Megérkezett a Pi NoIR

 ( trey | 2013. október 30., szerda - 14:11 )

Pi NoIR

Az infravörös filter nélküli Raspberry Pi kameráról, a Pi NoIR-ről nemrég már volt szó. A hardvert november elejére ígérte a Raspberry Pi Foundation. Liz tegnap bejelentette, hogy a cucc immár rendelhető. Az ára 25 amerikai dollár.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A raspberry Pi-hez képest nem drága?
csak kérdezem, megéri a 25 usd-t?

Ugyanannyi, mint a sima kamera modul. De ha ott is feltetted a kérdést, akkor nem szóltam...

Mint minden kiegészítő...
egyébként ha valaki a kisebb 'A' modellt szeretné a kamera mellé, akkor csomagban 40 dolcsiért is kapni együtt a kettőt.

Mai napig nem értem, habár én csak Arduinózok, hogy miért kell a RPi-hez dedikált kamera, amikor ott az USB.

Az USB2 sávszélessége eléggé soványka kamerának. Gyanúm szerint ez valami "vastagabb" dróton viszi be a képet, és így jobb minőséget kaphatunk elvileg. De ez csak tipp, nem olvastam utána.

Továbbra is csak az egy másik helyen elmondott véleményemnél maradnék, miszerint a RPi egy túlhypeolt valami, ami ma már messze a pcDuino, Cubieboard etc. lapok mögött kullog. Az ára valamicskével kedvezőbb, de az a mínusz jócskán meglátszik a teljesítményében is.

a) Nézd meg az IP kamerák árát.
b) Keress hekkelhetőt köztük.

Bugos és gyenge az usb (smsc hub). Másrészt így lehet használni a soc hardveres képességeit. Azért nem minden usb kamera tud 1080p-ben rögzíteni h264-et. Másrészt sokkal kompaktabb, mint egy usb kamera.

Sokan szidják az RPI kameráját, pedig a utánanézve nem is csinál rossz képeket.
Pl. Ezek sem gyatrák: http://bealecorner.org/best/RPi/
Persze ezek az eredeti IR szűrőssel készültek.

Szerintem egyaltalan nem rossz a Raspberry kameraja. Itt van nehany probalkozasom: Raspberry Pi Camera Board Timelapse Video Tests, Raspberry Pi Camera Board Timelapse Video Test #14 @30fps. Hetfon erkezik a Pi NoIR is, nagyon kivancsi vagyok ra.

Faszák lettek!

--
trey @ gépház

Kosz! Es ezek meg csak a vagatlan, „nyers” felvetelek, es egy csomo szemet is van koztuk. Remelem azert tavaszra, nyarra sikerul osszehozni egy rendes timelapse videot. Itt olvashattok rola, hogy mivel csinaltam: Ezen „dolgozom” mostanában.

___________________
http://sidenote.hu/