akarja őket. Emiatt a libraryk használata is egyszerűsödik, amivel nem is lenne semmi baj, viszont a velük járó hibákat továbbra is hasonló hozzáállással akarják megoldani.
Erre jött rá Joel és így lett a Stack Overflow. Szóval a Stack Overflow Pistikék hamarabb voltak, mint a Stack Overflow.. :)

Jó kérdés, hogy hol érdemes meghúzni a határt:
- mekkora mélységbe mész le a függőségi fán? esetleg 1-1 webes fortend projektben (node / js ) ? nem fogsz mindent végig auditálni.. főleg, hogy kellően gyorsan változik minden...

A stack overflow szerintem rendben van, ha éppen ott néz utána valaki valaminek, hogy hogyan működik, de ez feltételezi hogy meg akarja érteni a dolgokat. (És érdemes pl egy hivatalos doksit is megnézni, egy library-hez. Sokszor ott van a megoldás, nem a stack overflow-n, de ezt sokakban fel sem merül.) A kulcs kérdés, hogy képes-e valaki egy stack overflow-ról bevágott (direkt így írom) szutykot becopy-paste-ezni a kódjába, vagy érez rá kényszert, hogy azért megértse, hogy mit csinál (és megértette, innentől nem szutyok). De sokan csak copy paste-eznek, és nem is érdekli őket, hogy mi az amit másolnak.

(A stack overflow copy paste-eket ne hasonlítsuk ahhoz, amikor egy library-t használunk. (esetleg használja még a fél világ).)

Jó a meglátás.

És érdemes pl egy hivatalos doksit is megnézni, egy library-hez. Sokszor ott van a megoldás, nem a stack overflow-n, de ezt sokakban fel sem merül.
Nem vagyok túlzottan aktív az említett oldalon, de sok olyan választ adtam, ahol a manual oldal (vagy valami hivatalos doksi) vonatkozó részét másoltam be.

ezek a kedvenc rejtett lmgtfy válaszaim, és még hasznosak is :)

Vagy RTFM :)

omg:))
Bár Pistikét nem láttam sehol sem!

Ha nem kiskacsát keresett a fejlesztő (csak gőze sincs milyen az, és a nyuszinak a két fülét csőrnek nézi), akkor jó is lehet, most éppen véletlen. :)

Feltéve, hogy nem volt mérgezett az eredeti...

+1

En is valami osszeomlasra szamitottam...

Így valahogy :)

Ez hülyeség! Ha kódot másolok, az nem tűnik el az eredeti helyéről! :)

-----
"hagyományosan szűkebb komfortzónával rendelkezem"

Miert pont stack overflow?

Ott azt kell meglesni __hirtelen__, hogy valami ismeretlen vagy kevesbe ismert cuccot hogy lehet _muzsikalasra_ birni. Pont ennyi; ha van idod, akkor tovabb turhatsz a neten, de pont jo, hogy kiteheted a PIPÁT, aztan johet a kovetkezo akadaly.

Szerencsetlen marha, aki szerint a stack overflow "ciki"; mosoly ul ki az arczomra (igy cezevel).

+1
Profi fejlesztocsapatban is mindenki naponta ctrl+c-zik innen. Tipikusan olyan dolgot, hogy x kornyezetben y libraryval z aprocska problemat hogy kell megoldani.
A másolt kód legtöbbször 3 sor, néha 10, nagyon ritkán >100.
Nekem pl 100 sorosra talán 1-2x volt szükségem, legutóbb pl hogy win10 alatt hogyan tydid megfigyelni megbízhatóan, kb real time egy parancssoros program outputját. Mivel itt nincs tty mód, a kollektív tudás ctrl-c-je nélkül vagy 1 hetet el lehetett volna szüttyögni ezzel a kis részproblémával. Így csak 3 órába került, mire elhittem, hogy ez tényleg ilyen pusztulat bonyolult megoldással működik jól.

OFF
Valami ilyesmit csináltam vagy 10 éve. Már nem emlékszem, hogyan kellett, csak arra, hogy bonyolult volt, és sokáig tartott megírnom. Ha most kellene ilyet csinálnom, biztosan én is ctrl-c-t használnék.

Példa:

https://github.com/telerik/UI-For-UWP#progress-telerik-ui-for-uwp

Progress Telerik UI for UWP
This is an open-source version of Telerik UI for Universal Windows Platform (UWP) by Progress. The project is community-supported on Stack Overflow. Commercial support is available at telerik.com/uwp where you'll find a supported commercial trial and pricing options. Please visit telerik.com for UI tools for ASP.NET, WPF, WinForms, or JavaScript.

Ezért pelda:

The project is community-supported on Stack Overflow.

ennek annyi értelme sincs mint az animojinak

Szvsz nincs olyan aktív fejlesztő aki még nem járt volna a stackoverflow-n..

Mindig, mikor kódrészletet másolok valahonnan! https://twitter.com/zackaria8001/status/1171621045863731207

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…