Linux alatt Openbsd-s ufs partíció mountolása

Fórumok

Linux alatt Openbsd-s ufs partíció mountolása

Hozzászólások

Szóval adott egy vinyó, rajta egy obsd-s ufs partíció, ezt akarom linux alá bemountolni. Odáig megvan, hogy mint /dev/hdc4 a linux látja a partíciót, ha ezt bemountolom, akkor egy partíciót kapok is ami az obsd alatt van. De mivel a rendszer több külön partícióra volt bontva, ezért a többit is jó lenne elérnem valahogy, de nem tudom ezt hogyan lehet megoldani. Fdisk-el próbáltam hozzányúlni a bsd-s disklabelhez, de mivel az obsd-s id nem azonos a sima bsd-el, ezért az fdisk nem tud vele mit kezdeni. Szóval az a nagy kérdés, hogy hogyan lehet az ufs többi részét mountolni valahogyan, ne csak egyetlen (partíció)szeletét láthassam. Ha valaki tud segíteni, annak már előre is thx!

http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-209074.html

Google csodakra kepes.

[quote:d2de90cbd2="thuglife"]http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-209074.html

Google csodakra kepes.

Thuglife: ezzel én is találkoztam, a hiba mindössze ott van, hogy nekem egyetlen device-om van, nem slice-onként egy. Magyarul: adott egy ex-obsd-s vinyó, ez a hdc mondjuk. Nekem összesen van egy hdc4 partícióm a /dev-ben, miközben a vinyó több részre volt felosztva. A hdc4-et szépen tudom mountolni, de a többi nem tudom merre jár, nincs. A kernelben minden szükséges dolog megvan, az nem lehet szerintem gond. Szóval itt a gondom, erre várok ötleteket hogy mit tudok tenni.
Ami nekem érdekes, hogy két obsd-ből átmentett vinyóm van, és mindkettőn csak a 4-es partíciót látom (hdc4 és hdd4), de többet semmit. Erre valami ötlet?