Open Source Farm - második előadói nap

Címkék

A nyílt forráskódú szoftverek világának bemutatását megcélzó Open Source Farm programsorozat második előadói napján állami intézmények átállási tapasztalataival, egyedi FLOSS fejlesztésekkel, valamint a nyílt szabványok és az EU jelenlegi viszonyával ismerkedhetnek meg az érdeklődő szakemberek, felhasználók.

A Millenáris ingyenesen látogatható előadássorozatának második előadói napján, 2008. október 30-án, nyílt szabványú alkalmazásokat használó állami intézmények (önkormányzatok, egyetemek) számolnak be az átállás során szerzett gyakorlati tapasztalataikról, a bevezetés körülményeiről, s az elért eredményekről, megtakarításokról.
Azok a szakemberek, akik munkájuk révén felelősek egy informatikai rendszer hatékony működéséért, ám még nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel ebben a tárgyban, most közvetlenül fordulhatnak kérdéseikkel, problémáikkal a nyílt szabványokat behatóan ismerő szakmai felhasználókhoz.
Az utóbbi években hazánkban és az Európai Unióban is éles vitákat váltott ki a nyílt és zárt forráskódú szoftverek küzdelme. A szakértők szerint a nyílt forráskódú alkalmazások stabilabb, biztonságosabb működést tesznek lehetővé, kevesebb terhet rónak a felhasználóra mint a magántulajdonban lévő alkalmazások.
A Millenáris Kht. 2008. októbertől – 2009. márciusig tartó kezdeményezésének az a célja, hogy világszerte elismert szakértők részvételével bemutassa a nyílt forráskód világát és a havi rendszerességű találkozások segítségével megvalósuljon az állami, önkormányzati, egyetemi, kutatói, civil és vállalati szféra információ-cseréje. Az eseménysorozat kiemelt vendégeként előadást tart a nyílt szabványok több nemzetközi élharcosa is, többek között Richard Stallman, a GNU elindítója és a Free Software alapítója. A program keretében különleges díjakkal járó szakmai fejlesztési versenyeket is indítanak a szervezők.

Időpont: 2008. október 30. csütörtök 16.00h
Helyszín: Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20., "D" épület, "D" előadó

Parkolni a Millenáris parkolóházában lehetséges. A rendezvény térítésmentes, regisztráljon online.

Jelentkezés: http://www.osf.hu/eloadasok

Hozzászólások

a múltkori legnagyobb eredménye az volt, hogy begyűjtöttem pár TechNet magazin...

bár a témák jók voltak, az előadókon még lehet gyúrni...

B10

Aznap este a terveink szerint Intrepid Ibex Release Party is lesz, így az előadások után lehet jönni lazítani egy-két sör mellett. Ha nem jön közbe semmi, akkor ma igyekszem lefoglalni a helyet, és utána hírként beküldöm majd ide is a részleteket...

Ha szabad itt megkerdeznem, ki spammel "Free Libre Open Source Farm - tenyek az atallasrol a Millenarison" cimu maillel? Tudtommal ilyesmire nem vagyok feliratkozva. A mailben nincs referencia arra, hogy honnan szereztek meg a cimem.