Firefox 66

 ( trey | 2019. március 20., szerda - 8:32 )

Részletek itt. Letölthető innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ez úgy lenne érdekes, ha tabok tartalmában lehetne keresni egyszerre szöveget:
Searching within Multiple Tabs

Ez kicsit jobban belenéz a motorháztető alá: https://hacks.mozilla.org/2019/03/firefox-66-the-sound-of-silence/ A képernyőmegosztásnak különösen örülök.

A kepernyomegosztas tenyleg jol hangzik, webrtc alapu, vajon kell hozza szerver is?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

WebRTC igen, tehát elvileg akár szerver sem kötelező hozzá, viszont a gyakorlatban azért mégis szokott kelleni :) Most tesztelgetjük Nextcloud alatt, ígéretes.

Ezt az autoplay-t rosszul csinálják. Az autoplay-jel maga az autoplay a fő probléma, a hang annak csak egy része. A némított videó autoplay-nek a nincs semmi értelme, sőt, egyértelműen káros, mert maga a probléma továbbra is megmarad, csak nehezebb lesz észrevenni.
Az autoplay-t kell ki- és bekapcsolhatóvá tenni, globálisan és per site is.
Valamint kellene egy olyan megoldás, hogy tiltott autoplay esetén a site hangot játszhasson le, mondjuk max. 5 percenként 1 alkalommal max. 3 másodpercig. Természetesen ezt is ki- és bekapcsolhatóvá tenni, globálisan és per site is, valamint az 5 perc/1 alkalom/3 sec paraméterek is állíthatóak legyenek, globálisan és per site is.

Na ez lenne a megoldás, kedves mozzarella...

About:config-ban nem tudod ezt megoldani? Mondjuk a limitáltan engedélyezett hangot valószínűleg így nem lehet megoldani, egy extensionnel viszont elvileg nem megoldhatatlan (kérdés hogy van-e ilyesmire API).

Nem lehet megoldani. Ha az autoplay tiltott, akkor a hang is tiltott. A többi pedig csak nedves álom.
De ez nem baj, a fontos olyan hülyeségeket csinálni, hogy egy nyomorult vidó el tudjon magától indulni, ha le van némítva. Erre egészen biztosan tömeges igény van...

Ha a régi firefoxban működő addon-jaim egyszer újra működnének, nem használnék chrome-ot. De sajnos nem működnek és nem akarok megint egy olyan rendszerhez ragaszkodni amire úgy támaszkodnék, hogy ha kényük kedvük szerint megint nem megy semmi akkor megint így járjak....

Release notes itt: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/66.0/releasenotes/

HUP-ra optimalizált feature:

Idézet:
Smoother scrolling: Scroll anchoring keeps content from jumping as images and ads load at the top of the page

"HUP-ra optimalizált feature:"

Erről a Technoviking jut eszembe, aki olyan menő volt, hogy:

"Technoviking doesn't dance to the music, the music dances to the Technoviking!"

:D

--
trey @ gépház