"Az Ex-CIA főnök az Y generációt hibáztatja a kormány adatainak kiszivárogtatásáért"

 ( Hubman | 2017. március 16., csütörtök - 21:35 )

Idézet:
Ahelyett, hogy megvizsgálnák a CIA kiterjedt kémkedési módszereit - amelyet az okostelefonok hackelése is mutat - a kormány arra koncentrálta erőfeszítéseit, hogy feltárják, ki szivárogtatta ki az érzékeny dokumentumokat. Egy vizsgálatban, amelyben a sajnálatos eseményekre próbáltak magyarázatot adni, a volt CIA vezető Michael Hayden azt mondta a BBC News-nak, hogy az Y generáció - az „ezredfordulósok” - a gyenge láncszem, mivel ők általánosságban nem úgy vélekednek a lojalitásról, titoktartásról, mint az előző generációk.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

-

Hat igen, nem biztos, hogy az uj generacio nemzetallamokban gondolkodik...

Esetleg a tisztességes viselkedésről is más felfogásuk van.

Mar kis koruktol kezdve arra tanitottak ezeket az embereket, hogy a kozossegi az jo, osszal meg mindent, hasznalj Google termekeket, Facebookot, Windows 10-et, nincs abban semmi rossz, hogy az adataid mashoz kerulnek.
Es ezek az emberek a munkaero piacon vannak es a gondolkodasmodjuk nem fog hirtelen megvaltozni.

--
http://blog.htmm.hu/

"az 1980 és 1999 között születetteket soroljuk ide"
Hol volt még '90-ben Google meg Facebook? Nem tanították őket (minket) semmi ilyesmire.

Viszont kesobb igen. Es szerintem az Y generacio volt a leg fogekonyabb ezekre. A Z generacio meg meg nem igazan jelent meg a munkaeropiacon.

--
http://blog.htmm.hu/

Szerintem ez az egész x/y/z generációzás egy óriási baromság.

Egy olyan információs, ipari forradalomnak lehetünk a szemtanúi, hogy néhány év alatt gyökeresen megváltozott a fiatalabb nemzedék gondolkodásmódja, ezért van ennek értelme. Ez az ipari forradalom társadalmi és az egyén szintjén viselkedésbeli változásokat okozott a korábban élők viselkedéséhez képest.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A „fiatalok” mindig mások akartak lenni. Amikor én voltam abban a korban, akkor farmert hordtunk, és hosszú hajunk volt. A kedvenc zenéinkről ne is beszéljünk. És az akkori „öregeket” ez megbotránkoztatta. Most meg mindenki farmert hord, és lassan több hosszú hajú „öreg” van mint „fiatal”.

Ökölszabály: az aktuális „öregek” mindig azt hánytorgatják fel a „fiataloknak”, hogy más az értékrendjük. Nem tudom, hogy 200 évvel ezelőtt mi volt a helyzet ebben a kérdésben, de 50 évvel ezelőtt már így volt. Ebből a szempontból szinte lényegtelen a változás mértéke, sebessége. A lényeg az, hogy az új korosztály más értékeket tart fontosnak. A mérték és a sebesség a filozófusok és a szociológusok számára fontos, mert van miről vitatkozniuk.

Igazán akkor leszel öreg, amikor elkezded a fiatalokat kritizálni és b@szogatni. (Itt nem véletlenül hagytam el az idézőjelet.) A végső stádium az, amikor már elvárod a bácsi/néni megszólítást.

A lázadás életkori sajátosság, s valahol ez viszi előre a világot, hiszen ez útkeresés egyben. A jelenlegi helyzet véleményem szerint eltér a korábbiaktól. Nagyon gyorsan fejlődött a technológia, s ez elérhető lett mindenki számára, ez megváltoztatta a gondolkodást, a szokásokat. Szerintem a mai fiatalok történelmi tapasztalat hiányában sokkal kevésbé óvatosak elődeiknél, a privacy számukra egy felesleges kényelmetlenség csupán, s teret nyert az a szemlélet, hogy „mi bajom lehet belőle”. Legalább is az infoleak-ből. Ezen egyelőre csak megtollasodnak cégek, de ez óriási politikai fegyver is, illetve meglátásom szerint nemzetbiztonsági kockázat. Azzal, hogy bárki kifejtheti véleményét a világhálón, nem csak szabadságot nyertünk, hanem manipulálhatóságot is. A választások akár előre lejátszottak lehetnek, hiszen lehet tesztelni a közvéleményt, azt, milyen témákra mennyire érzékenyen reagál, majd erre lehet felépíteni egy kampányt. Nincs szükség álhírekre, a valóság lényegében fehérzaj, pusztán ki kell szűrni a széles spektrumból a cél eléréséhez kívánatos információkat, s azt dominánssá tenni.

Mielőtt azt mondanád, ez az ellenfélnek épp úgy lehetősége, azt mondom, ez nincs így, mert nincs ellenfél. Kínálunk két alternatívát, amelyek lényegtelen kérdésekben különböznek, fontos kérdésekben nem, majd mindenkit beterelünk ezen zászlók alá, így a valóban alulról szerveződő ideológiáknak, a társadalmi fejlődésnek esélye sincs.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az okolszabalyhoz: annyira nem erdekel a tema, hogy hiteles forras utan nezzek, de ezek az idezetek regota rendszeresen felbukkannak itt-ott: http://www.szepi.hu/irodalom/pedagogia/tped_044.html

Már bocsánat, de az elmúlt pár évszázadban folyamatosan zajlik ez a forradalom. Nyomtatott sajtó, közoktatás, rádió, tv, telefon, vasút, gépkocsi, repülés, na ez kb. megvolt az Y előtti generációk életében. Nem feltétlenül a volt cuculista blokkban, de ez az y generációzás se innen indult, csak begyűrűzött :)

És ezek is az internethez (+pc, mobil, stb.) hasonló, ugrásszerű fejlődést (változást) jelentettek, és ugyanúgy megváltoztatták a fiatalabb, ebbe beleszülető nemzedék gondolkodását - és az öregebb, ezt már kb. felnőttként megélőkét is.

Azért is baromság ez az egész generációzás, mert ha ezt komolyan veszem akkor mondjuk a 79-ben született Péter még X generáció, míg Róbert, a 81-ben született testvére már Y. Pedig ugyanazok a szüleik, ugyanott éltek, kb. ugyanazok a hatások érték őket kb. ugyanakkor.

Szerintem erősen túl van lihegve ez a generációzás, persze azért van valami alapja nyilván.

Valahol húznak egy vonalat, de nyilván nem ugrásszerű az átmenet. Ezek a betűjelek leegyszerűsítő jelölések. Ráadásul fiatalabbak is lehetnek konzervatívabb gondolkodásúak, míg idősebbeket magával ragadhat a technológiai forradalom annak árnyoldalainak ignorálása mellett. Olykor.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egen, ezért is baromság a nagy y/z/kszí/whatever generációzás. De tolják fogalmatlanul.

Azért vannak jellemző viselkedési formák. Nézd meg, kik azok, akik Facebook meg okostelefon nélkül létezni sem tudnak, szerencsés esetben nem lesznek öngyilkosok, ha elveszed tőlük a telefont - bár ezzel az életük értelmét bizonyára elvennéd -, aztán nézd meg, kik azok, akik TV és a doboz sörük nélkül őrülnek meg csendesen az otthonukban, s így tovább.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Vannak, persze, nem is ezt vitatom.
Azt vitatom, hogy ez viszonylag mereven korfüggő lenne. Nyilván az addott kor adott lehetőségei ezt nagyban meghatározzák, a mai kor lehetőségei pedig ezt lehetővé teszik.

Na, de hát akkor mi ebben egyetértünk! :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Yepp.

Ezzel az x/y/z generaciokkal az lesz a baj mint az Ubuntu-s kodnevekkel. Kifogynak a betukbol. Miert nem kezdtek a-tol?
--
:wq

Akkor jön a görög ábécé, ha az is elfogy, akkor meg a héber.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyből a kínai írásjelekre kellene áttérni. Az egy darabig kitart. :-)

Én csak a szokásjogot írtam. Az egyetemen legalább is még így volt. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Idézet:
Szerintem ez az egész x/y/z generációzás egy óriási baromság.

Egyfelől egyetértek (túlságosan általánosít, egyfelől semmitmondó, másrészt túl merev határok stb. stb.), de azért vannak generációs gapek...

Gondolj bele:
* a most MSc-n végző egyetemisták mindegyike mp3 utániak. Nem volt az életükben olyan időszak, hogy ne létezett volna az mp3.
* a most érettségizők (!) Google utániak, nem volt az életükben olyan időszak, hogy ne létezett volna a Google.
* akik most végeznek általános iskolában, már abból a korból valók, amikor az egy emberre eső mobiltelefonok száma > 1. Oh, és a legtöbbnek a születése pillanatában lehetett Facebook accountja.
* akik most kerülnek általános iskolában a felső tagozatba, azok smartphone utániak. Nem tudják, milyen az, hogy feature phone.

És még lehetne sorolni, a kisebb-nagyobb technológiai változásokat, amik kisebb (mp3) vagy nagyobb (Google, Facebook) módosítHATják a viselkedésüket.

Lentebb írtál egy csomó más vívmányt (nyomtatott sajtó, rádió, TV, telefon ...). Csak az információátvitelre használhatóakat nézve, amiket felsoroltál, mind egyirányúak (sajtó, rádió, TV) vagy kevés befogadó félhez jut el (telefon). A net viszont ezekhez képest egy brutális fejlődés, mivel kétirányú, nagyon sok résztvevős csatorna, gyakorlatilag az emberi ismeretanyag teljes egészével.
Vegyük pl. az akadémiát: a 80-as években ott voltak a folyóiratok, esélyed sem volt akár tartalomjegyzék szinten tudni, hogy melyikben épp mikor mi jelent meg - és mondjuk az intézményed (mondok egy random számot) 10 folyóiratra elő volt fizetve, azokat ismerted. A 2000-es évek óta fenn vannak a neten is (vagy csak ott), és a megjelenés napján át tudod böngészni nem csak azt a 10-et, hanem azt az ezres nagyságrendűt. A kódexmásolgatás és a könyvnyomtatás közt valóban volt egy nagyságrendi ugrás, de az internet csinált hármat - és megnyitotta a világot.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

<3

>soha nem l3enc-ezte a CD-it 486DX2/80-on

abszolút szubhumán

OC 66ról?

### ()__))____________)~~~ ########################
# "Do what you want, but do it right" # X220/Arch

this
+1

Ne is mond, ifjú padavan megkérdezte tőlem, hogy hogyan programoztak az emberek a google előtt? :D :D :D

Assembly-ben. Azt a néhány utasítást hamar meg lehet tanulni. ;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

csupa nagybetűvel, igazából beszélni is csupa nagybetűvel beszéltek ;)

Katalóguslapok van, hogy csupa nagybetűvel írják a mnemonikokat, ettől függetlenül én kicsivel szoktam. Igaz, az include file-okban előre definiált regiszter neveket, bit elnevezéseket valóban naggyal. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor azok voltak az igazi férfiak, akik megértették a programozást, a hátulgombolósok pedig azok, akik nem. Az igazi programozó ilyeneket szólt, hogy "DO I=1,10", meg hogy "ABEND" (igazándiból színtiszta nagybetűkkel beszéltek)

:D

Honnan az idézet?

Példa, amit én ámokfutottam.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem ismerted? Pedig ez classic :D

http://szabilinux.hu/orlando_unix/igazi.html

Ez a kedvenc benne:
Egyébként az igazi programozó akármilyen nyelvben is bír FORTRAN programokat írni.

Nem ismertem, de úgy látom, pótolnom kell a hiányosságot. :D


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azzal egyetértek, hogy volt viszonylag sok változás. Azzal nem, hogy ez csak adott korosztályok életét változtatná meg.

Face: nagyon sok olyan ember van itthon is, idősebbek, 50-60 évesek is, akik baromi sok időt töltenek facebook-on, mert ott találtak maguknak megfelelő közösséget. Mittomén a 70-es években voltak katonák és ott fárasztják egymást naphosszat, mert az nekik jó. A fb csak egy platform.

És valójában a google a mi életünket, a mi gondolkodásmódunkat is megváltoztatta, mert ugye ma mi se úgy állunk neki egy probléma megoldásának, hogy előveszünk egy lexikont vagy egy párezer oldalas kézikönyvet.

A kétirányú információáramlás pedig, hát izé, látszólagos. Összevissza filterezett képet tesz fel és mások ilyen képeit lájkolja, a nagyja ilyen szemét. Na nem mintha az "X generáció" sokkal jobb lenne...

És szerintem ez az egész x/y/z/kszí generációzás úgy jött létre, hogy valaki kitalálta valami himihumiezt az Y generáció kifejezést ami olyan jól hangzik, aztán ebből a buzzword-ből lett egy hype, aztán ma boldog-boldogtalan Y generációzik, itthon pl. a hr-es spam-ek jelentős része erről szó, meg ugye a tábornok úr szájának kerítésin is kiesett.
És szerintem ez az egész x/y generációzás annyira 1st world problem, jó dolgunkban még mi is ezen tépjük a szánkat itt...

Amúgy tánanéztem és tényleg, korábban évekig millenials néven futott az y generáció, a topicnyitóban is szerepel idézőjelben, de az x generáció eredete is "érdekes"...

Idézet:
Azzal nem, hogy ez csak adott korosztályok életét változtatná meg.

Erre vonatkozott a "másrészt túl merev határok" rész.

És persze, az idősebb generációk is használják mondjuk a FB-t. A generációs különbség akár köztem és mondjuk 10 évvel felettem, hogy nálam belefér az, hogy (példa!) nem gyásztáviratot küldök, hanem dobok egy üzit/mailt. 10 évvel alattam szerintem a többség nem tudná megmondani, mi az a gyásztávirat. Ugyanígy, ha végre egyszer valaki koordináltan egyszerre felgyújtja az összes FB adatközpontot, az 50-60 évesek nem fognak pánikolni, fallbackelnek az SMS-re. A mai fiatalság viszont igen, mert "nem megy az FB, el vagyok zárva a világtól". A mai 20-as/30-as generációnál nem lenne nagy meglepetés, ha a kezedbe nyomnának egy névjegykártyát, amin csak egy QR kód van, ami mondjuk a Linkedin profilodra mutat. Az 50-60-as nagy része nézne, hogy ez mi a franc és miért adsz nekik ábrával teli papírfecnit...

Idézet:
És valójában a google a mi életünket, a mi gondolkodásmódunkat is megváltoztatta

Persze, hogy meg (mondjuk nem tudom, te melyik betűbe tartozol). Emlékszel a régi szép modemes időkre, amikor kerestél valami pontosat és csak a címét nem tudtad? Lefogadom, hogy beírtad a keresőbe a kifejezést, aztán legörgettél akár a lap aljáig is, ha nem láttad meg azonnal. Ma ha valami nincs a találati oldalon a viewportban azonnal, ugyanebben a helyzetben simán hozzácsapsz még egy keresőkifejezést, hogy ne kelljen görgetned és információt értelmezned. Apró kis marhaság persze, de ha megnézed az egy-két generációval feletted levőket, ők nagyrészt a mai napig görgettek - mert mindenkinél lesz egy pont, amikor már nem változtat a szokásain az újítások miatt.

Idézet:
A kétirányú információáramlás pedig, hát izé, látszólagos. Összevissza filterezett képet tesz fel és mások ilyen képeit lájkolja, a nagyja ilyen szemét. Na nem mintha az "X generáció" sokkal jobb lenne...

Nézz meg egy-két Jason Scott videót abból a korszakából, amikor az Archive Team-et promózta nagyon. Neked szemét, másoknak kincs. (visszatérő példája, hogy az N+1 fényképmegosztó marketingesei kitalálták, hogy a fiatal anyukákat fogják megcélozni, akik több éven keresztül hozzájuk töltötték fel a gyerekeikről készült képeiket - aztán 30 napos határidővel bezárták az oldalt. A néhány ismerősön/családtagon kívűl senkit nem érdekeltek azok a képek, de annak a néhány embernek marha fontosak voltak)

BlackY
ui.: a nevezéktan... hát, informatikusként szerintem nekünk is van miért szégyenkeznünk az ehhez hasonló bullshitelt elnevezésekért :)
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha keresek valamit, a mai napig elmegyek a harmadik, negyedik oldalig. Az, hogy az aljáig legörgetek, nem is kérdés.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha nem tudom, hogy mit keresek, én is. Ha tudom, hogy mit keresek, de nem találom, akkor nem - pl. ha ezt a bejegyzést keresném és a "hup Y generáció" kifejezésre nem lenne azonnal felül, hozzádobnám a CIA kifejezést; mert már nem több másodperc, amíg betölt az újabb keresési oldal, a sávszél elbírja.
Ha viszont pl. valamilyen új technológiának akarok utánaolvasni, akkor persze én is akár lapozok is (btw., a fiatalabb generációk kevésbé, ami nincs a kereső első oldalán, az nem létezik)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

site:hup.hu

Több billentyűzet leütés és anélkül is kidobja ;)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Túl merev határok, igen. Valójában arról van szó, hogy a technológiai fejlődés megváltoztatja a civilizációt, de ez egy folyamat, nem lehet egyértelmű határokat húzni.

Gyásztáviratot soha nem küldtem, részvétet nyilvánítok szóban és/vagy elmegyek a temetésre, leginkább és. És persze, nem ismeri a fiatal generáció, mert mára már teljesen jelentőségét vesztette. Kb. mint a telefonközpontos "kisasszony", hogy felemeled a kagylót (már egyáltalán, kagylót felemelni) és beleszól valaki, hogy kit keresel, kit kapcsoljon. Régen (97-ig!) ez a realitás volt, ma már maximum csak hallasz róla, mint érdekességről.

FB kiesés esetén: hát nem tudom. Voltak nagy megzuhanások mindenféle felleges szolgáltatókkal, volt fb kiesés is, volt félnapos tés komplett netleállás is, aztán mégse lett világvége az y/z/stb. generációnál. Címlapos volt mindenhol, kényelmetlen volt, de átvészelte mindenki.

Keresés: sokszor van olyan, hogy 6-8 kifejezésre is csak a 3-4. oldalon lesz használható találat, mondjuk a stackoverflow-n, ahol linkelnek valamilyen fórumra, ott linkel valaki egy blogbejegyzést, onnan pedig egy cikket, amiben ott van amit keresek.

"néhány embernek marha fontosak" - ja, a szemét. Feszítős fotó, pucsítós fotó, kutyiról fotó, ilyen szelfi, olyan szelfi, lájkok, szmájlik, ari, szupi, jujci. Már tisztelet a kivételnek persze.

ÉS igen, rengeteg buzzword-ért az it-s nyelvújítóknak is kijárna a faszkorbács, nyilván.

Ha ez azt jelenti, hogy az Y generáció (80 után születettek) komolyabban veszi az emberi jogokat, az alkotmányt, a tisztességes viselkedést, mint a titoktartást, lojalitást, hidegháborút, stb., akkor le a kalappal, végre.

+1

+1

Szerintem túl nagy általánosítás összemosni ezt az egészet a generációkkal.

Ha Edward Snowden-en múlna, akkor nem Google, meg Facebook szervereken tárolnánk az adatainkat, hanem saját gépeken és elosztott P2P rendszerekben, saját kulccsal titkosítva. Ahogy egyébként a józan ész is megkívánná.

Manning és Snowden a maguk generációiban is úttörők. Nagy bátorság és elszántság kellett ahhoz, hogy az egész életüket - vagy legalább is az életminőségük egy részét - beáldozzák az igazság mellett.

+1

A tisztességes viselkedésbe beletartozik a lojalijtás és a titoktartás is, pl. üzleti titkot nem szivárogtatunk ki akkor sem, ha te úgy érzed, hogy ez nem árt senkinek. Vagy durvábban fogalmazva nem szarsz oda, ahonnan enni kapsz.

Igaz, de itt nem egy egyszerű üzleti titokról van szó, hanem arról, hogy ezek a szolgálatok kikezdték az emberek magánéletét, valamint a törvényekben hangoztatottakkal szembemenve jutottak adatokhoz. Már az is baj, ha tudod, hogy megfigyelnek, de ezzel behatolnak az intim szférádba, az viszont sokkal nagyobb baj, ha hamis biztonságérzetet adnak a törvények, amelyeket a szolgálatok nem tartanak be.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

tl;dr bullshit. Ezek a szolgálatok pont azt csinálták, amiért vannak.
A világ minden 3betűs cége utazik mindenféle adatra amit meg tud szerezni. Belföldön még csak-csak kötik őket a törvények, de külföldön és külföldiek ellen mindenhol szabad a pálya. És lehet tippelni, hogy a külföldi hírszerzéssel foglalkozó cia vajon az r=1 ámerikán szitizen ellen akarta bevetni azokat a cúnya hekkör eszközöket, vagy pedig, ugye.

Az egy dolog, hogy ezt tudjuk. Viszont akkor a lojalitás elvárása éppen így hülyeség. Egyetértek az eredeti hozzászólással, ha még nem nyomtam plusz egyet, most meg is teszem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha ezt tényleg belsős ember kiszivárogtatta ki, akkor az az ember elment a saját hazája titkosszolgálatához dolgozni. Ott aláírt egy csomó titoktartási papírt, esküt tett, whatever. Mégis ki a fenétől lehetne lojalitást elvárni, mint egy ilyen embertől?
És ha ezután "céges" titkokat szivárogtat ki, akkor ezt a világ minden országában hazaárulásnak nevezik, és mindenhol a lehető legsúlyosabb bűncselekménynek számít.

Ha csak a fele igaz azoknak, amiket újabban a TLA-król hallani a különböző szivárogtatásokkor, akkor nem a szivárogtató árulta el a hazáját, hanem az ország vezetése/kormánya/titkosszolgálata/... árulta el a polgárait.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az egy másik kérdés, de attól még a hazaárulás tény, ha ez tényleg belső munka. Mert Manning esetében még lehetne arról beszélni hogy whistleblower, a naívak még bowden elvtársról is hihetik hogy jófiú volt és nem a kgb áll az egész mögött, de ez, hogy publikálták és hatástalanították a cég "fegyverzetét", ezt azért nehéz máshogy magyarázni. De tudom, meg fogják tenni.

És a másik kérdésre visszatérve, hogy mit is csinálnak a 3betűsök: ne hidd, hogy valaha is jobbak voltak. Ne hidd, hogy most tudod, hogy milyenek. Ne hidd, hogy igaz amiket mostanában olvasol róluk, és azt se hidd hogy nem igaz. Egyszerűen nem tudhatod és nem is kell tudnod hogy mit csinálnak és azt hogyan csinálják. És ez országtól független, ez egy ilyen "szakma", itt nem úriemberként játszanak egyik oldalon sem.

+1

hirado.hu és semmi sorosozás? Sic transit gloria mundi

„… dokumentumokat mutatott be arról, hogy Flynn tavalyelőtt, két hónappal azelőtt, hogy Donald Trump tanácsadója lett, körülbelül 34 ezer dolláros tiszteletdíjat kapott az RT-től azért, mert Moszkvában részt vett egy gálaesten, ahol a díszvacsorán Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett ült. Részvétele ismert volt, de az nem, hogy ezért pénzt is kapott.

Pár hónappal korábban, 2015 augusztusában Flynn altábornagy több mint 11 ezer dollárt kapott egy orosz légitársaságtól, októberben pedig szintén több mint 11 ezer dollárt utalt át neki a Kaspersky Lab nevű orosz kiberbiztonsági cég amerikai leányvállalata.”

Ha ennek csak a fele igaz, akkor már nem vagyok benne biztos, hogy az Y generációt kell b@szogatni. A jelek szerint a tábornoki karnál sem fontos a lojalitás.

"mi kutyánk kölyke"

még jó hogy már csak a z van 'osz jónapot'

Semmirekellő bagázs! Bezzeg a régi szép időkben még tudta az ember, hogy mi a tisztelet, a hűbéreskü, meg a többi emberi érték. Ezek csak állatok, nem ismerik a familiaritást és köpnek a tisztes feudális értékekre. Annyira ostobák, hogy elhitték azt a sok nevetséges baromságot a demokráciáról, liberalitásról, emancipációról, egyenlőségről. Romba döntik a Világot, és kivívják Isten haragját! Az ég kegyelmezzen nekünk!

A CIA félti a seggét, mert néhány évtizeden belül megszűnik a létjogosultsága. Mindenki minden titka és személyes adata ott lesz a cloud-ban, hála a "nagy fejlődésnek" (a techbirkatársadalom technológiai függőség kimaxolásának) és a Facebook/Google-generáció "nagy nyitottságának" (az osszunk meg mindent, mert "ugyan ki akarja rossz célra használni, úgyse rám kíváncsi a nagy testvér"). Pláne, hogy a XXI. században már kungfuzós, helikopterből kiugrós, autósüldözős, meg golyók elől elugrálós ügynökökre sincs semmi szükség. A legnagyobb csaták a kibertérben és a tőzsdén dőlnek el. Elég annyi, hogy valami népszerű amcsi politikus kijelentse, hogy "mi a szarnak költsünk ennyit CIA hekkelgetésre, mikor egy törvénymódosítással és egy SQL SELECT-tel megteszi ugyanazt a Facebook és a Google adatbázisa is". Aztán az utolsó kapcsolja le a villanyt.

A hírszerző ügynökségek elsődleges feladata nem nyilvános információk összegyűjtése, hanem olyan adatok megszerzése amit mások minden eszközzel titokban akarnak tartani.

Definíció szerint nem nyilvános információ, amit a Google Driveomon tartok, amit levelezek, amit Facebookcsetelek. A SELECT nyilván ezeket is kidobja.

Amit egy idegen állam cégének gépén tárolsz, azt tekintsd nyilvánosnak.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én annak tekintem. :) Csak definíció szerint nem az.

Egy másik definíció szerint: Az a titok, amit egy ember tud, és nekik is csak a fejében található meg az adott információ.

Ha a két definíciót összevetjük: Amit a Google szerveren tárolsz, az lehet hogy nem nyilvános, de az biztos, hogy nem titok.

A CIA sem nagyrészt azokra a dolgokra cuppan rá, amiket egy ember tud, hanem főként a nemzetbiztonságot fenyegető nemzetközi csoportokra, terroristákra stb. Ők általában nem magukban tartják a "titkaikat", hanem megosztják egymással. A Google szerverekre feltöltött cuccok nem titkok, hanem egyéb, nem nyilvános adatok, szerintem. A nyilvános adat, amit az átlagbirka kikereshet a guglival. Persze a Google oldaláról minden adat, ami felkerült a szerverükre, hozzáférhető. Viszont a kis csoport (pl. Google dolgozók bizonyos részhalmaza) számára hozzáférhető nem egyenlő a nyilvánossal.

Az amerikai, és valószínűleg a világtörténelem leghülyébb generációja, kétségtelen.