Németország kivételével feloldották a Samsung Galaxy Tab 10.1 európai tilalmát

Címkék

A részleteket mindenki ismeri: az Apple az egyik düsseldorfi bíróságon nemrég ilyen-olyan módon elérte, hogy egy előzetes intézkedéssel ideiglenesen kitiltsák a Samsung Galaxy Tab 10.1 készülékét az EU-ból (Hollandia kivételével). A német bíróság a Samsung meghallgatását augusztus 25-re tervezte. Most úgy fest azonban, hogy a meghallgatás előtt fordulat állt be az ügyben. A hírek szerint a düsseldorfi kerületi bíróság eltörölte a Galaxy Tab 10.1 európai eltiltását. A ban mostantól csak Németországra érvényes és oda is csak augusztus 25-ig. További részletek itt és itt.

Hozzászólások

indexről:
"A hírek szerint azonban a mostani döntésnek nincs köze ezekhez a képekhez, a bíróságnak egyszerűen nincsen joga az egész EU-ra vonatkozó döntést hozni a dél-koreai cég ellen."
Ehhez képest a "A hírek szerint a düsseldorfi kerületi bíróság eltörölte a Galaxy Tab 10.1 európai eltiltását." legalább olyan megtévesztő, mint az Apple idiótasága.
--
zsebHUP-ot használok!

Nem látok semmiféle megtévesztőt itt. A cikkek azt írják szinte mindenhol, hogy mivel viták folynak arról, hogy a német bíróságnak volt-e jogköre az egész EU-ra kiterjedő ban-t foganatosítani, a bíróság inkább törölte az egész EU-ra vonatkozó korlátozását.

"Since it is in dispute whether a German court has authority to prevent a company based in South Korea from selling goods beyond Germany, the court decided to lift the order for countries outside Germany for the time being, a spokesman for the regional court in Düsseldorf, Germany, said Tuesday."

--
trey @ gépház

Le kéne védetni a gyerekcsinálást, mint folyamatot és lehetne perelni mindenkit. Még az almásokat is.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

szép kis kártérítés lesz még ebből. ebben az esetben joggal hivatkozhat a Samsung az elmarad haszonból eredő kárára.

kár volt belekezdenie az Applenek. nemcsak elbukhatja a pert, de ezzel elismerte az Apple, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 azonos, vagy jobb képességű vetélytársa az iPadnek, amitől tartanak.

"ezzel elismerte az Apple, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 azonos, vagy jobb képességű vetélytársa az iPadnek"

Egy ilyen mondatot kepes vagy leirni? Hihetetlen.

(Nem arrol van szo, hogy vetelytarsa vagy nem vetelytarsa, hanem hogy szerinted a per azt jelenti, hogy "elismerte az Apple, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 azonos, vagy jobb képességű vetélytársa az iPadnek"... kicsit ragodj meg ezen :) )
----------------------
while (!sleep) sheep++;

Száncsengőcsinlinlin kínai tabletgyártót vajon miért nem pereli az Apple?
nem kell nagy fantázia ilyen reklámokhoz/fizetett cikkekhez,
"megérkezett a tablet amitől az Apple rettegett!"
"kapható a Galaxy tab, amit az Apple be akart tiltani!" stb.

ha kihívsz valakit egy ilyen perben, azzal elismered ellenfelednek.

számtalan Android tablet van már a piacon jó ideje. nem egy kínai gyártó valóban koppintja az iPad designt, még az Apple logót is. ezeknek a tableteknek a minősége nyilvánvalóban rosszabb az iPadnél. mégsem perel az Apple.
azok után, hogy az Apple ügyvédei optikailag tuningolták a keresetükön a Samsung tabletjének a fotóit és ezzel le is buktak, igen nehéz lesz kimagyarázni ezt a fiaskót.

"számtalan Android tablet van már a piacon jó ideje."

Mégis a béka segge alatt vannak az eladások az iPadhez képest, sajnos.

"ezzel elismerte az Apple, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 azonos, vagy jobb képességű vetélytársa az iPadnek"

Ezt sem az Apple, sem a Samsung nem tudja kijelenteni. Ezt csak az eladási számok tudnák bizonyítani. A szájkaretét már hallottuk a Xoom és a 7"-os Tab esetében is és mindkettő akkora pofára esés lett, mint ide Cupertino.

Nem mondott szerintem hülyeséget. A Samsung az Apple beszállítója és versenytársa is. A folyamatosan gyártási kapacitás problémákkal és alkatrészhiánnyal küzdő Apple-nek szerencsésebb lenne, ha a Samsungnak nagyobb megrendelést adva "kiszorítaná" a piacról. Magyarul azokat a bevételeket, amiket a Samsung most az Androidos készülékek gyártásából ér el, a beszállítói pozíciójából érné el részben vagy egészben és nem az Androidos ketyeréi gyártásából. Az Apple-nek csökkennének az ellátási problémái és nőne a piaci részesedése. Naná, hogy ez tetszene Cupertinoban.

Most nem az lenne a korrekt, ha betiltanák pár napra az iPad2 forgalmazását?

1.) muti.
2.) nem arról van szó egész véletlen, hogy az eljáró bíróság később rájött, hogy ő nem is hozhat ilyen, egész európára kiterjedő intézkedést, s ezért lett visszavonva? ez esetben, a bíróság hibája miatt, miért az applenak kéne kártérítést fizetni?

Feltételezem: az Apple jogászai/vezetői stb. nem óvodások, tehát kezdettől fogva tisztában voltak vele, hogy a Samsung pillanatokon belül lecsapja a magas labdát.

szaszi