Friss comScore jelentés az USA smartphone piacáról

comScore: 201204-201206 USA smartphone piaci részesedés

A comScore elemző publikálta friss Mobile Subscriber Market Share jelentését, amely az összes Egyesült Államok-beli smartphone előfizetőről közöl megállapításokat. Az elemzés a júliussal végződő három hónapos időszakot dolgozza fel. A feldolgozott időszakban már több mint 114 millió USA előfizető rendelkezett smartphone készülékkel. Az iOS erősödött a legnagyobbat, 2 százalékpontot. Követi az Android, amely 1,4 százalékpontos erősödés mellett az USA smartphone piacának már picit több mint felét birtokolja. A legnagyobb bukó a RIM Blackberry-je volt, amely 2,1 százalékpontnyi részesedést dobott el. A Microsoft 0,4 százalékpontos csökkenés mellett kevesebb mint a piac 4%-át tudhatja magáénak. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

For the first time since it launched last October, Apple's iPhone 4S was not the top selling smartphone in the U.S., as the newly released Samsung Galaxy S III took the top spot in the month of August

Megkockáztatom. Az iPhone unalmassá vált. Én is unom. Valami új, valami friss kellene. Az iPhone 5 bejelentése jövő kedden vajon hoz-e valami érdekeset? Vagy langyi lesz, mint a Lumiák bejelentése?

--
trey @ gépház

Még véletlenül se akarom elkezdeni iphone vs galaxy témát. De pont ezt nem értem samsungban(és más gyártókban) hogy ha kihoznának valami egészen új dolgot(és ne csak annyit hogy most épp nem kerek a sarka telefonnak), lehet ráharapnának. hát nem Nokia lesz ahogy látom akinek ez összejön..

Én arra vagyok kiváncsi, hogy hány évet bírnak a közép és felső kategóriás okostelefonok. Legyen szó akár a Lumia, akár az iPhone vagy a Galaxy eresztésről. A 6310i-m még úgyis jól használható, tehát az a fő telefonom úgymond, hogy 1 évet játszott vele a gyerek (az aksit nem kapta meg nyilván). Kiváncsi lennék mit szólna ehhez a csupaüveg iPhone vagy a ping-pong ütő Galaxy S2/III. A vicces, hogy a 6310i-ről sokév után a bekapcsoló gomb vhogy kijött és már a gyerek is előtt is elég strapált volt és a srác nem tudott érdemben kárt tenni benne.

Az iPhone egyelőre jól bírja, bár szigorúan tokban van. A tokból ugyan csúszott már ki, de a pókháló matrica "felragasztást" megúsztam, mert épp szőnyegre esett. :) Ráadásul mivel nem saját különösen kell rá vigyázni.

A piaci részesedés szerintem irreleváns, ha gyártó a profitját tartja vagy növeli. A iPhone mindenképp megmarad egyfajta státusz szimbólum szerepben, akkor is ha a Nokia/MS párosnak elkezd bejönni a WP8+Lumia széria és ha az Androiddal csodát tesznek. Azt is fontos megemlíteni, hogy akárhonnan nézem az iPhone-nal a felhasználói (fontos, hogy felhasználói) funkciók nagyon jól vagy jól kézre esnek, látszik az átgondoltság. Az Androidnál (2.3-al találkoztam, illetve találkozom épp) szintén jól kézreesik minden, de valahogy mégsem áll annyira kézre, sokkal jobban el vannak aprózva a dolgok és persze egyúttal több lehetőséget is ad. Ha saját magamnak kéne mostazonnal telefont vennem, akkor biztosan valami közepes Galaxy-t választanék egyébként.

A gyerek a 4 éves iPhone 3G-met használja. Semmi baja. Sose volt tokban. Az iPhone 4-em 2 éves. Sose volt tokban. Kifogástalan állapotban van.

Az iPhone 3G egyszer esett le 3 éve, kinyílt az oldala. Összeraktam, azóta sincs semmi baja. Az iPhone 4-em kétszer esett le. Egyszer betonra 1 méter magasból, semmi baja se lett. Még karcolás sincs rajta. Egyszer pedig a kórházi ágy fémlábára az ágyról pofával. semmi baja se lett.

Státuszszimbólum a fenét. Mindenkinek van szinte. Lassan már egy-egy újan megjelenő, "friss" kinézetű telefonnal lehet kitűnni az iPhone-ok unalmas szürkeségéből. ;)

--
trey @ gépház

A legtobb piac 2 szereplos, vagyis a forgalom 80-90%-at 1 brand adja.
ez az okostelefonoknal is latszik.

--
Live free, or I f'ing kill you.

Sajnálom a RIM-et. A Symbiant nem, csak az EPOC-ot :(

Teszel is erte? Marmint te szemely szerint melyik Nokia telefont vasarolnad meg? Ha a legtobb ember ugy van vele, hogy "hu de jo lenne, ha fennmaradna a Nokia, de nekem szemely szerint nem kell Nokia telefon, veszek valamilyen Samsungot, Applet vagy HTC-t", akkor szepen csodbe fog menni, amivel semmi baj sincsen, hiszen aminek nincs piaca, annak nincs piaca, nem kell eroltetni.

Jelentem én egy pókhálós Nokia N9 boldog tulajdonosa vagyok, és nagyon hiányzik. Remélem jövő héten visszaadják pókháló nélkül. :)
Nem mintha számítana persze, meg aztán ugyanolyan kihalt cucc ez is, mint a WP7. És egyébként mindenki ezt is kérdezi (Lumia?).
A dínós filmek is mindig bejöttek.
--
zsebHUP-ot használok!

Barátnőmnek nemrég vettünk egy fehér Nokia C2-00-t, mert kellett egy telefon, és ez tetszett neki :), és hát mint tudjuk a kinézet fontos. Nem szereti az éritőképernyős telefonokat, pedig a másik neki is egy samsung simogatós, vagy 2 éve.
Nekem egyébként kinézetre nincs nagy bajom a Lumiákkal, van 1-2 amit elfogadnék, csak androiddal :).
--
Discover It - Have a lot of fun!