Ausztria akár 200 ezer euróval támogat nyílt forrású projekteket

 ( trey | 2016. augusztus 30., kedd - 14:15 )

Az Európai Bizottság Joinup blogja arról ír, hogy az osztrák kormány úgy döntött, hogy akár 200 ezer euróval támogat eGovernent, eHealth, eLearning, eInclusion témájú nyílt forrású projekteket vagy kereskedelmi termékeket, szolgáltatásokat. Muna Duzdar, a kancellári hivatal államtitkára szerint a "nyílt forrásnak jótékony makrogazdasági hatásai vannak":

Muna Duzdar írta:
Open source has beneficial macroeconomic effects, improving possibilities for use and development

Ausztria július 27-én tette közzé felhívását. A pályázatok beadási határideje október 4-e. Ez a második felhívás kör, az elsőt áprilisban indították. Az akkori 50 pályázóból 31 kapott támogatást összesen 3,6 millió euró értékben.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyon májerek a sógorok. Tele vannak pénzel de tudják is hogy hova kell tenni.
Irigylem kicsit őket.

--
GPLv3-as hozzászólás.

megnézném kiket "támogatnak" :) Mert rendben van hogy nyiltforrásmegsatöbbi. Na de valakinek fizetni kell érte ugyanúgy ...

Mert hát a nyiltforrás nem terem "csak úgy magától", főleg nem kormányzati szférában... :)

"eGovernent, eHealth, eLearning, eInclusion témájú nyílt forrású projektek"
Bőven van választéka és múltja ezen projekteknek, talán előbb érdemes lenne ezzel és a kormányzati direktivákkal kezdeni a vizsgálodást, majd ezek után foglalkozni az anyagi részével.
Végtelenül unalmas ez ilyen jellegű és állandóan visszatérő FUD a kormányzati FOSS projekteknél...

Igen, tudom hogy milyen területen mozogsz és mióta. Pont azért is írtam ezeket :P

Van kormányzati FOSS projekt? A legjobban eddig az ASP tetszik Linuxon jó az OpenOffice, Windowson bezzeg már MS Office kell (a logika az nincs benne, pénz valószínűleg van :)). Bár lehet így akarják rávenni a jó népet a váltásra. (értsd kétszer annyi Linuxos munkaállomás jön ki a léből (ha ugye megnyered) mint Windowsos ami egyébként még így is kevesebb mint fele annak ami kellene :D)

Nos, fentebb válaszolva, használunk FOSSt.. Szerver oldalon.

Helló Redhat. Helló Novell. De hát ezt is ki kell fizetni, a subscription az nincs ingyen ugye.

Na de hogy visszatérjünk a ténlyeges FOSSS*ra OpenOffice. Próbáljunk meg bevezetni egy OpenOfficet egy 100 fős _pénzügyi_ környezetbe. Nem ment? Köszönöm. Nincs több kérdésem. Jah, igen, próbáltuk .... Sajnos nem csak a helyi helyen múlik.. olyan Excel táblákat kaptunk "fentről" hogy még egy-két office is kettészakadt rajta ...

Ezek után hajrá OpenSource..*