HOVD 2010 - Kedvenc programfejlesztést segítő eszköz

Címkék

anjuta, glade
1% (5 szavazat)
code::blocks
3% (22 szavazat)
eclipse és ráépülo környezetek (aptana, zend)
24% (182 szavazat)
emacs, vi
20% (150 szavazat)
gedit, geany
14% (104 szavazat)
kdevelop
3% (21 szavazat)
komodo edit, komodo ide
3% (20 szavazat)
netbeans
17% (127 szavazat)
qt designer, qt creator
7% (52 szavazat)
visual studio
8% (61 szavazat)
Összes szavazat: 744

Hozzászólások

prostitualodik a vilag, hogy az emacs meg vi egy valasztas.

Hát figy.. Ha már a kedvenc programozási nyelvnél ott a perl, akkor ne csodálkozz, hogy script jellegű nyelvekhez nem vesz elő az ember eclipse-et :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Minden évben megy a mellénykedés, hogy "igazi programozó nem használ vi/emacs-et". Itt a válasz végre.
Logikus egybevenni őket, sokan felváltva használjuk őket, nyelvtől/feladattól függően. Pl. nekem remek az emacs+whizzytex és a vim batch módja (-c) is. Mint ahogy desktopra és serverre sem feltétlenül ugyanazt a rendszert tennéd fel, és arra se mondjuk, hogy két "ellenséges tábor"...

Nehéz választani, mostanában eléggé rászoktam az emacs-re, de pl. Qt-t sose kezdenék el másban fejleszteni mint a QtCreator(nekem nagyon bejött).
Kár, hogy nincs több választási lehetőség.

quanta plus, és ha gedit akkor már inkább kate és kwrite.

Kis programokhoz szeretem az ultimate++-t, mert nagyon gyorsan össze lehet vele rakni sok cuccot, jóval rövidebbek a kódok, mint qtcreator-ban. Nagyon jó a memóriakezelése is szerintem. Bár vannak benne bugok. De ha valami nincs benne az assembly-ben, akkor halál oda bevarázsolni, így sok esetben nem használható (ill piszok nagy meló). Ezek közül, ha C++, akkor qt-creator, ha C akkor anjuta-glade..... Majd döntök melyiket jelölöm :).

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem arra gondoltam. Hanem van egy amolyan "plugin könytára", amivel a nem az alapból ebbe a könyvtárba telepített programot lehet hívogatni. Az assembly-programozásnak ehhez nem sok köze van. Valamiért Assemply-nek hívja ezt a könyvtárat.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

érdekes lenne megnézni, hogy akinek a kedvenc programfejlesztési eszköze a netbeans, annak a kedvenc prognyelve-e a jáva és így tovább... a keresztreferenciákban konzekvensek vagyunk-e.

A kettő összefonódik. Vannak Jáva szigetén termelt kávéfajták, és feltehetőleg az egyszerűség végett az adott fajta kávékra a sziget nevét használják.
Innen ered tehát minden, a kávéscsésze, és a Java bean-ek, és társaik.
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

Kedvencem a netbeans, de elsosorban PHP-t es C/C++-t fejlesztek benne. A QtCreator lenne a masodik jelolt, mert nagyon szimpatikus, kezreallo IDE, csak az egyetlen gondom vele, hogy nem tudom a munkamhoz hasznalni (Drupal fejlesztokent dolgozom).

Nemreg probaltam ki a PhpStorm nevu IDE-t (JetBrains termek, az IntelliJ IDEA PHP-s valtozata), nagyon szimpatikus, par aprosagban jobb is, mint a NetBeans, viszont amennyivel dragabb, annyival tobbet nem er meg nekem.

joe

Ha ismered a Slackware-t, ismered a Linuxot. | Hülyének lenni jog, nem kötelesség!

kis dologra kate amikor kde alatt vagyok, gedit amikor gtk-s DE alatt.

nagy dologra netbeans.

Többnyire php-t fejlesztek, de szeretném ha nem kéne +5 ide-t megtanulnom csak azért, mert előszedtem egy kis pythont, androidot, qt-t vagy ilyesmit. Android miatt eclipse-re kényszeríteném magam, de nagyon nem szimatikus. Kicsi gépem van kis monitorral, gyenge cpu-val, ne szopassanak már java felülettel, óriási memóriahasználattal, és elnagyolt GUI-val.

Komodo :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."