"Ingyenesen letölthető magyar nyelvű Windows Server 2008 R2 szakkönyv"

 ( trey | 2011. november 2., szerda - 11:01 )

Microsoft írta:
A TechNetKlub.hu gondozásában megjelent és elektronikus formában letölthető a "Windows Server 2008 R2 - A kihívás állandó" című szakkönyv. A szerző, Gál Tamás 313 oldalon keresztül mutatja be a Microsoft elsőszámú szervertermékével kapcsolatos alapokat.

A szakkönyv lényegre törő stílusban vezeti be az olvasót a Windows Server 2008 R2 használatába a tervezés/telepítés részleteitől kezdve egészen a Hyper-V használatáig.

Idézet:
A tartalomjegyzék fő pontjai a következőek:

 • 1. Bevezetés
 • 2. Régen és ma
 • 3. Tervezés és telepítés
 • 4. Felügyelet, kezelés, ellenőrzés
 • 5. Kiszolgáló alapszolgáltatások
 • 6. AD*
 • 7. Kiemelt szolgáltatások
 • 8. RDS + VDI
 • 9. Hyper-V
 • 10. A Server Core
 • 11. Zárszó

A könyv bárki számára szabadon hozzáférhető és ingyenesen letölthető a TechNetKlub.hu portálról. Az elektronikus letöltési opción túl a könyv megrendelhető/beszerezhető papír alapon is a http://joskiado.hu címen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Respekt.

+1

Igen, megbírom állni, hogy ne nézzem meg...

mi meg büszkék vagyunk rád!

Nem tudom mi dicsoseg van abban, hogy valaki fennhangon hangoztatja, hogy nem hajlando tanulni, sot kevesebbet akar tudni.

Mindenkinek megvan a maga modszere, eszkozei, ez teny. De attol meg soha senki nem lett kevesebb, csak mert megnezte, hogy mas hogy csinalja.

Csatlakozom az elottem szolohoz: csak gratulalni tudok.

----------------
Lvl86 Troll

+1

----------------------
while (!sleep) sheep++;

-1

A tanulással összefüggésben: nyilván megvan annak a rendszernek is a megfelelő szakmai (web)helye. Ennek az oldalnak más a profilja, bár ezt úgy látom, páran elfelejtették. (Ahogyan az (x)-et trey is a cikk címének végén. Hacsak nem az motiválta trey-t, hogy ingyenes anyagot propagál.) Ettől függetlenül keserű a szám íze...

5 éve hivatalosan is van részleg windowsos témákra, úgyhogy jó lenne már lassan feldolgozni.

Azért, ha valakinek windows-os problémája van, akkor ott tárgyalja ki. Na, részemről befejezve a téma.

"nyilván megvan annak a rendszernek is a megfelelő szakmai (web)helye. Ennek az oldalnak más a profilja, bár ezt úgy látom, páran elfelejtették"

No comment:
http://hup.hu/node/108294

LOL

Jó, majd szólok az adminjainknak, hogy felejtsenek el mindent, amit a Windowsról tudnak és nehogy egyáltalán említeni merjék azt, hogy Microsoft meg Windows, mert valószínűleg biztos csak nálunk van olyan, hogy 4 linuxos gépre esik vagy kb. 30 Windowsos gép, köztük AD, Exchange, MSSQL.

Valószínűleg ki fogja égetni az emberek Zagyát, ha egyáltalán meglátják a Windows Logo-t!

Ébredj már fel, keresztes hadjáratok kora lejárt. Igények vannak a vevői oldalon, az pedig sokszor az, hogy heterogén rendszert kell építeni és üzemeltetni.

----------------
Lvl86 Troll

Ja éppen a multkor az egyik topicban támadtak nekem hogy nem értek a címtárakhoz, mert nem vágom az AD-ben mi is az a group policy object, csak a sun/oracle DS-t, meg a redhat-osat (meg mostanában teszteljük az UnboundId-t), úgyhogy most jól fog ez jönni, hogy megértsem az AD-t kicsit. :)

Hátha utána már az MS guruk szemében sem leszek megvetendő féreg. :D

Letöltve...

Köszönjük! Remélem lesz majd rá időm.

Köszi!

Hasznos olvasmány, köszönet az ingyenes letölthetőségért.

Hier stehe ich, ich kann nicht anders, Gott helfe mir, Amen.

Tényleg dícséeretes dolog... ám az 'aktív tartalomjegyzékkel' még olvasható is lenne ;)

Olvashatóbb lenne?
:-)

w2k3 vs w2k8:
"A legjobb ezekben a változásokban az, hogy valódi, életszagú igényeket fedtek le, illetve régóta elvárt, praktikus szolgáltatásokat valósítottak meg, pl. Read-Only tartományvezérlők (RODC), több tartományi jelszó- és kizárási házirend, az újraindítható címtárszolgáltatás vagy éppen a részletes auditálás. De semmiképp ne feledkezzünk meg a Csoportházirenddel kapcsolatos fejlesztésekről sem (erre egy jó péda a kiváló Group Policy Preferences)!"

"Később részletesen kifejtem az újdonságokat, de elöljáróban csak annyit, hogy ha szemléltetni szeretném a változásokat, akkor azt mondanám, hogy ez nagyjából olyan, mintha egy Suzuki helyett egyik napról a másikra egy Maserati Quattroporte-be ülnénk be."

ebből nem csak az jön le mennyivel jobb egy új verzió, hanem az is, hogy mennyivel bénább volt az előző :-P pedig a marketingesek minden újonnan beharangozottat a halálba dicsérnek :-)

Köszönöm.
Téma megjelölve.
____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.