gcc static link

Fórumok

gcc static link

Hozzászólások

Hali,

az lenne a kérdésem, hogyan tudok gcc-vel úgy fordítani egy progit, hogy statikusan shared libek nélkül legyen linkelve. Kis progiról van szó, amit BSD jailbe szeretnék zárni, ezért így a megvalósítás egyszerűbb lenne.

[code:1:67d3fb3d4d]
gcc -static ....
[/code:1:67d3fb3d4d]
Persze minden libnek fent kell legyen a static verziója (pl. glibc-static-devel csomag Mandrake alatt, de máshol is hasonló a neve).

[quote:4eab4de26c="rpsoft"][code:1:4eab4de26c]
gcc -static ....
[/code:1:4eab4de26c]
Persze minden libnek fent kell legyen a static verziója (pl. glibc-static-devel csomag Mandrake alatt, de máshol is hasonló a neve).

Ajánlom még az uclibc-t, hogy ne 500k-s legyen egy hello world program, hanem 10k alatti. Más: fordítás után ne felejsd el stripelni. Legegyszerűbben: gcc -s -static ...

És utólag hogyan lehetne strippelni? Mert már megcsináltam és jailben fut is szépen a progi, de most h megnéztem, 340K.

Na, ez az, rájöttem:

[code:1:e2a207e375]strip filename[/code:1:e2a207e375]

Szerintetek működőképes az, ha make.conf -ból mindent -s kapcsolóval fordítok és akkor minden strippelt lesz és sokkal kisebb? Lehetnek belőle problémáim? Vagy csak debugolni nem lehet majd, ha összeomlik valamiért a progi?

Ja, ezt most már nem a static linkhez értettem kimondottan, hanem dinamikusan linkelt progik meg shared libek strippeléséhez is, csak erről a topicról jutott eszembe a kérdés.

[quote:fc9ad73171="Beanie"]Ja, ezt most már nem a static linkhez értettem kimondottan, hanem dinamikusan linkelt progik meg shared libek strippeléséhez is, csak erről a topicról jutott eszembe a kérdés.

Mukodokepes kene legyen, igen.