Nincs december hónap a Jelly Bean (4.2) People alkalmazásában

Címkék

Érdekes dologra Ordas hibára lettek figyelmesek azok, akiknek Android 4.2 - aka. Jelly Bean - mobil operációs rendszer fut valamely eszközükön. A hírek szerint a Jelly Bean People (névjegy) alkalmazása nem ismer december hónapot. Az év november 31-gyel véget ér számára. Azoknál, akiknél december hónapra fontos évforduló, születésnap stb. van beállítva, ez szívás. A részletek itt és itt.

Hozzászólások

rosszul használták a naptárat

ezt is a google akarja megmondani, hogy nekem hogy jó a naptár
a sok droid meg tapsol hozzá
*ásít

"Az ember azt hinné, hogy a leggazdagabb multiknál dolgoznak a legjobban és van a legtöbb tesztelésre erőforrás, ám ez valamiért még sincs így."
Eleve egy nagy összetett programot kell tesztelni. Mindenképpen maradnak benne hibák. Az erőforrásokkal együtt a tesztelendő program is nagyobb.
Ezen kívül ezek azok a programok ahol ismertté válnak az ilyen hibák. Más esetekben sokkal hamarabb javítanák mint ahogy a hír terjed.

Jaja! Elő is veszem az iPhone-t a fiók aljáról és kipróbálom, hogy milyen az, amikor rövidre zárom az antennát, és eltűnik a naptárból a december hónap. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Gyanús, hiszen 2012 van. Valamit tudhattak a Maják. :)

Az MS egy szokonapot, a google rakontrazott es egy egesz honapot tuntetett el. :)

Ez tényleg szívás mert november 30 napos :D

--
"olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..!"

Már készítettem is rá patchet, hova kell beküldeni? Szerintetek jó így? :D

- for ( int currentMonth=1 ; currentMonth<12 ; ++currentMonth )
+ for ( int currentMonth=1 ; currentMonth<=12 ; ++currentMonth )

if (combo) break;

/* az a baj, hogy ez igy nem mehet egybol update-ekbe, szigoru ellenorzeseken kell atesnie ennek a patch-nek, eloszor leteszteli a Google, majd a gyartok minden egyes telefonra egyenkent, majd a szolgaltatok is, nehogy veletlenul tul elhamarkodottan kuldjek ki a bugfix update-et */

2012 december. Itt a világ vége. Jelly Bean People-ben nincs december.

egyebkent aki most marha vicces kommenteket irt, az probalta hogy eztenyleg igy van? Nekem nexus 7-en Jelly Bean-el bizony van decemberem 2012-ben.

A hírek szerint csak a People alkalmazás érintett. Rögtön felmerül a kérdés, hogy mi a bánatért nem használják a DatePickert ahelyett, hogy újraimplementálják rosszul?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Kockák. Mindent 0-tól számolnak :D

Még jó hogy december következik, és kiszúrták. Ha februárban adják ki, egy egész évig senkinek nem tűnik fel, hogy a google-nál a mikulás-karácsony-szilveszter idén elmarad? :D
--

Nem hinném, hogy ez nagyon időpontfüggő. Ez csak a People app hibája, tipikusan évfordulók, születésnapok beírására való funkció, az pedig nem attól függ, hogy épp most mi a dátum.

Amúgy kicsit mintha felfújnátok a dolgot, OK, tényleg ciki, de azért annyira nem kritikus probléma, és van workaround is (weben gondolom működik). Akkor lenne baj, ha a calendar működne rosszul.

Ez mindenhogyan ciki. Van beepitett datepicker control, ami mukodik, de ok csinaltak ehhez az egy apphoz kulon egyet. Ha a Google sem koveti a sajat termekeinek az API es UI/UX egysegesseget, akkor mit varunk a tobbi fejlesztotol? Pedig ugye az Android 4 ujitasa volt a Holo UI es a hivatalos design guide.

Hálistennek a lusta készülékgyártók miatt még vagy egy év eltelik, mire a 4.2 elterjed, :) :(

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Nem látom az összefüggést! Ha valami sz@r, akkor nem attól fog megjavulni, hogy valami más máshol is sz@r. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

megmondom mi zavar legjobban, ami miatt marha nehez hasznalni, kenyelmetlen es csunya.
London, Nagy Britannia. Eleg nagy es jelentos varos hogy a terkepe rendbe legyen a vilag vezeto cegenek. Mindenki tudja hogy a Londoni metro jele a piros karika benne kek teglalap. Azt is sokan tudjak hogy itt tobb metro megallo van varos szerte mint mashol buszmegallo, ergo minden a metro megallokhoz van viszonyitva.
A legtobb terkepen, ez mar egeszen "kintre" zoomolva latszik a metro "logo-ja", vagyis elso ranzesre vagod hol merre milyen metro megallo van. Ezt a jelzest az apple nagyvonaluan lehagyta. Rengetegszer tevedtem el, vagy legalabbis marhara megzavart hogy egyszeruen ezek a jelek hianyoznak. Kisbetuvel mint egy utca ,ha nagyon ranagyitasz akkor oda van irva: Putney tube station. A boltok/ettermek hianya is zavaro, de az annyira engem nem erint es gondolom fog valtozni. Egyeb hibaval vagy hianyosaggal meg nem talalkoztam es a turn by turn navigacioja viszont remekul mukodik.

Én úgy jártam vele, Londonban, hogy megnéztem otthon, hová kell mennem. Laptopról, google maps.
Leszálltam a tube-ról, ki az esőbe, elő a telefont, maps.
Kiderült, hogy a nagy út ugyan látszik, de a kis szervizutak nem. Meg a cégek nevei sem.
Márpedig én annyit tudtam, hogy a harmadik szervizútnál az X nevű áruházzal szemben kell keresnem a célt.
Tehát Safari, beírom, hogy maps.google.com, és már látszik is, hogy hová akarok menni.

Nekem ez a bajom vele.

,,iOS Maps fikázás egy darabig parkolópálya, gondolom ... :)"

,,Nem látom az összefüggést! Ha valami sz@r, akkor nem attól fog megjavulni, hogy valami más máshol is sz@r. :)"

,,tudtommal nem azért fikáztak mert sz@ar lenne"

ha helyesen értelmezem gabrielakos mondanivalóját, akkor azért fikázták mert megtehették, volt rá (erkölcsi?) alapjuk, lehetőségük a fikázásra és az élvezettel, és büszkeséggel töltötte el őket(?), már amenyire az ember lehet büszke az olyan cég munkájára akitől vásárol.

A fikázás elsődleges okai között mindenképpen a fikázás lehetőségét, az élvezeti faktort és a jogalapot jelölném meg, nem pedig a termék minőségét (ne is tagjadjuk, tudjuk jól, szimplán szar termékek, és ordas nagy hibák is elő-elő fordulnak ebben a világban)

Ha rosszul értelmezem, akkor persze ez csak az én véleményem, gabrielakosé kizárólag amit ő írt

Idén a Google 11/12-ed arányban jól teljesített, ha pedig a naptáruk 1971-től megy, akkor a mai napig
11+(41*12)/42*12 vagyis 503/504 arányban teljesített helyesen és ez 99,8%-ot jelent. Oké nem 4 kilences, de nem is fizettetek érte. :)

ha nem ismerik a honapokat, akkor igazan szolhattak volna Rebecca Blacknek, hatha a honapokat is olyan szepen elenekelne, mint a napokat, es akkor sosem felejtenek el tobbe a decembert.