EU: A Microsoft még mindig nem teljesített

Az EU Bizottság (European Commission) pénteken bejelentette, hogy levelet küldött az MS-nek, amelyben jelezte, hogy megerősítette azon álláspontját, hogy a szoftveróriás nem teljesítette azokat a rendelkezéseket, amelyet az antitröszt ügyében hoztak.
A szoftverkészítőnek március 30-31-ig van módja szót emelni a döntés ellen. A tárgyalás után az EU Bizottság eldönti, hogy alkalmazza-e azt a napi büntetést, amelyet még decemberben helyezett kilátásba a redmondi cég ellen.

Ha a büntetést jogosnak ítélik, akkor a Microsoftnak napi 2 millió eurót kell fizetnie naponta addig, amíg nem teljesíti a rendelkezéseket. A büntetés 2005. december 15-ig visszamenőleg lesz érvényes.

Bővebben itt.

Hozzászólások

Hm. Talán ha nem az X. figyelmeztetést küldenék, hanem (gőzöm nincs milyen módon) elkezdenék pörgetni azt az Euroszámlálót, és heti részletekben kiküldeni a számlát.

Hát elég komoly következménye lenne egy ekkora bűntetésnek: ha az m$ elkezd tejelni, de talál valamilyen jogi kapaszkodót, akkor az EU bizottságnak igen csak fájhatna a feje (viszontperek és hasonló). És az m$ minden erejével azon lesz, hogy találjon ilyen jogi kapaszkodókat. Ekkora bűntetés mellett már semmi sem drága.

"A tárgyalás után az EU Bizottság eldönti, hogy alkalmazza-e azt a napi büntetést"

En azt hittem ez mar regen el van dontve.

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Szerintem fogja alkalmazni. Ha az m$ teljes bizonyossággal nem teljesített, akkor most már kutya kötelességük alkalmazni és a kérdés csak az, hogy a bűntetési tételt mekkorában állapítják meg (az árbevétel 5%-a csak a maximum). Ha nem alkalmazzák a bűntetést, akkor az EU bizottság gyengének fog látszani és a nagycégek azt csinálnak amit akarnak (szerintem az m$ is erre játszik).