NASA NCCS - hogyan építettünk 100 Gbps-t tudó tűzfalat FreeBSD-vel közönséges hardvereket felhasználva

 ( trey | 2016. december 12., hétfő - 20:25 )

NASA + FreeBSD

A NASA Center for Climate Simulation (NCCS) részlegének szüksége volt 100 Gbps-t tudó, olcsó tűzfalakra. Kereskedelmi forgalomban beszerezhető, közönséges eszközökből (Dell cuccok) és FreeBSD-ből sikerült összerakniuk az igényeiknek megfelelő rendszert, amely elegendő csomagot tudott másodpercenként (packets per second - pps) feldolgozni. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jó.. Az kiderül, hogy miből építették. (HW + SW). Csak azt nem, hogy pontosan hogyan. Így a cím némileg félrevezető (pedig valami jó fajta tuning practice-nek örültem volna)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Jah! ez max egy "we did it" epeniszmerő. Már egy hevenyészett leírást is szivesen olvastam volna.

hát nem mindegy? Januárban Trump úgyis kikukázza az egészet lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

De hát ott van a képen :-) . Felhasználták a netmap-fwd modult. Én mondjuk ilyenről nem tudtam eddig, így elkezdtem a gépemen keresgélni, és annyit találtam, hogy van egy netmap és egy VALE nevű megvalósítás, amivel lehet ilyeneket építeni. Sajnos a man még az én igényeimhez képest is túl hosszú volt, így nem sikerült kiderítenem, hogy pontosan hogyan lehet ilyet összehozni, de Luigi Rizzo oldalán is vannak szép doksik róla, ha valakit mélyebben érdekel.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

FYI!
The final result will be a reference architecture with representative hardware and software that will enable the NCCS to build, deploy, and efficiently maintain extremely cost-effective 100-Gbps firewalls.
Meg van két email cím is. :)

Ez a része megvolt.. Csak olvasd hozzá akkor most a topic SUBJECT-jét is..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..