Egy német bíróság a Google javára ítélt a Nokia-val szemben VP8 ügyben

 ( trey | 2013. augusztus 7., szerda - 8:06 )

Márciusban jött a hír, hogy a Nokia fogást próbál találni a Google-ön a VP8-on keresztül. A csata első ütközetéből azonban a Google került ki győztesen. A WebM projekt egyik friss blogbejegyzése szerint számukra jó hírek érkeztek Németországból, ahol is az egyik mannheimi bíróság úgy ítélt, hogy a Google VP8-a nem sérti meg a Nokia egyik szabadalmát. A blogbejegyzés szerint a bírósági ítélet fontos és pozitív lépés afelé, hogy a WebM projekt elérje legfőbb célját: nyílt, jó minőségű, szabadon licencelt videokodekkel lássa el a webes közösséget.

A blogbejegyzés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

kapcsolódik:

http://blog.webmproject.org/2013/07/vp9-lands-in-chrome-dev-channel.html

http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/daala/demo1.shtml

https://people.xiph.org/~xiphmont/demo/daala/demo2.shtml

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

A Nokia mostanra egy szánalmas kis bábfigura lett, akit a Microsoft-os gazdái kedvükre tologatnak a Google ellen vívott játszmában.

Innováció szinte semmi, viszont alaptalanul perelnek ezerrel mint az SCO.

Nem veszítünk sokat vele ha csődbe mennek végre, pedig ezért a nagymultú cégért igazán kár.

Szebb napokat is megélt a Nokia. Kár érte, a microsoft csicskája lett, egyre undorítóbb.

Maximálisan egyet értek a többi hozzászólóval. A Nokiának most azon kéne törekednie hogy legalább fent tudjon maradni a vízen. Mert már nem önmaga, nagyon sokat vesztett a telefon piacon.

Nem kéne követni ezt az amerikai (vagy talán már nem is csak kizárólag amerikai) cégpolitikát, hogy ha a másiknak jobban megy akkor nem fejlesztésekkel, innovációval és új tervekkel próbálom meg kompenzálni a hátrányt, hanem szaladok a bíróságra árulkodni mint egy kisgyerek.

Talán jobb lenne egy kicsit leülni és beszélgetni Nokiáéknál hogy nem úgy kell pénzt keresni hogy elperelem másét, hanem meg kell dolgozni érte. (Persze az úgy nehéz hogy annyiból áll az innováció hogy évről évre nagyobb kamerát pakolok a telefonba)