Az NVIDIA megnyitotta a PhysX forrását

 ( trey | 2018. december 3., hétfő - 18:34 )

Az NVIDIA bejelentette, hogy a 3.4-es verziótól kezdve megnyitja a PhysX SDK forrását. BSDL alatt elérhető a GitHub-on.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gondolom veszített a jelentöségéböl, ezért ez a megoldás. Valahol mindig úgy érzem, ha egy proprietary gyártó egyik napról a másikra nyílttá varázsolja termékét, amögött nem elégséges piaci részesedés, profit, stb. áll.
Azt tartom a legvalószínübbnek, hogy nem a jóakarat és a közösségi szellem motiválja öket.

--
robyboy

"és már jó ideje nem is fejlesztik"

Belinkeli a 3.x-et, hogy nem fejlesztik, miközben a hír arról szól ebben a hónapban jön ki az új major verzió, a 4.x:

"PhysX SDK 4.0 will be available on December 20, 2018."

Ügyes!

További részletek:

https://developer.nvidia.com/physx-sdk -> "What’s New in Physx SDK 4.0 (Available December 20, 2018)"

--
trey @ gépház

Mondjuk azzal, hogy kezd jelentéktelenné válni, azért igaza van.
Eredetileg az Ageia azzal az "igérettel" jelentette meg a PhysX technológiát, hogy ez meg fogja reformálni a játék ipart és a játék meneteket a valós fizika beépítésével. Amikor az nVidia megvette, egyre jobban bezárta ezt a technológiát. Először azzal, hogy csak a saját hardverén futott, később meg azt is lehetetlenné tette, hogy társ kártyaként működjön (azok a régi szép idők, amikor még be lehetett rakni egy 9600-ost physx kártya gyanánt AMD vga mellé). Ezzel viszont elérte, hogy a játék gyártók egyre kevésbé használták bármire is (a korai lelkes időszakban is csak füst és részecske effektek voltak használva, illetve néhány játékban a cloth szimulációt használták még), mivel senki se akart csak nVidián futó játékot kiadni. Modjuk a rossz üzletpolitika mellet az is erodálta a használatát, hogy egyre több konzol port játék van, konzolon meg (a nagy bezárkózásnak köszönhetően) egyáltalán nem érhető el ez a technika.
Igazából szerintem azért nyitják meg, mert valójában válaszút elé kerültek: vagy végleg lehúzzák a wc-n az egész physx-et, vagy a nyitással még adnak neki egy esélyt.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Havok?
Hardverfüggetlen, Geforce és Radeon alatt is működik, sőt Androidon is. Megvette a Microsoft, meglepne ha nem lenne Xbox One-on.