Az iOS 4.1 biztonsági hibáját kihasználva telefonálni lehet a lezárt iPhone-okról

 ( trey | 2010. október 26., kedd - 17:56 )

Hiába vannak lezárva az iOS 4.1-et futtató iPhone-ok, illetéktelenek simán tudnak hívást indítani róluk. Néhány egyszerű mozdulattal ugyanis megkerülhető a beépített védelem. A hiba kihasználásához a lezárt telefonon a "Home" gombot megnyomva, "-> slide to unlock"-ot félrehúzva az "Emergency Call"-t kell kiválasztani. A keypad-on "###"-et (vagy bármilyen fake számot) kell beütni, majd a tárcsázás gomb megnyomása után röviddel lenyomva a kikapcsoló gombot (készülék tetején) hozzáférhetővé válik a telefonkönyv, a keypad.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kipróbáltam iPhone 3G-n és 4-en is. Mindegyiken működik a leírás.

4.2-ben javitva van mar ez a bug. Legalabbis nekem nem sikerult reprodukalnom.

Jegyezzük meg, az a verzió (4.2) egyelőre nincs kiadva a nagyközönség számára.

--
trey @ gépház

Persze. Ez a novemberben megjeleno 4.2 beta verzioja fejlesztok szamara.

#define DEVELOPER 1
bent maradt :)

Sokáig panaszkodtak az iPhone nemzetközi támogatására, mára ahogy látom változott a helyzet, immár támogatja a jobbról balra író nyelveket :)

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

deja vu

--
The iPad: Because the iPhone was too small for other people to notice you.

Mire gondolsz?

Azert erdekelne, hogy aki erre rajott, az megis, miert, hogyan? Ult a klotyon, szorulasa volt, es rohadtul unatkozott? Vagy az iPhonnal termeszetes, hogy jobbra huzom, kikapcs gomb kicsit, emergency call, home gomb, meg ketszer megrazni, aztan ize, es 3* a #?

Vannak emberek, akik ezen hibák megtalálásában lelik a boldogságukat. Hadd csinálják csak. Legalább van mit olvasnunk :)

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

ezeket olvasva mindig eszembe jut, hogy vajon nem szándékosan volt-e (pl. fejlesztés alatt debug, vagy a jó ég tudja) ez a "képesség". valahogy annyira valószínűtlen, hogy valamilyen buggal mindig csak "hasznos" funkciók kerülnek elő, lesznek hozzáférhetőek. arra gondolok, hogy eme mutatvány sem mondjuk a háttérkép cserélésére ad lehetőséget, hanem telefonálásra. illetéktelenül. (most persze megint más kérdés, ha már nyomkodhatja, akkor nem mindegy? akkor eleve illetéktelen amit csinál)

--
xterm