Minőségi szoftver a CA-tól

CA ARCServe WTF

Mai "Kiváló Áruk Fóruma" rovatunk vendége a nem éppen olcsó CA ARCServe Backup. A szoftver készítője okosan felírta magának, hogy a szoftver e részét majd valamikor be kellene fejeznie, ha éppen bokros teendői engedik. Köszönjünk. Még próbálom megfejteni, hogy mi a baja. Ha valaki tud japánul, kérem segítsen.

Hozzászólások

Jaja, a poén kedvéért én is megnéztem és majdnem a sérvet kaptam a röhögéstől a workaround-ot olvasva:

workaround

If this problem occurs, close the screen by pressing the [OK] button.

:DDDD

Enterprise szoftver! Igazi programozók által fejlesztve! Nem open source kóklerek fejlesztették, hanem igazi mérnökemberek!

--
trey @ gépház

Nézd a dolog pozitív oldalát: lehetne rosszabb is. Ezt legalább külföldi igazi programozók készítették, nem hazaiak, akik nem tudom miért, de ha desktop appot gyártanak, többnyire azzal kezdik, hogy csinálnak maguknak egy saját UI lib-et, aztán elolvassák a targetált OS-ek UI ajánlásait, csak azért, hogy mindent biztosan máshogy csináljanak.

Respect a kivételnek, de túl sok olyan hazai fejlesztésű szoftverrel találkoztam, aminél elgondolkodtam, hogy vajon látott-e már a programozója bármilyen felhasználói felületet.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Gyönyörű. :')

Nekem valami olyasmit sikerült kihámoznom, hogy ez "simán" reprodukálható...

発生例:
1. リモート デスクトップで、Administrator のユーザでログインします。
2. リモート デスクトップで、User A のユーザでログインし、かつコンピュータをロック状態にします。
3. Administrator のデスクトップ上に、「メンテナンスに関する重要なお知らせ」が表示されるまで待ちます。
4. 表示後、User A のデスクトップのロックを解除します。

結果:
Administrator のデスクトップには、「メンテナンスに関する重要なお知らせ」が表示されますが、User A のデスクトップには、「TODO: place dialog controls here」が表示されます。

Előfordulási példa:
1. Távoli asztal, Adminisztrátorként lépjen be.
2. Távoli asztal, jelentkezzen be mint Felhasználó A, és zárolja a számítógépet.
3. Adminisztrátorként az asztalon várja meg a "Fontos figyelmeztetés karbantartás" üzenetet.
4. Miután megjelent, Felhasználó Áként oldja fel a zárolt asztalt.

Eredmény:
Az Adminisztrátor asztalán a "Fontos figyelmeztetés karbantartás" üzenet jelenik meg, míg a Felhasználó A asztalán a "TODO: place dialog controls here" lesz látható.

Avagy a júzernek csak ne legyen az orrára kötve, hogy épp karbantartás folyik. :D

Az alatta lévő kapcsolódó linkből tömören azt bogarásztam ki, hogy ha ez a "lefordítatlan popup" zavar, tiltsd le a karbantartási üzengetéseket kompletten a regisztriből a leírt módon. (mely más üzeneteket nem érint)

Szép. :D

kicsit offtopic, de VDP-n kivul hasznalsz barmi mast backuphoz VM kornyezetben? tudom, hogy a VDP resze az alap rendszernek, igy "ingyen van", de van ezer mas lehetoseg is (es ha jol gondolom, ez a nagyszeru CA-s cucc is backupra van)

Nem. Disaster recovery-re a VDP-t, fájl, alkalmazás-szintű mentése (SQL, Exch stb.) CA ARCServe. Itt-ott van még Windows Backup. CA azért van, mert a Windows Backup nem tud szalagra, viszont van olyan rendszer, ahol előírás a szalagra mentés és nem lehet kikerülni.

Az ARCServe-nek van virtuális gép agent-je, de nem akartam magam azzal szívatni. Most sikerült a VDP-t stabilra kalapálni, így egyelőre marad az. Abból is a sima, nem az Advanced.

--
trey @ gépház

Hát azt, hogy nem rohad le úton-útfélen. A VMware közösségi fóruma tele van horrorsztorikkal. Amióta én iSCSI-ről FC storage-ra tettem az appliance-eket és betartom, hogy csak kb. 60%-ig hagyom telítődni, azóta nincs velük különösebb gond. Apró kis bosszúságok néha vannak, de azokkal együtt lehet élni.

--
trey @ gépház

+1
Jóval stabilabb és megbízhatóbb, mint a VDR. Nálunk viszont előjött valami nyavalya. Mentés közben meghalt az appliance, alatta a linux nem volt hajlandó bootolni sem. Szerencsére elég volt újra importálni és a lemezeket feltallózni. Amit egy kicsit hiányolok az bővebb logolás a mentésekről.
Mi Netbackupra tértünk át, amint feltelepítjük rá az új patchet kezeli az vSphere 5.5-öt, így VDP megy majd a kukába.