[megoldva] Karakterkódolás beállítása a szerveres felülbírálás ellenére?

Üdv!

Adott egy weboldal, minden fájl UTF-8 kódolású. Localhost-on jó a megjelenítés, előző webtárhelyen szintén. Azonban most váltottam webtárhelyet, itt viszont a szerver azt közli a böngészővel, hogy ISO-8859-2 a kódolás, az eredmény pedig olvashatatlan szövegek. Nem szeretnék többszáz fájlt átkódolni egy szerintem bajos szabványhoz, a UTF-8-cal sose volt gondom, megkérdezném, hogy tudtok-e megoldást. Nyilván a szerverhez nem férek hozzá, a tech support egyelőre nem válaszolt, nem hinném, hogy csak miattam beállítanak még pár kihagyott dolgot a szerveren, helyi szinten lenne jó valami erőltetés.
Nyilván az index.php (vegyesen használok HTML, PHP és JavaScript fájlokat) fájlban lévő meta részben tárolt charset=UTF-8 nem ér semmit, a böngészőben ISO-8859-2 a karakterkódolás.
Találtam olyanokat, hogy:
?php header('Content-Type:text/html; charset=UTF-8'); ?> - de ennél egy hibaüzenet kerül az oldal első sorába: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /USER/lynx/teszt/index.php:3) in /USER/lynx/teszt/index.php on line 3. Változás nincs. Találtam egy ilyet is:
?php ini_set('default_charset', 'UTF-8'); ?> - ez mintha ott se lenne.
A PHP megoldásokon kívül találtam .htaccess fájlba írandókat, ezeknek a variációit nem írnám le, sokat kipróbáltam, az egyetlen, ami működött:
FilesMatch "\.(htm|html|css|js|php)$">
ForceType 'charset=UTF-8'
/FilesMatch>

de ennél meg nem működnek a PHP scriptek, csak a HTML és a JavaScript, az így kapott kódolás viszont tényleg UTF-8. Értelem szerűen ha kiveszem a "php"-t a fájlból, akkor megint a rossz karakterkódolás, ha meg átnevezem az index.php-t index.html-re, akkor nem hajtódnak végre a PHP scriptek, és mivel csak a füleket kezeli a JavaScript, a szövegeket meg a HTML, lényegében üres oldalakat kapok, csak fülekkel, minden elemet PHP scriptek raknak a helyükre, és a "vendégkönyv" is részben PHP-re van bízva, tehát szerves része az oldalnak.
De mint mondtam nem a PHP-vel van a gond, hanem a karakterkódolással, azzal sincs tényleges gond, csak ez a szerver azonosítja rosszul. Egyébként a Dataglobe-ról van szó.
Minden fájl Bluefish Editorral készült, UTF-8 kódolással.
A többi lehetőség, amit találtam, mind a szerveroldali beállításokról szólt. Az itt található összes variációt próbáltam, de csak a fenti működött.
Valakinek esetleg van tapasztalata ilyesmivel?

Megjegyzem az itteni PHP és .htaccess kódhibák szándékosak, egyébként nem jelenik meg.

Hozzászólások

Már majdnem feladtam, de több mint egy órányi újabb keresés után megtaláltam! Többször is láttam ezt a beírandó sort:
< ?php header("Content-type: text/html; charset=utf-8");?>, de csak most találtam meg egy oldalt, ahol azt írták, hogy a < html> tag elé kell írni. És ott működik is!