Az Apple beperelte a Samsung-ot annak Galaxy telefonjai és tabletjei miatt

Címkék

Újabb szabadalmi per érte utol smartphone ipart. Ezúttal a Samsung a vádlott. Az Apple azt állítja, hogy a távol-keleti gyártó Galaxy néven futó smartphone és tablet termékvonala több Apple szabadalmat és trademark-ot is megsért. A jogi procedúra múlt héten pénteken indult Kaliforniában. Az Apple a beadványában szabadalom- és védjegy/márkanév sértésre, tisztességtelen versenyre hivatkozik. A részletek itt.

Hozzászólások

Viszont a Samsung gyártja nekik a CPU-kat az iCuccokba, nem?

Már vártam...

--
SZVSZ, a rövidítéseket használók tök bénák.

En kotelezove tennem, hogy ilyen perekben az "erdeti forrast" kell perelni. Az a SCO dolgoknal is piszkalta a csoromet, hogy SCO beperelt ilyen-olyan cegeket, kenye-kedve szerint, ami azert gaz, mert esetleg egy tok kis ceg igy igencsak megszivja (ok itt nem ez a szitu, tudom), aki pedig csak mas termeket hasznalja, amit jogszeruen (I mean: lehetove teszi az adott teremek licence) tesz meg amugy. Ilyenkor koteleznem az Apple-t pl, hogy tessek a Google-t perelni, elvegre az o muve az Android. Talan kevesebb ilyen patent-troll ugylet lenne annak hatasara. Bar lehet, az eredmeny ugyanaz, ha pl a Google ennek hatasara bepereli az Apple-t (vagy mar megtette?), hogy vedje az altala "letrehozott" platformot. Felteve, ha itt most az Android maga a per oka, es nem a "vas" :)

Ugyan semmi kedvem elolvasni az apple beadvanyat, de sanda gyanum szerint nem (csak) az androiddal van baja, hanem h a gyartasra atadott dokumentacio kezbesitese utan hogy-hogy hogy-nem a samsung kijott ket ugyanolyan termekkel, mint az apple ami meg kulsore is rohadtul hasonlit a sajatjaira. Nem mintha erdekelne a per, de eleg vicces.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Egy iPhone 3G/3GS/iPad es egy Samsung Galaxy* kozott olyan szembetuno a hasonlosag, h ihaj. Nem hogy a keszulek haza, de meg a ui-on levo ikonok elrendezese is hasonlo mikozben minden mas androidos telo "desktopot" alkalmaz a main screenen. A Galaxy S nem.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ej. De igen, a Galaxy S is "desktopot" alkalmaz main screenként, mint minden más Androidos telefon. Alapvetően a Touchwiz (a Samsung home screen-je) nagyon hasonlít koncepciójában az alap Androidos felületre, ugyanúgy egy jobbra-balra scrollozható desktop az alapképernyő, ahova az ember widgeteket pakolhat, meg ikonokat. Aztán ha belekattint az összes alkalmazás listájába, akkor bejön egy valóban iOS szerű alkalmazás menü, de ez mindösszesen három dologban hasonlít jobban az iOS-re, mint BÁRMELYIK másik okostelefon (a Palm-tól kezdve): négyzet alakú hátteret rak az ikonok mögé, jobbra-ballra lehet scrollozni fel-le helyett, és alul az alapfunkciók ikonjai rögzítve vannak. Ugye abban megegyezhetünk, hogy ezek egyike sem olyan egetrengető innováció, hogy ezért perelni lehetne.

A ház meg csak szemből hasonlít.

Valoban veletlennek tunik mindennemu hasonlosag. Nem mintha kulonosebben erdekelne, felolem egy az egyben lemasolhatja a Samsung az Apple vackait, de van egy kobmeter itt ezekbol a vackokbol, eleg sok mindenben hasonlitanak, h mar ne nagyon lehessen a veletlen szamlajara irni.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Senki nem beszélt véletlenről. Én két dologról beszélek: egyrészt hogy a képen nem a telefon főképernyője látható, mert az ez: http://androidandme.com/wp-content/uploads/2010/06/a-galaxy-s-phone.jpg
Illetve hogy a négyzetrácsos ikon elrendezést nem az iPhone találta fel, és amiket hozzátett azok csak triviális apróságok: http://www.pdamuseum.com/palm/palm_pics/palm3z.jpg (Palm III, 1998)

Volt es van is palmom a mai napig. De ha a kettot egymas melle teszem nem olyan egetvero a hasonlosag, nem erzem azt, h egy tavolkeleti gyarto erolkodik, mint egy 3g/3gs es egy sgs kozott. Gondolom nem jelent problemat megfigyelni azokat a nuansznyi vackokat amik azza teszik. A negyzetes elrendezes, mint ellenerv, marhara nem szamit annak.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Rendben, legyen, nezzuk. A HTC SenseUI (amugy szerintem a legjobb valasztas egy androidos vashoz, a tobbi jobbara csak potcselekves), egy osszefuggo, vertikalisan linearis felfogast alkalmaz, kb. mint az atlagos szamitogepek desktopa, csak pofasan meg van oldva az, h a nagyobb felbontasu asztal szepen lapozhato legyen, tele szorhato widgetekkel, meg ilyesmi cuccokkal. Ezzel szemben a Samsung ugyanazt az ikonos gyorsinditos marhasagot hasznalja az altalaban elterjedt androidos felepites helyett, ugyanugy lapokra osztva mint az ios, ugyanugy ott figyel egy fix nehany ikonos "dock" , ugyanugy es erosen hasonlo hatteres megoldassal, ugyanolyan lapozhato ikonhalmazzal, mint az ios-e. Hangsulyoznam mindezt ugy, h kozben az elterjedtebb androidos main screen nem igy nez ki.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Volt már a kezedben egyáltalán Galaxy S? Megnézted a linket amit bemásoltam? Pontosan ugyan azon az elven működik az alap Android main screen, a Sense és a Touchwiz! Van egy lapozható asztal, ami teleszórható widgetekkel meg mindenféle shortcutokkal (app, bookmark, contact, stb.). Aztán ha belekattintasz az app drawerbe, akkor ott az összes alkalmazás ikonja. Sense-ben ezt függőlegesen lehet scrollozni, Touchwiz-ben vízszintesen és lapokra bontva. Ennyi a különbség. Meg hogy a Sense grafikailag jobban néz ki. (De SGS-en úgysem használ senki alap launchert, a Market tele van jobbnál jobb választási lehetőségekkel, beleértve a stock Android launchert is.)

Kicsit úgy érzem, hogy a részedről ez egy write-only beszélgetés.

Volt már a kezedben egyáltalán Galaxy S? Megnézted a linket amit bemásoltam? Pontosan ugyan azon az elven működik az alap Android main screen, a Sense és a Touchwiz! Van egy lapozható asztal, ami teleszórható widgetekkel meg mindenféle shortcutokkal (app, bookmark, contact, stb.). Aztán ha belekattintasz az app drawerbe, akkor ott az összes alkalmazás ikonja. Sense-ben ezt függőlegesen lehet scrollozni, Touchwiz-ben vízszintesen és lapokra bontva. Ennyi a különbség. Meg hogy a Sense grafikailag jobban néz ki. (De SGS-en úgysem használ senki alap launchert, a Market tele van jobbnál jobb választási lehetőségekkel, beleértve a stock Android launchert is.)

Kicsit úgy érzem, hogy a részedről ez egy write-only beszélgetés.

no offense, de a linkelt képeken látható ikonok a megnyitott app drawer-ben vannak (a galaxy s alap dockján jobb szélső gomb hozza elő), ugyan így működik a sense is, csak ott bal oldalt van a felfelé mutató nyíl (bár az való igaz, hogy sense esetén vertikális, touchwiz esetén horizontális a scrollozás). ez nincs máshogy az alap google launcheren sem, ott középen található az app drawer gombja, ami szintén így listázza az ikonokat, viszont az szintén vertikális scroll-al.
alapvetően a touchwiz is widgetes, ikonos nyenyenyunya, amiben szintén megtalálható az app drawer.

ezekkel szemben leginkább a miui desktop hasonul az iphone springboard-hoz, mert ha telepítesz egy appot, akkor a miui is egyből kidobja az ikont az asztalra, nem app drawerben helyezi el, mert az nincs is neki. a touchwiz, sense és a launcher alapvetően egyáltalán nem rakja ki a képernyőre az ikont, hanem az app drawer gyűjtőbe helyezi azokat. a samsung touchwiz jóval jobban hasonlít az alap google launcherre, mint a springboard-ra.

azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy az eszközök külalakját tekintve rettenet módon hajaznak az iphone-ra és az ipad-ra.

"azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy az eszközök külalakját tekintve rettenet módon hajaznak az iphone-ra és az ipad-ra."

Külalakját tekintve azt is állíthatjuk, hogy az iPad és a Galaxy Tab rendkívül hasonlít a 2009-ben már bejelentett CrunchPad-ra (ekkor az iPad még be sem volt jelentve). Az is négyszögletes, fekete, érintőképernyős tablet volt. Akkor most mire is hasonlít a Galaxy Tab? A CrunchPad-ra?

--
trey @ gépház

ez így igaz, csak ebbe már nem akartam belemenni :) a springboard megoldása sem újdonság, anno még valamelyik nokia telefonomon is ilyen ikonos-lapozgatós volt a desktop, szóval a springboard sem egy nagy újdonság. csak ezt sokan elfelejtik.

még egy érdekesség:

http://i.imgur.com/aLGOQ.jpg

Ennyi erővel a Sony-Ericsson is perelhető, mivel annak - az X8-at tekintve - nincs Android féle home screen, az alkalmazások pedig vízszintesen lapokra osztottak és lapozhatóak.

Ha a Samsung kicsit megerőlteti magát, akkor szerintem fog tudni olyan telefont mutatni 2008 előttről, amelyben az Apple által kifogásolt dolgok részekben vagy egészben benne voltak, a vitatott elemek például egy 2008 elején kiadott F480-as telefonban is benne voltak és nem ez volt az első TouchWiz telefon, és nem ebben jelent meg először az a fajta alkalmazásindítás, amit az Apple az iPhone sajátjának nevez, emlékeim szerint WinMo-ra is volt 2006-2007 körül a HTC féle TouchFlo, amelyben visszaköszön némi mostani "modern" dolog... szóval jól körülnézve annyira nem innovatív az, amit az Apple annak tart...

Előbb-utóbb eljut oda az Apple, hogy nem lesz piaci szereplő, aki örömmel hardvert adna neki... másrészt pedig a versenytársak fiókjában is vannak ilyesmi hülye szabadalmak pont erre az esetre... könnyen lehet, hogy fordítva sül el a puska...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Tisztázzunk valamit:

Az Androidnál nagyon sok helyen látni, hogy csak azért is nem a kézenfekvő megoldást választották, szándékosan, szinte már kórosan kerülve azt, hogy ráfogják, az iOStől loptak. Ok.
A Samsung ezzel teljesen szembement, és sok helyen egy-az-egyben lenyúlta az iOS designját, működését. Aki már látott közelről random android deviceokat, galaxy S/tab-ot, és iphone-t, az tudja miről beszélek.

Majd a bíróság eldönti, hogy kinek van igaza, de ha nem jogászkodunk, akkor nyilvánvalóan látszik, ki lopott kitől.

Azért az SGS elég nagy mértékben egy iPhone koppintás. Itt nem arról van szó, hogy ikonok vannak hanem, hogy szinte ugyanúgy néz ki külsőre mint az iPhone 3GS, továbbá a szoftveres kialakítása sem véletlen. Az alap androidos scrollozás függőleges az SGS-ben szándékosan vízszintesre állították ahogy az iOS-ben is van. És számos ilyen "hasonlóság" van még.
_________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X 10.5.8.

Hű, a mindenit! Ubuntun is a bal oldalra kerültek a gombok, mint OS X-nél: pereljék a Canonicalt! Ha visszateszik a jobbra, akkor meg a Microsoft perelje őket! A közlekedési lámpák színe is piros-sárga-zöld, mint az óestíznél: pereljék a közlekedésrendészetet – vagy a rosseb tudja kit!
Szerintem senki sem fog összekeverni egy SGS-t és egy iPhone-t, legfeljebb távolról vagy szemüveg nélkül.

Szeritnem meg az Apple azt "sérelmezi", hogy a galaxy S sokkal jobb készülék mint az iphone 4, és sikeres is.
Egyszerűen nem veszi be a gyomruk,hogy nem apple a legelterjedtebb okostelefon, és nem az ios-tól elvette az elsőbbséget az android.
ez a "a tied nagyon hasonló a az enyémhez" kukacoskodó szempont nekem tipikusan azt mondja, hogy amibe lehet megpróbálnak belekötni, és akadályozni a konkurenst.
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.

Szeritnem meg az Apple azt "sérelmezi", hogy a galaxy S sokkal jobb készülék mint az iphone 4, és sikeres is.

Azert ezt ne. Multkor volt a kezemben itt egy uj generacios Samsung (nem S, meg ilyen szarsagok, a kov. boltba kerulo eszkoz prototipusa), hat az egy vicc. i4-nel 20 centirol mar nem latszik kulon-kulon egy pixel sem, ebben a csodaban az oled szarsagnak siman ott figyelt minden pixel korul a fekete hatarolosav, raadasul abban a vacak elosztasban, h minden "szőrősnek"hat amit megjelenit. Azt mar meg sem emlitem, h eleg randa szinei voltak, az olyan aprosagokat meg plane, h amig az i4 rohogve kezeli egy 800-as cortex a8 varianssal es egypowervr sgx-szel a tartalmakat addig ez a samsung csoda joval izmosabb vassal olyan szep akadasokat es rocceneseket produkalt, h "orom" volt nezni. Nem kell elszallni az sgs-tol, nem rossz telefon, de eleg meredek kijelenteni azt, h sokkal jobb keszulek, mint az i4. Inkabb ugy fogalmaznek, h az atlag posvanybol kiemelkedik, de ettol nem valik top telefonna. Valamint azt sem hinnem, h az Apple megijedt volna tole es ezert perelne.

---
pontscho / fresh!mindworkz

http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=36209&a_id=743699…

Szeritnem meg nagyon is megijedt. Másodhegedűs lett.
Az android minden szinten lehagyta.
És már hardveresen sem piacvezető az apple, elég a htc új fejlesztéseit megnézni.
Az iphone nem prémium termék, még akkor sem ha elég sokat mantrázzák, és az ára prémium.
Divat cucc, és státusz szimbólum, maximum kb: mint egy elegáns karóra. az időt mutatja min atöbbi, de a csilivili igazolja csak horror árat, mert tudásban sokkal olcsóbbak, és jobbak vannak.
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.

Szeritnem meg nagyon is megijedt. Másodhegedűs lett

Lehet, az eladasi adatok nem erdekelnek, nem kovetem oket.

Divat cucc, és státusz szimbólum, maximum kb: mint egy elegáns karóra. az időt mutatja min atöbbi, de a csilivili igazolja csak horror árat, mert tudásban sokkal olcsóbbak, és jobbak vannak.

Pontosan annyira mint az android. Ugyanazok az ismeretek kellenek minad a ket platformhoz, h hasznalhato munkaeszkoz legyen beloluk es ne csak villogj vele. Mert lehet meglep, de az emberek az androiddal is ugyanugy menoznek, mint masok az apple termekekkel es h teljes legyen a kep, vegeredmenyben pontosan ugyanarra a semmire hasznaljak mind a ket termekcsoportot.

Az iphone nem prémium termék, még akkor sem ha elég sokat mantrázzák, és az ára prémium.

Ez erosen szubjektiv ismerv. Valakinek a Sony A Brand, valaki csak rohog rajta mennyire szanalmas. Te az ios cuccokon rohogsz, en az androidon. Foleg miutan latom, h az android team milyen termekek milyen hibaival sziv eppen.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Itt igazából az okostelefon a menőzés tárgya, nem igazán a brand.
Legalábbis énis azt látom, hogy 10 okosteló tulajból 8-9 a lehetséges funkció 1/3-át sem használja ki, sőt legalább a fele csak sms,és hivásra használja.
Én azért az androidra tettem a voksomat, mert nekem az ios mint rendszer, és a mögötte álló piaci politika rettentő zárt, méghozzá kényemetlenül.
A készülék ár érték arány meg messze rosszabb, mint mondjuk egy andoridos okostelefonnak.
Nekem egy motorola miliestone van, és mivel kihasználom az oostelókt kellett a real bill. Van android 2.2.1 flash támogatással, nem olyan kötött mint az ios, és ha kedvem szottyan kipróbálok másik rom-ot.
Mindezt egy iphone-hoz képest majdnem féláron.
Engem ez győzött meg, és nem a szines képernyő, mert am egapixel szám a kamerán, ami kb: a lényegtelen kategória, ugyanis tökmind1, hogy 5- v. 8 mp, amikro a büdös életben nem lesz egy nikon.
Ellenben a dual vaku kiváló elemlámpa.... :))))
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.

Mindezt egy iphone-hoz képest majdnem féláron.

Ez sokkal jobb erv, mint a tobbi. Mert a vas plusz teljesitmenyet szimplan megoli az, h az android alapkoncepcioja nehol egy rossz vicc, a jit-es vm es az, h sok helyen erosen unoptimalis az egesz koceraj. A kijelzo differenciakat meg hagyjuk. Amig a 2G/3G/3GS/iPad letezett csak, addig ezek az osszehasonlitasok megalltak a helyuket, de az i4-nel mar nem. Ez a kijelzo egyelore verhetetlen. De az, h nem megy a flash... kit erdekel, sokan azt sem tudjak mi az, de kivalo vesszoparia. :) Mondjuk abbol itelve, h allandoan mar csak ezt hozza fel minden adnroid hivo, eleg viccesse valik a sztori. :)

5- v. 8 mp, amikro a büdös életben nem lesz egy nikon.

Ez igaz. De ha helyen kezeled ezt a fogyatekossagot, akkor jo kepeket lehet veluk csinalni.

Ellenben a dual vaku kiváló elemlámpa.... :))))

En is tobbet hasznalom zseblampanak, mint vakunak. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Mert a vas plusz teljesitmenyet szimplan megoli az, h az android alapkoncepcioja nehol egy rossz vicc, a jit-es vm es az, h sok helyen erosen unoptimalis az egesz koceraj"
ebben van valami. nyilván a natív környezetnek megvan az előnye.

"A kijelzo differenciakat meg hagyjuk. Amig a 2G/3G/3GS/iPad letezett csak, addig ezek az osszehasonlitasok megalltak a helyuket, de az i4-nel mar nem. Ez a kijelzo egyelore verhetetlen".
ez egy szubjektív vélemény, mindenki elfogult kicsit a mobilja irányában:) az AMOLED viszont fejlettebb technológia. tökéletes fekete soha sem lesz LCD technológián alapuló displayen. a sötét színek is egyértelműen jobban AMOLEDen, mint a háttérvilágításos képernyőkön. hasonló ez, mint a plazma vs lcd TV, csak itt az alacsonyabb fogyasztás sem szól az lcd mellett.

"De az, h nem megy a flash... kit erdekel, sokan azt sem tudjak mi az, de kivalo vesszoparia. :)"
poénnak elmegy:D

"De az, h nem megy a flash... kit erdekel, sokan azt sem tudjak mi az"

Sokan nem tudják ugyan mi az az Adobe Flash, de mindenki használja vagy használná, a multimédiás lehetőségek az interneten ma még nagyban ráépülnek.

"Ez a kijelzo egyelore verhetetlen."

Az csak egy közönséges IPS paneles LED háttérvilágítású LCD kijelző, a Samsung termékeiben megjelent OLED kijelzők nagyságrendekkel és minden szempontból jobbak.

http://www.youtube.com/watch?v=SDIEUv-xkfI

Sokan nem tudják ugyan mi az az Adobe Flash, de mindenki használja vagy használná, a multimédiás lehetőségek az interneten ma még nagyban ráépülnek

Eleg surun hasznalok en is, es az a jo par iphone tulaj is a kornyezetemben telefonrol is webet, de meg nem igazan akadtam olyasvalakivel ossze aki sirva fakadt volna a hianyatol, de meghajlok az erveitek elott, nem net a net flash nelkul.

Az csak egy közönséges IPS paneles LED háttérvilágítású LCD kijelző, a Samsung termékeiben megjelent OLED kijelzők nagyságrendekkel és minden szempontból jobbak.

Fogyasztas szempontjabol nem ketlem. Hasznalhatosag, olvashatosag szempontjabol nem. De mindegy, ugyis megkapom ujra, h nem ertek hozza. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

"a kov. boltba kerulo eszkoz prototipusa"

Talán a Galaxy S II? Az a következő high-end eszköze a Samsungnak. De abban már nincsenek is a pixelek "vacak elosztasban", hagyományos RGB elndezést használ. Viszont ha bármi más volt, az legfeljebb csak a Samsung közép- vagy alsókategóriás cucca lehetett.

"Inkabb ugy fogalmaznek, h az atlag posvanybol kiemelkedik,"
Ez a "mindennél jobb az iphone" elitista sznob szemlélet tipikusan körüllengi az apple termékeket. Ezért is lett divatcucc, mert az elithez tartozás igényét gerjeszti a vásárlóiban.
Pedig votl szerencsém mindkét készülékhez, és inkább a galaxy S.
ami azt illeti a HTC sensation-on elgondolkodtam. Tudom lúzer vagyok, mert nem iphone-om van, de vállalom.
Inkább 2 magos professzor nagy képernyővel, android 2.3.3-al, minthogy SJ megmondja nekem, hogy valójában nem is kell nekem a flash, mert az nem elég elit dolog (vagy mindegy mit akar bedumálni az arcomba, neki a piaci modelljét veszélyezteti a lfash, ezért inkább hülyének néz engem, és obi van kenobi féle mindtrick-el mondja, hogy "nem kell neked a flash" :))))))

Erre mondtam: attól, hogy sokat mantrázzátok, még nem lesz a legjobb teló. Sőt, szomorú hirem van, egy objketiven ár/érték arányban gondolkodó normális ember toplistáján nem egyszer havonta változik a legjobb teló cime.
Inkább a szabad posvány, mint az arany kalitka. .... :))))
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.

Ez a "mindennél jobb az iphone" elitista sznob szemlélet tipikusan körüllengi az apple termékeket. Ezért is lett divatcucc, mert az elithez tartozás igényét gerjeszti a vásárlóiban.

Ahogy rengeteg ember vesz most androidos cuccot, mert meno. Es erre meg nimbuszt is probalnak epiteni a gyartok, pont ugy mint az apple, csak nem jon ossze nekik, pedig kemenyen kepesztenek.

Pedig votl szerencsém mindkét készülékhez, és inkább a galaxy S.

Egeszsegedre, ezert van a valasztas szabadsaga.

Inkább 2 magos professzor nagy képernyővel, android 2.3.3-al, minthogy SJ megmondja nekem, hogy valójában nem is kell nekem a flash, mert az nem elég elit dolog (vagy mindegy mit akar bedumálni az arcomba, neki a piaci modelljét veszélyezteti a lfash, ezért inkább hülyének néz engem, és obi van kenobi féle mindtrick-el mondja, hogy "nem kell neked a flash" :))))))

Ez az a masik dolog amin mindig rohogok, ket mag, csillio giga ram, egekbe magasztalt oled kijelzo (ami valojaban egy tragya), es nagyjabol az atlag felhasznalo a semmire hasznalja. Amig te arra a ket magra vered addig en rohogve megcsinalok mindent a 800-as (amugy ez is sok, 600 is boven eleg volt amig a 3gs-em volt) arm vackomon. Beleertve a vpn-en at tolt vnc-s, ssh-s, X terminalos marhasagokat, az AirPlay-en at mindent. Persze a mindenaron emelt gigahercek es bajtok nelkul nehez lenne eladni az andoidos eszkozoket is. :) Nem ezek a parameterek dontenek a gyakorlatban.

Erre mondtam: attól, hogy sokat mantrázzátok, még nem lesz a legjobb teló. Sőt, szomorú hirem van, egy objketiven ár/érték arányban gondolkodó normális ember toplistáján nem egyszer havonta változik a legjobb teló cime.

Valoban nem. Az objektiven gondolkodo ember akkor dont errol amikor szuksege van ra, es utana ballisztikus ivben szarja le a kinalatot amig meg nem doglik vagy ki nem novi az eszkozet. Utana goto 10.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Elbeszélünk egymás mellett.
Nem azért "verem" a kétmagos procira, mert kurtára kell nekem, mert a napi használatban kurtára senkinek sem kell 2 magos tegra, HD videó lehetőséggel. Lehet dumálni, hogy de-de, valójában egy hónapban 1x ha kihasználja akkor is havernak mutogatja, hogy " húúúúú nézeddbazze".
Hanem arról, hogy akarok egy készüléket, mert tönkremenet, nem éri meg javittattni, vagy csak jobban tetszene egy új, és máris jön a kérdés.
Kidobok 120e forintot
- iphone-ra, amin nem megy a flash, és nem tudom gyúrni ha akarom, ráadásul 1 magos.
- veszek 100-ért egy sima 1 magos galaxy S-t
- azért a +10 v. 20e forintért majdnem dupla olyan erős vasat kapok?
Nem azért HTC sensation-t veszek, mert állatira szükségem van rá, hanem mert X forintért az ad többet.

Mellesleg nem veszek HTC sensation-t, mert jó cucc, de nincsen real bill, amit napi szinten szeretek használni.

Egyébként ahol meg vitán felül a divat játszik be, az a tablet. Vettem egyet, és 1 hétig tanakodtam mire jó, aztán eladtam :)))
--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.

"vitán felül a divat játszik be, az a tablet. Vettem egyet, és 1 hétig tanakodtam mire jó, aztán eladtam"

Ez nagyon szubjektív dolog. Én úgy fél éve használom aktívan az iPad-et és azt kérdezem, hogy miért nem volt már hamarabb? Nagyon kényelmes használni bizonyos dolgokra. Egyszerűen fogalmazva: nem te vagy a célközönség. :)

Elégedett SGS tulaj vagyok, de nem régiben egyik barátom egy 3g vagy 3gs készüléket vett használtam. Én ilyen lassú szart még nem láttam pedig, már lattam lassú androidot is. A srác természetesen még az itunes-ben sem volt regisztrálva, mert nem tudta, hogy hogyan kell. De iPhone az kell. :)

"Egyszerűen nem veszi be a gyomruk,hogy nem apple a legelterjedtebb okostelefon, és nem az ios-tól elvette az elsőbbséget az android."

Rakjuk tisztába a dolgokat: az iPhone a legelterjedtebb okostelefon, jelenleg egyik gyártó sem tudta az iPhone eladásait megugrani. Nem kellene egybe mosni a készülékek és a OS penetrációját. Ha az Android vs. iOS statisztikákat nézzük, akkor valóban az Android vezet. Nem ugyanaz a kettő.

Rendben. Akkor egy friss ropogós adat iOS ügyben. Ez ugyan USA only, de valószínűleg wordwide is így állnak a számok. Ha iOS vs. Androidot nézzük, akkor itt volt az ideje, hogy az iPadet és a Touchot is belevegyék a statisztikákba:

http://www.pocketgamer.biz/r/PG.Biz/comScore+news/feature.asp?c=29254

Tehát e szerint több iOS készülék van jelenleg piacon, mint Android. Megdőlt még egy (általam is benézett) tévhit...

"Ez ugyan USA only, de valószínűleg wordwide is így állnak a számok".
soha nem passzoltak a US és World adatok mobiloknál. a világban ma még első Symbian USAben sehol sincs. az iOS pedig rendre erősebb Amerikában, mint máshol.
ugyanaz lesz tabletnél, mint smartphonenál volt. az ütős Android3.0 tabletek még csak mostanában jelennek meg a boltok polcain.

"soha nem passzoltak a US és World adatok mobiloknál"

Viszont az Android vs. iOS USA és worldwide adatai igen. Természetesen én csak erről beszéltem. Az egyértelmű, hogy a Symbian mindent visz az össz készülékszámot tekintve. Az Android pedig nagyon erős az USA-ban, legalábbis eddig azt hittük. Az pedig, hogy a Touch és az iPad így felborította a mérleget, az azt jelenti, hogy borítja a nemzetközi számokat is.

"az ütős Android3.0 tabletek még csak mostanában jelennek meg a boltok polcain."

Azokat már én is nagyon várom, mert gondolom nem a Motorola Xoomra gondolsz, amiből alig bírtak 100.000 darabot eladni.
Egyébként több elemző szerint is 2015 marad meg az iPad dominanciája a tábla PC piacon.

mit állítok?
azt mondtam, hogy az elemzők hatalmasakat szoktak tévedni rendszeresen. csak másfél évvel ezelőtt a Gartner 18%ot jósolt az Androidnak 2012re, aminél az ABI csak lényegesen kevesebbet tartott elérhetőnek. "Some other analysts, including those at ABI Research Inc., have significantly lower forecasts for Android in 2012 than Gartner"
ehhez képest a valóságban már ma meghaladta az Android a 18%os részesedést a smartphone piacon.
ezért egy 2015re re szóló elemzői jóslat vicc kategória.

LOL! Egy három évvel ezelőtti hozzászólásommal akarod elkenni a saját jelenlegi tévedésed?! Ez most komoly, mester?! :D

De ha már Symbian és ha már WM, azért nézd meg, hogy merre tart a Symbian és merre tart a WM7 (hint: Nokia). Akkor most egy újabb jóslat, ami vagy bejön vagy nem. :) A Symbian két éven belül a béka feneke alá zuhan. Lehet nekem esni! :)
Megkérdezhetem, hogy milyen telefonod van jelenleg?

ne keverd össze a WM és WP7et. a Windows Mobilet maga a Ms is eltemette, kerülendő a vállalhatatlan további arcvesztést.
egyébként a WP7 sem egy nagy siker eddig, papíron ez most egy új mobil os, bár az alapja ugyanaz a win.ce szutyok mint a winmobilenak. az én "tévedésemről" majd legfeljebb 2015ben értekezhetsz, ha akkor több iOS mobil+tablet eszköz lesz a piacon, mint Android. ma 2011ben ott tartunk, hogy a 3 évvel ezelőtti jóslatod megbukott a valóságban. mellesleg Symbianból ma is többször annyi mobilt adnak el, mint WinMobileból, de abban egyet értek veled, hogy egy halott platform az is. na persze a Symbian pár év múlva lesz totál halott platform, a WinMobile pedig már ma az.
Nokia N900 és Nexus S ha már ennyire kíváncsi vagy.

Nem is a jóslatodról beszéltem, mert az vagy bejön vagy nem, hanem a tévedésedről Android vs. iOS témában:
"soha nem passzoltak a US és World adatok mobiloknál".
A statisztikák szerint mégis csak hasonló a helyzet Európában, mint az USA-ban a negyedéves adatokat nézve. De azt hiszem ezt már körbejártuk kellő képen, úgyhogy itt az ideje lezárni.

Akkor itt vannak az EU5 adatok is Android vs. iOS témában:
http://www.pocketgamer.biz/FCKEditorFiles//comscoreeurope1.JPG
Meg egy "apró" hír. Az Apple ebben a negyedévben megelőzte a bevételeket tekintve smartphone piacon a Nokiát. Amennyiben a Nokia csökkenése nem áll meg és az Apple növekedése nem lassul, akkor a következő negyedévben darabszámban is előz!!!
Meg még egy érdekesség. Megelőzte bevételben az IBM-t is, így most már a 2. legnagyobb IT cég a világon.
További jó fikkantást az érintetteknek! ;)

Ezekben a statisztikákban benne vannak a "kínai postázós" oldalak árulta cuccok is?

Például az alábbi kettőt ötösével-tizesével csomagolva lehet megvenni, a darabáruk 60 és 100 dollár:
http://www.dhgate.com/5pcs-tablet-pc-wifi-laptops-7-inch-table/p-ff8080…
http://www.dhgate.com/7-quot-via-8650-google-android-os-2-2-256mb/p-ff8…

Ezek a cuccok valószínűleg nem jelennek meg a fenti statisztikákban, mert nincs bennük 3G hálózat és nem jelentkeznek be a Market-re sem, a legtöbbet pedig kínában adják el belőle.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Ezek a cuccok valószínűleg nem jelennek meg a fenti statisztikákban"

Na, akkor most koncentrál a "valószínűleg" szóra a mondatodban, és próbáld meg azt értelmezni. :)
Gondolom a statisztikák csak azokat a készülékeket tartalmazzák, amiket a Google aktivált, mint ahogy nincsenek benne a kínai iPhone hamisítványok és a Józsefvárosi Piacon kapható Adidos cipők sem. ;)

Ezzel most mit is akartál mondani? Az Android nyílt forrású, ha valakinek nem kell Google integráció, akkor bármire és bárhogy használhatja, és használják is.

Az általam említett (és hasonló) cuccok -- az iPhone másolatokkal ellentétben -- teljes funkcionalitású Android táblák... de nem szerepelnek se a 3G alapú, se a Market alapú statisztikákban.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Értem. Tehát akkor a kínai piac, hivatalos eladási adatokkal nem rendelkező gagyi termékeinek létezése értelmetlenné teszik a hivatalos eladási statisztikákat az USA-ban és Európában. Ahogy szeretnéd. Nekem nem fog fájni, legfeljebb mindenki, akinek az IQ szintje elér itt egy minimálisan elvárható szintet, az levonja a megfelelő következtetéseket... :)

Ha az előző hozzászólásaimmal megsértettelek, akkor elnézést...

Nem nézek le senkit, mert nem érzem úgy, hogy emberileg bármi alapom lenne rá, vagy bárki felett állnék, azonban néha fel tud dühíteni és szakmailag hiteltelennek tartom azt, aki - nem először - számokkal és tényekkel szemben (amiket nem én írtam le, hanem ezzel foglalkozó cégek, negyedéves jelentések, stb. támasztanak alá) csak a saját állításait bedobálva tényként kezeli, hogy ezzel érdemben cáfolta azt amit írtam.

Ha nem így gondolod, akkor szívesen megnéznék KONKRÉT számokat az általad felvetett készülékek eladott darabszámáról és akkor hozzáadjuk azokat az előző táblázatok számaihoz. Remélem ez így korrekt!
Azonban ha ilyen adataid nincsenek, akkor nem hiszem, hogy relevánsan figyelembe vehető lenne a fenti vita során, hiszen eladhattak belőlük akár tízmilliót vagy egy adott esetben egy darabot sem.

Ha az előző hozzászólásaimmal megsértettelek, akkor elnézést...

"[...] legfeljebb mindenki, akinek az IQ szintje elér itt egy minimálisan elvárható szintet, az levonja a megfelelő következtetéseket [...]"

Nem ez az első ilyen jellegű lenéző írás a tolladból.

azonban néha fel tud dühíteni és szakmailag hiteltelennek tartom azt, aki - nem először - számokkal és tényekkel szemben (amiket nem én írtam le, hanem ezzel foglalkozó cégek, negyedéves jelentések, stb. támasztanak alá) csak a saját állításait bedobálva tényként kezeli, hogy ezzel érdemben cáfolta azt amit írtam.

Bocsánatot kívánok, én rákérdeztem, hogy benne van-e az említett statisztikában az az olcsó és egyszerű Android-os tablet kategória, amelyet 60-100 dollárért árulnak. Kiderült, hogy nincs benne, mivel a statisztikákban az Android Market-en aktívált eszközök vannak benne és/vagy a 3G hálózatra feljelentkezett eszközök... ezek pedig se nem 3G, se nem Android Market kompatibilis eszközök, ennek ellenére teljesértékű Android fut rajtuk -- nem hamisított gépekről van szó.

Ha nem így gondolod, akkor szívesen megnéznék KONKRÉT számokat az általad felvetett készülékek eladott darabszámáról és akkor hozzáadjuk azokat az előző táblázatok számaihoz. Remélem ez így korrekt!

Nyilván a termelési volumenen lehet rugózni, de 60 dolláros nagyker ár nem csak egy ezer szériás terméket rejt... én nem fogok tudni adatokat szerezni arról, hogy pontosan mennyi ilyen tabletet illetve egyéb telefon gyártanak, amelyek nem jelennek meg a Market-en, de ha sikerül adatokat szerezni, akkor hozzá lehet adni a listához.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Nem ez az első ilyen jellegű lenéző írás a tolladból."

Nahát! Várom a példáidat, mert ez így csak "aljas rágalom". :) Jöhet magánban is, ha nem akarod ezzel terhelni a többieket, de az sem érdekel, ha itt kezded sorolni a vétkeimet. :D
Mellesleg nem túl elegáns dolog így reagálni egy olyan bocsánatkérésre, ami igazából nem is téged illet. :)
Pont arra céloztam, hogy itt azért nem hülye gyerekek ücsörögnek, akiknek az IQ szintje magasabb attól, hogy ne értenék, mi a különbség konkrét számok és a hőbörgő "vallási hovatartozás" közt.
Ha ezt tartod beképzeltségnek, vagy lenéző álláspontnak, akkor vállalom, hogy az vagyok. Sajnos nem tudom a feltételezéseidre, fantáziádra épített kijelentéseidet tényként kezelni a konkrét számokkal szemben. Bocsánat ezért a jellemhibámért! :D

"de 60 dolláros nagyker ár nem csak egy ezer szériás terméket rejt"

Várom a forrást, amire ezt a kijelentésed alapozod! Gondolom ez megint csak feltételezés.

"én nem fogok tudni adatokat szerezni arról"

Akkor miről beszélünk?! Ez esetben ez jelenthet 0 és 100 millió készüléket is.

"de ha sikerül adatokat szerezni, akkor hozzá lehet adni a listához."

Várom a fejleményeket, kérlek feltétlen szólj, ha sikerült megszerezned az adatokat, akkor frissítem a táblázatot!

Csemegézhetsz jobbnál jobb beszólásokat például ebben a szálban: http://hup.hu/cikkek/20110404/tovabbra_is_menetel_az_android_az_usa_sma…

Akkor miről beszélünk?! Ez esetben ez jelenthet 0 és 100 millió készüléket is.

Látod? Magad mutattál rá, hogy mekkorát csalhat az a statisztika, amiből általánosítasz a világ más részein eladott Android alapú eszközök darabszáma kapcsán.

Most olvasd el újra, hogy miket írtam és miket reagáltál rá: http://hup.hu/cikkek/20110419/az_apple_beperelte_a_samsung-ot_annak_gal…

Összefoglalva a fenti 6-7 hozzászólást: én annyit merészeltem mondani, hogy a közölt statisztikában nincsenek benne azok az Android eszközök, amelyekben nincs 3G hálózat és Google integráció, márpedig vannak ilyenek szépszámmal, s ezek torzítják a statisztikát. Ennyi volt, nem több. Az összes többit Te magad költötted hozzá, olyasmit kiolvasva a hozzászólásomból, amit nem írtam le, csak talán szeretted volna, ha leírom.

Hogy tőled idézzek: "Hát, ritka szánalmas volt, amit ebben a szálban műveltél. :)"
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Csemegézhetsz jobbnál jobb beszólásokat például ebben a szálban"

LOL! Akkor innen fúj a szél. :)

"amiből általánosítasz a világ más részein eladott Android alapú eszközök darabszáma kapcsán."

Aha! Tehát, ha nem veszem bele az ISMERETLEN nagyságú kínai GAGYI piac számait az egyébként ismert és hellyel-közzel pontosan mért amerikai, európai és más ázsiai számok mellé, akkor az általánosítás. Tudod mit, szerintem itt hagyjuk abba! :)

"a közölt statisztikában nincsenek benne azok az Android eszközök, amelyekben nincs 3G hálózat és Google integráció, márpedig vannak ilyenek szépszámmal, s ezek torzítják a statisztikát."

Továbbra is várom tőled a "szép számmal" pontos definícióját, forrással megjelölve, mert ha ez a darabszám pár száz, akkor nem torzítja a statisztikát. Ennek pedig a számok ismerete nélkül legalább annyi az esélye, mint az, hogy valóban torzítja.

"Hogy tőled idézzek: "Hát, ritka szánalmas volt, amit ebben a szálban műveltél. :)""

És még fogom is művelni a későbbiekben is, ha azt látom, hogy valaki konkrétumok nélkül, "vallási hovatartozásból" próbál bekamuzni dolgokat, mint ahogyan te is tetted a "kérdéseddel". Viszont azonnal megváltoztatom az álláspontomat és bocsánatot kérek tőled, amint konkrét számokkal és forrásokkal tudod alátámasztani az állításaidat. De addig hadd ne kelljen már elfogadnom a fantáziálásaidat! :)

Úgy látom személyes ellentét alapján vitázol, továbbra is személyeskedve, így én itt befejezem. Továbbra is azt ajánlom, hogy olvasd el, mit és milyen hangnemben írtam, majd azt, hogy erre mit és milyen hangnemben válaszoltál.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

ez most egy újabb értelmetlen hozzászólás volt. "a kínai iPhone hamisítványok" nem iphoneok, a "Józsefvárosi Piacon kapható Adidos cipők" sem Adidas cipők. de a kínai Android rendszerű eszközök nem túl meglepő módon Android mobilok és Android tabletek. ennek a kínai világnak egyes vezető márkái pedig már betörnek néhol az európai mainstream kínálatba is.

Érezzük annak a pikantériáját, hogy a nyugaton stagnáló terjedéssel "büszkélkedő" android eszközöket már csak a kínaiak tömegei menthetik meg ;)) Mivel erről viszont nem készül stat, marad az, hogy minden egyes alkalommal amikor az android "hatalmas" elterjedtségét dobjátok fel, kapjátok a hatalmas pofont grafikonok formájában. De hát valakinek ezt is kell élveznie, másként nem lenne illusztráció a szótár "mazochizmus" szócikke melett.

Persze, sőt bele lehetne venni az OSX-et is, mert az is epül, a cisco router-eket is, mert azokon is ios fut, meg az előbb kidobott almát, amibe beleharaptam de szar íze volt xD

Ugyanmár, banyek, az android jelenleg a telefonpiacon van jelen, tableten szinte még csak bejelentés volt. Az ipad meg tablet, kijött vele az epül, lett piac és le is tarolta azt. A tablet piacon szinte csak ipad-et lehet kapni. (A touch meg egyébként herélt szifon, nem látom értelmét azon kívül, hogy úgy néz ki, mint a szifon csak olcsóbb, persze ez csak az én véleményem, ebben a témában kurvára nem releváns)

Nomeg mindez US only, ami kurvára nem releváns worldwide, mert
- a világ leggazdagabb országa, tele vannak zsével, simán leszarják az ár/érték arányt, megveszik a szifont mert simán megtehetik
- az epül amerikai cég -> patriotizmus
- az USA-ban a PC piacon is komoly az epül részesedése
- iszonyat pénzt beletolnak abba, hogy mindenhol (filmek, tv) a rágott almát lássák az amerikaiak
- valszeg rengeteg US only content van csak szifonra, ami a szifoneladásokat növeli, de csak az USA-ban.

"Ugyanmár, banyek, az android jelenleg a telefonpiacon van jelen"

Csak szólok, hogy az Androidos számokba is belevették az összes Androidos terméket, ami megjelent, amiben benne van a Xoomtól megkezdve a Tabig minden. Amiről te beszélsz az az Android és iOS penetráció adatainak a meghamisítása. Azt meghagynám a fanboyoknak. :)

"A tablet piacon szinte csak ipad-et lehet kapni. (A touch meg egyébként herélt szifon, nem látom értelmét"

Na és az mennyire releváns, hogy TE minek látod értelmét és hogy a piacon SZINTE csak az iPad kapható. Ez a gyártók impotenciájának a bizonyítéka csak, semmi más. Ez még nem változtat azon a tényen, akárhogy csűröd-csavarod, hogy jelenleg még több iOS-t futtató készülék van, mint Android. Az, hogy jövő ilyenkor mi lesz, azt majd meglátjuk. Gondolom megfordul a helyzet. De ez a tényeken még semmit nem változtat.

"Nomeg mindez US only, ami kurvára nem releváns worldwide"

Ennek azért nézzél még egyszer utána, főleg a most közzétett negyedéves jelentés tükrében! Ugye nem ezen a területen dolgozol, mert az látszik a hozzászólásod alapján, hogy nem sok napi információd van a mobil piacról?! Nem személyeskedésnek szántam, csak tényleg ez jön le abból amit mondtál. :|

Az ipad meg tablet, kijött vele az epül, lett piac és le is tarolta azt. A tablet piacon szinte csak ipad-et lehet kapni

A tobbi ceg elott is ott van a lehetoseg. Az hogy nem tudnak/akarnak elni vele egyeni szoc. problema.

a világ leggazdagabb országa, tele vannak zsével, simán leszarják az ár/érték arányt, megveszik a szifont mert simán megtehetik

Ez ma mar csak urban legend.

az epül amerikai cég -> patriotizmus

Es ezzel mi a baj? Ha lehetosegem van ra en is inkabb hazai termeket vasarolok.

Nomeg mindez US only, ami kurvára nem releváns worldwide

Nem mintha erdekelne, de a Q2-es jelentes szerint a realizalt profit 59%-a USA-n kivuli eladasokbol szarmazik.

iszonyat pénzt beletolnak abba, hogy mindenhol (filmek, tv) a rágott almát lássák az amerikaiak

Ehhez kepest ilyesmibefutottam bele nem is olyan regen: "Legtöbbszor a Cola Cola-t helyezték el (99), utána jött az AT&T (76),majd a Chevrolet (45) és a Ford (39). Az Apple csak 32-vel bírt."

valszeg rengeteg US only content van csak szifonra, ami a szifoneladásokat növeli, de csak az USA-ban

Masnak is adott a lehetoseg arra, h ilyesmit tegyen.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ehhez kepest ilyesmibefutottam bele nem is olyan regen: "Legtöbbszor a Cola Cola-t helyezték el (99), utána jött az AT&T (76),majd a Chevrolet (45) és a Ford (39). Az Apple csak 32-vel bírt."

Nyílván az Apple nem a Coca Cola versenytársa. Ezek a számok inkább azt mutatják, milyen sűrűn kerülnek elő számtek cuccok a többihez képest. Azt viszont szerintem el lehet ismerni, hogyha egy amerikai filmben - de sorozatban méginkább - notebook-ot látsz, azon 90%, hogy alma lesz, ha telefont...hát azon is. Legalábbis én még nem láttam Nokia/Samsung/LG/HTC mobilt, vagy HP/ASUS/Toshiba laptopot. Ami nagyon ritkán előfordul az a Motorola meg a Dell.

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Meg fogsz lepodni, de rengeteg Microsoft fele termekelhelyezes van az amerikai musorokban. Jobbara (es leginkabb) wp7, bing, illetve marhanagy windows logoval ellatott brand gepek jelennek meg. Ha szigoruan it termekeket nezunk, akkor az apple es az ms kis hijjan fej-fej mellett versenyzik. Amugy a monitorok leginkabb samsung vagy dell gyartmanyuak, ha egybegeprol van szo, akkor latni apple monitort a kepen.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Egyre kevésbé szimpatizálok az Apple-el... Idióta amerikaiak! Az persze teljesen természetes, hogy a Nokia szabadalmait lenyúlták!

Csak azt nem értem, hogy a "tisztesség" szót hogyan merészeli bármelyik cég is a szájára venni...

szabadalmaztathatná már valaki a szabadalmi perlekedősdit.

főzőtt romot készítő MIUI-t mikor próbálják perelni, mert amit ők csinálnak az keményen szifon gui koppintás. (a régebbi verziók mind színvilágban mind grafikai jegyekben még jobban hasonlítottak)
http://www.miuiandroid.com/

apple mindenkit perel aki veszélyezteti az eladásait, ez részben érthető piaci magatartás. Csak a vigyorgó macintosh ikonhoz, na meg a fene nagy szabad és másként gondolkodáshoz, hogyan illik az arrogáns és erősen bunkó kommunikációs forma. Na meg DolgosPista válaszai és nyilatkozatai sem éppen szimpatikusak. (1993-óta dolgozom macintosh-on és mégsem sikerült fanatizálódnom, talán mert ugyan olyan kalap sz** mint a többi, bár jobb a csomagolás.)

persze kivetették, de aki fözött romok felrakásával szórakozik a saját telefonján, az talán egy fokkal magasabb színten áll ámitástechnikailag és megoldja utolagos patch megkeresesével és felrakásával. MEIZU-nél is megoldották a kinaiak.
Egy bizonyos színt után az ilyen tiltások, korlátozások inkább jelképes értékűek és inkább csak kényelmetlenséget jelentenek mintsem komolyabb bosszúságot.

Az Apple azért kapja be a fülemet, mert még ha igaza is van, mi a francért várt a pereskedéssel majdnem egy évet? Mért most, több mint tízmillió eladott SGS után kezd el pereskedni? Vagy tán basza a csőrét, hogy a samsung nem bukta el ezt a telefont, hanem igazi sikertörténetet csinált ebből a készülékből? Ez a fajta hozzáállás számomra igen szánalmas. Előbb kívárok, és ha anyagilag is sikeres egy piaci produktum a riválistól, akkor beindítom a jogi gőzhenger, hátha csurran-cseppen némi pénzmag belőle nekem is.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ha meg esetleg elbukják a mókát akkor remélem, kapnak a nyakukba szépen egy hitel-jóhír-imidzsrontó viszontpert.
Mondjuk én ilyen esetekben automatikusan kiosztanék egy párszázmillás büntit alaptalan vádaskodásért is. Majd máskor meggondolják alaposan. Lehet, hogy csökkennének a ilyen tyúkperek...
Hadd örüljenek a részvényesek! :)

Nem hiszem, hogy az igazságszolgáltatásnak érdekében lenne a perek számát csökkenteni, de persze lehet, hogy csak az összeesküvéselmélet szól belőlem… ☺

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

http://blogs.computerworlduk.com/open-enterprise/2011/04/of-apple-and-a…
Ez szerintem jól összefoglalja, hogy miért f*szság ez az egész az Apple részéről. Ilyen alapon perelje be a monitor gyártókat, mert lekerekített négyszögletes, fekete keretű eszközöket árulnak amiken szintén rácsban jelennek meg az ikonok :)
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

A cikk írója is ott követi el a durva csúsztatást (FUD), ahol a "similar" szót direkt nem veszi figyelembe, és így természetesen kihozza hogy Moszkvában Ladákat osztogatnak. A kommentekben elég rendesen le is osztják, megérdemelten.

*ásít*

Plusz: "This post comes from the same visionary mind that told us in January of 2007 that we do not need no stinking iPhone, since we had ... [wait for it] ... OPEN MOKO!"

azon gondolkodom, hogy amikor a masodik gyarto megjelent a klasszikus szambillentyus telefonnal, es a szamok fentrol lefele novekedtek.azon is, az also sorban * 0 # volt azon is, akkor miert nem perelt senki? vagy amikor az elso autogyar kitalalta, hogy radiot ad felszereltsegkent, es a masodik is adott radiot, miert nem perelt az elso? stb. errol fog szolni a vilag mst mar?

stb

Hát ja, ez kb. az a szint, hogy senki sem gyárthat fekete vagy fehér telefont, mert az az övé.
Csodálom is, hogy hogyan lehetnek a tv-k, a tft moncsik is ennyire egyformák, és nem perelnek hetente. Két telefonméretű touchscreennél fekete kerettel tényleg sok dizájnvariáció létezik, főleg olyan ami nem sarkos. Bele kell nyomni néhány színes rajzszöget. Le is védetem.
Az a baj, hogy az emberek hülyék és nem kell nekik a neonsárga telefon!