Automatikusan megszűnik az iOS 6 "Do Not Disturb" bugja január 7. után

 ( trey | 2013. január 3., csütörtök - 16:21 )

Ahogy arról már január 1-én szó volt, az iOS 6 "Do Not Distrub" funkciójában bug van. Nevezetesen, hiába időzíti be a felhasználó, hogy automatikusan kapcsoljon ki a szolgáltatás, az nem teszi ezt meg. Az Apple elismerte a probléma létezését és arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy 2013. január 7. után a bug megszűnik. Addig manuálisan kell a szolgáltatást kikapcsolnunk a Settings > Notifications > Do Not Disturb menüben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az ilyen és ehhez hasonló hibákról olvasva szoktam azon elgondolkodni, hogy mi is lehet a programkódban... (és nem csak az Apple bugoknál).
Ha automatikusan megszűnik...

++;

Onjavito inteligens software. Az Apple OS -je mar olyan M.I. szintet ert el, hogy mar nem programozok irjak a software -t, hanem az iOS 6 irja meg az iOS 7 -et es hetente ir egy patch -et amivel onmagat javitja. Nah ... 7 -re sikerul befejeznie.

:D

:DD

Bámulatos, hol tart már a tudomány!
Mond csak el még egyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni?

Az a nagy mutatvány, hogy kiizzadták ezt a dátumot a kódból :D ... komolyan, ezek szerint nagy valószínűséggel dátumhoz kötődő "ugrások" lehetnek a kódban, eléggé sokfelé, gondolom, hogy a különböző törések lehetőségét akadályozzák egyszer.?

Eddig a maják naptárát használták, de nem fizettek jogdíjat.

:)))

+1 :-D

Nyilván a "hét"-hez köthető a kód, mivel ez a hét 2012-őt és 2013-at is tartalmaz és mivel pont elsejétől romlott el és mivel pont jövő hétfőtöl javul meg ami már egy teljes 2013-as hét, ezért a kapcsolgatási időpontok valahogy valami "hét" funkcióhoz köthetőek...

Egy lehetséges magyarázat itt

Kisbetű/nagybetű hiba :))

Ezt is írják:

"What’s interesting is that this isn’t the first time Apple has had issues with dates in iOS. It had daylight savings issues in 2010, 2011, and again in 2012, while a recent issue with the Calendar app causes it to crash if you may an all-day appointment on April 1, 2013."

Ez oké, de jövőre újra előjönne, nem?
Magyarul nem oldódik meg, hanem egy frissítés majd rendbehozza.
Ezek is csúsztatnak rendesen.

Egyrészt igen, elő fog jönni, másrészt ha a hiba az ami a cikkben van, akkor a hét sorszáma sosem fog stimmelni, ami okozhat még galibákat...
Nyilván a következő frissítésben javítják.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Csusztatas!
2018 eppen megfelelo ev lesz :) Szoval fix nelkul abban az evben elvileg ugye rendben mukodik ez a funkcio is, kerdes eprsze hgy 2018 ban lesz -e IOS6 :)

kicsit amugy ez a dolog a bumperre emlekeztet. Lofaszt rossza az antenna, csak fogd mashogy. Mostmeg ja ja, van gond, de az IOS olyan forradalmi, hogy 6 nap alatt ki tudja magat javitani.

Engem már nagyon érdekelnének a dátummal-idővel kapcsolatos kódok az iOS-ben, mert az egész hihetetlen, hogy kb minden verzióban van egy bug ami újévkor, szökőnapon, téli-nyári időszámítás váltáskor, stb. jelenik meg...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Biztos direkt csinálták. Marketing fogás, minden utolsó kis blog róluk beszél megint.

--

Lehet, hogy kijön majd egy google-féle Do Not Disturb app is, amiben nem lesznek ilyen hibák ;)

De december se :)

+1 (a számból vetted ki a szót ... :-) )

Gug így előzte meg a világvégét.
És hát, bejött neki. ;)

Tapasztalatból tudom hogy idővel dátumokkal kapcsolatban nem könnyű okos és jó kódot írni. Viszont ahol ennyi pénz van, ott elvárná az ember hogy meg tudják oldani. Hát nem.

--
http://neurogadget.com/

Hát, ha igaz - az atlantic által már tegnap belinkelt - hír, hogy a hiba oka az volt, hogy yyyy helyett YYYY alakban írták a kódba a dátumot, akkor azért az egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna...

Én is írtam kódot, majdnem jól működött. :) A téliről nyári időszámításra átállás ment is hibátlanul, a nyáriról télire átállásban elkövettem azt a hibát, hogy az október hónapot rosszul vizsgáltam. Felülírtam a változót ismert módon, éppen csak a konstanst nem változtattam meg úgy, hogy hasonlóképpen romoljon el, mint a változó. Ennek következményeképpen csak november 1-én éjfélkor történt meg az átállás október utolsó vasárnapja 2 óra helyett. Lényegében ez volt az egyetlen dolog, amit nem teszteltem, s persze, épp ebbe írtam bele bugot. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem amióta a unit teszteket feltalálták, ez egy triviálisan tesztelhető probléma, amilyen kódban ez felmerül, az nincs rendesen tesztelve.

--
Gábriel Ákos
http://i-logic.hu