Ingyenes vagy olcsó PHP MySQL web-tárhelyet keresek.

Van egy barátom, aki évek óta blogol.
A http://perme.hu címen lévő Perme Képeskönyve című blogját WordPress blogmotorral készíti, jelenleg a freeweb.hu-n.
Sajnos időről időre jelentkeznek hibák a freeweben. Így a blog néha napokig elérhetetlen.
Most betelt a pohár és költözne.
Ajánljatok stabil web-tárhely szolgáltatót PHP és MySQL szolgáltatással, ahol ingyen vagy olcsón elhelyezhető lenne a Perme Képeskönyve c. blog. A tárigény sajnos (illetve szerencsére) elég nagy, mert sok eseménybeszámoló is van a blogban sok-sok fotóval illusztrálva.

Hozzászólások

a minőség meg olcsóság együtt nagyon-nagyon ritka.
_________________________
Hogyan?

Pár fizetős tárhelyen jártam már, rossz tapasztalatom volt bőven.
Főleg emiatt lett saját szerverem.
Azóta azt próbálom adni az ügyfeleimnek, amit én szerettem volna kapni akkor.
Szerintem a minőség és az ár sokszor találkozik.

Az áraimra nem azt mondanám, hogy olcsó, hanem reális.
Sok cég nagyon olcsón kínál tárhelyet (minden korlátlanul használható címszóval), túlterhelt szervereiken ide-oda pakolják az ügyfeleket.
Nekem nem a nagy ügyfélszám számít, hanem minden egyes ügyfél megelégedettsége.
Aki már az ügyfelem, az tudja miről beszélek, aki nem remélem egyszer megtapasztalja.

Szia, csak egy megjegyzést szeretnék fűzni jóindulattal az oldaladhoz, hátha segít :)

A kapcsolat ponthoz én a helyedben sokkal több infót írnék, még ha nem is cégként vagy társaságként működik a vállalkozásod (utca, házszám, mobil, meg még több személyes infó), mert én speciel olyan szolgáltatást már meg sem vennék, ahol ennyi alap dolog sincs kinnt. Pedig nagyon jellemző, hogy a legtöbb ilyen szolgáltatást adó weboldalon nincs kinnt ennyi infó sem.

Én névjegyre is mindent ráírok, szerintem ez nagyon fontos és alap. Remélem pozitív jellegű kritikának veszed :)

[oFF]
nem a kérdésre válasz, de én is hasonló cipőben járok /csak nekem extrával van tele a hócipőm/). nekem egy ilyen configurator-os csomag lenne jó, ahol én választhatom ki, h tárhelyből mekkora (nem kellene nagy, 50-100mb) mjuk egy 20mb-os sql-el. már teljesen elszálltak a szolgáltatók, h minél több gb-ot adjanak, hogy legyen oka drágának lennie. persze egyéni kívánágokat nem teljesítenek... most ha nekem nincs szükségem 10gb-os tárhelyre miért fizessek érte? szerintem ez abszurd... szal ha vkinek van ötlete vagy találkozott ilyen minőségi szolgáltatásokat nyújtó céggel, ahol lehet szó egyéni igényekről/árról) az légyszi írja meg pv-ben vagy itt...

köszi

szerk.: http://www.silicium.eu/ ez tényleg elég jól hangzik, nem tudom mennyire megbízhatóak. 600mb tárhely, 50mb mysql, php, 7 mailfiók, br. 3500ft/év. ha még a tárhelyet lehetne lejjebb vinni az árral az tök jó lenne...
[ON]

Abba azért gondolj bele, hogy van egy minimálár amit el kell kérnie a szolgáltatónak, hogy tudjon szerverhostingot fizetni és normális szervert venni. Egy normális hoszting éves díja negyedmillió körüli és kb. félmillió egy normális belépő szintű szerver. Lehet számolgatni, hogy hány juzer kell és mennyit kellene átlagban perhónap fizetnie az ügyfeleknek hogy 1-1,5 után már haszon is legyen és legyen pénz fejlesztésre.

Az pedig tapasztalat, hogy a 1-2GB-ot emailezéssel és webbel manapság különösebb erőfeszítés nélkül megtölt egy felhasználó.

(A könyvelés, mindenféle adók és egyéb rezsit bele sem számoltam, de arra újabb 150e számolható az induláskor és még 200e perév.)

Ez persze mindenhol más és más, biztos minden szolgáltató olyan árat kér, amivel jó és stabil szolgáltatást tud nyújtani.

mi a drága? és mi az olcsó? ingyen ebéd nincs.

silicium.eu nekem is jónak tűnik. Jó hogy van náluk SSL támogatás minden protokoll alatt. A legtöbb szolgáltatónál nincs.

Valakinek valami tapasztalata a rendelkezésre állásról és az ügyfélszolgálat segítőkészségéről?

üdv,

nekem náluk van az egyik oldalam.
e-mail beállítás esetében még aznap válaszoltak.

azonban, amikor megkértem, hogy PHP5-öt tegyenek fel + cUrl-t ez emlékeim szerint 3 napig tartott.

volt egy hiba a stattal, azt is még a bejelentés napján javították és elnézést kértek.

szerintem korrekt. talán attól is függ melyik rg kapja a feladatot :D

szerk.: fél év alatt kiesést [én] még nem tapasztaltam

bplaced.net ingyenes, 1-2GB hely, php, mysql, postgresql, saját domaint is rá lehet irányítani... most cserélték le a szerverparkot, mert már kezdett kevés lenni a régi (8 szerver volt, ha jól emlékszem - nameg ip címeket is váltottak, mert elegük lett a ddos támadásokból, ami a régiekre ment)

Viszont a szabályzatot szigorúan veszik. Kell szerepeljen elérhetőség (impressum) az oldalon. A fórumban vagy support ticketnél folyamatosan foglalkozik a staff az esetleges problémákkal.

ja! igaza van, nálam is betelni a pohár ha ingyen adnának valamit és még gondok is lennének vele. felháborito

Intrex? Hm..
Nem tudom, lehet akkor az összes levél (kb 5 - 8 e-mail) elveszett és a telefonjuk is hetekre elromlott. mert amikor utoljára (2006) próbálkoztam velük, a domain más ip-re való irányítása egy hónap alatt sem jött össze. Hiába kerestem az üsz-t soha nem volt elérhető. El kellett mennem egy másik szolgáltatóhoz, vennem tárhelyet és kérnem a domain átregelését. Buktam tárhelydíjat, időt...persze lehet, hogy azóta változott.
üdv: pomm

A különböző szolgáltatók különböző korlátai miatt én is már régóta a saját szerverre szavazok. De amellett, hogy élvezem az előnyeit, néha természetesen szívom a hátrányait is.

De egy privát, hobbi weboldalhoz szerintem elég egy freeweb/ultraweb/extra/stb. szolgáltatás kipróbálva, megfelelően kiválasztva. Esetleg egy évi párezer forintos tömeghoszting, amit meg zsebből ki lehet vizetni. Ha ennél többre van szükség, akkor már maga az oldal ki kell, hogy termelje (látogatottságból, reklámokból, általa hozott megbízásokból, stb.) egy komolyabb tárhely díját is - persze, legtöbb esetben még ez sem több havi párezer forintnál.

Amin viszont ki tudok akadni, hogy "komoly" cégek a céges weboldal üzemeltetéséért legtöbb esetben nem hajlandóak kifizetni egy havi párezer forintos normális tárhely díjat, pedig egyetlen irodai telefonvonal havi alapdíja is több ennél - avagy pofátlanul alacsonyra süllyedtek a piac árai.
Az meg, hogy minden szolgáltató GB-okkal dobálózik? Tudjuk jól, hogy a teljes szolgáltatási infrastruktúra ára és fentartása mellett néhány terányi HDD manapság már nem kerül semmibe. A nagy számok viszont jól hangzanak a marketingben.

Esetleg egy virtual szerver is jó megoldás lehet. Nem kerül annyiba, mint egy hagyományos szerver elhelyezés, és azt teszel rá, amit akarsz...
üdv: pomm

Ha WordPressnek kell tárhely, akkor nézzétek meg a http://wpress.hu -t, hátha bejön (saját szolgáltatásom).

-boogie-

Vegyél egy VPS-t itt találsz tapasztalatokat.

Vagy nézz körül az 12web.hu oldalon. Nekem 3 éve van náluk tárhelyem.

http://www.webme.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid…

Én ugyan ingyen használom :-), de ennyit is megérne. Nem sok gondom van vele, joomla oldalakat "üzemeltetek" rajta.

Csak ajánlani tudom! (mielőtt kérdenétek nem, nem az én "biznisz"-em)

Kodmen
-------------------
...a Linux filozófiája: "Keresd a veszélyt". Hopp! Nem így van. "Csináld magad!" Ez az! (Linus Torvalds)

http://www.nlgsys.net/

A képeknek meg érdemes egy Flickr pro accountra előfizetni, minek helyben tárolni őket.

Ez az összeg (15000 Ft / év a tárhelyért és a képek tárolásáért összesen) nem vágja földhöz, ha rendszeresen blogol és fontos neki a megbízhatóság, gyorsaság.