Új Google Play applikáció és játék ikon specifikáció

Címkék

Részletek itt.

Hozzászólások

Csak üdvözölni tudom az ikonok egységesítésére irányuló törekvéseket!

--
trey @ gépház

micsoda fejlesztések! új ikonok! ez aztán a jelentős update, még az aniomjik is megirigyelhetik. :D na de nem baj, mert egyszer ide is el kellett jutni. egy másik rendszeren ez már 11 éve alap.

Mert te olyan appokat raksz a wish listedre, amik még nem tudják mindazt, amit te akarsz de folyamatosan checkolod, hogy mi változott?
Amúgy a wish list szerintem tök értelmetlen. Legalábbis én még sehol nem vettem hasznát. Kb olyan, mint a csillagozás githubon.. évente megnézem mit csillagoztam és kitörlöm azt, amit már nem fejlesztenek... :) kb 0 value számomra. A többi usernek persze már egy mutató a csillagok száma.

Nyilván amire neked nincs szükséged, arra nincs is szükség :)

Mire jó?
Feliratkozni még meg nem jelent alkalmazásokra, hogy értesítést kapj, ha már elérhető.
Feliratkozni alkalmazásokra, hogy ha akcíó keretében megvehető, értesítést kapj.
Magadnak feljegyezni, hogy valamit meg akarsz nézni, venni, kipróbálni, csak épp nem most, mert.

Kábé ennyi, kell több?

"Feliratkozni még meg nem jelent alkalmazásokra, hogy értesítést kapj, ha már elérhető."

ez most is van.

"Feliratkozni alkalmazásokra, hogy ha akcíó keretében megvehető, értesítést kapj."

ez rendben lehet, de jelenleg is meg lehet oldani ezt, általában a nagyobb alkalmazásokról úgyis jeleznek a hírportálok. viszont nyilván a fenti kényelmesebb megoldás.

Magadnak feljegyezni, hogy valamit meg akarsz nézni, venni, kipróbálni, csak épp nem most, mert.

1x fordult elő ilyen, és akkor is sikerült megjegyeznem annak az 1 appnak a nevét.

Van olyan aki ha azt mondja, hogy jó lesz nem hiszem el, de legalábbis gyanakszom.
Van olyan aki ha mondja, bizakodom. Mint most is.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szóval az egységesítés azt jelenti, hogy amelyik nem kerekített téglalap alakú, amögé force mögétesznek egy fehér kerekített téglalapot? Ez aztán a "zseniális újítás".
--
"Sose a gép a hülye."

A saját ikonjaikkal ezt eljátszották már pár hónapja.
Azóta van az ikon méretű lekerekített sarkú fehér téglalap, annak a közepén pedig van valami kis gyösz ikonka, feleakkora mint lehetne. Ilyen a calendar, gmail, photos, store, youtube, stb, ikonja is. Egészen csodálatos (nem).

Az még hagyján, de annyi eszük lett volna, hogy fehér téglalap helyett legalább jobban kinéző, félig transzparens téglalapra rakják, ha már mindenképp ilyen miniikonos lekerekítési mániájuk van. Az a baj, hogy dizájnban is visszafejlődés van.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Az adaptív ikonok ennél többet tudnak, pl animációban a keret és a téma külön régeten egymástól függetlenül animálható. Apró eyecandy, semmivel sem több, nyilván nem ez váltja meg a világot. Cserébe a sok ikon egymás mellett valami rendszernek kinézőt alkot, nem pedig káoszt.

De jó!

Lehetne úgy mint ahogy a Visual Studio -ban csinálták, hogy legyen mind szürke, mert akkor nem zavarja a szemedet, persze megtalálni is nehezebb, elvégre nem használatra van, hanem dísznek.

Tök jó lenne ha az ikonok végre a gyártó stílusát tükröznék, és nem kötődnének az applikációhoz, sem stílusban, sem tartalomban. A legjobb az lenne, ha az App gyártója csak egy meghatározott listából választhatnának ikont, elvégre Észak koreában is tök jól van hogy van 10 férfi frizura és 18 női frizura, azt szép napot, minek itt egyénieskedni?

Az ikonok nem arra valóak hogy megkülönböztethetőek legyenek, tessék elszakadni ettől a fantazmagóriától.

Javaslom, legyen minden ikon egyforma, nem csak a stílusában, hanem tartalmában is, az sokkal szebb lenne. Igaz, kicsit kevésbé hasznos, de ahogy látom, a szépészet minden észérvet überel manapság.

Azért az nem ördögtől való, hogy minden tetves ikon kerek legyen, vagy négyzet, és ne legyen egy háromszög egy négyzet és egy kiskecske körvonala azon a tetves képernyőn, egyszerre, egymás mellett, mert jobb esztétikai érzésű ember azt se szereti, ha 4 betűméret és 3 betűtípus fogadja egy szövegben.

Akkor biztos velem van a baj.

Én úgy működök, hogy amikor keresek egy órát, akkor a kerek izékre greppel a szemem. Amikor terminált keresek, akkor szögletes feketét keres a szemem, és a kismadáron úgy átsiklok, hogy csak na.
Viszont ha a VLC -t keresem akkor valami narancs háromszöget keresek, és igen, tudom, hogy kúp, de és csíkos, de én akkor is narancs álló háromszög formát keresek.
A jegyzettömb fehér és szögletes, a Chrome pedig kerek, és utalva az elsődleges funkciójára engem néz a HAL 9000 piros szemével. A Firefox egy pszichohidelikus jingjang, és ha szögletes, akkor az biztos valami klón.
A Play Store háromszög, és ha lenne RedAlert játék a telefonon, az kötelezően vörös csillag ikonnal lenne.

Egyébként a gyakran használt ikonokat nem is nézem, tudom, hogy melyik hol van. Mert ott van, hiszen én tettem oda.

De ettől függetlenül, én szeretem az egymástól élesen elütő ikonokat.