kernel imgae analizálás

Fórumok

kernel imgae analizálás

Hozzászólások

Embedded system, 2.4.23-as kernel, 2.95.4 gcc-val fordítva debian alatt.

haaat, akkor nincs sok eselyed... :(

nehai:
"Embedded system, 2.4.23-as kernel, 2.95.4 gcc-val fordítva debian alatt."
a debian gyari kernel csomagjai (pld. uname: "Linux cecil 2.4.27-2-686 #1 Fri Mar 25 11:48:59 JST 2005 i686 GNU/Linux") a /boot-ba pakoljak a configot (esetunkben: /boot/config-2.4.27-2-686)

Nem debian fut a cuccon, csak dedianon fut a fejlesztői környzete.
Megcsináltam amit ""wry írt, dd-vel kimásoltam gzipelt részt, majd szétcsomagoltam, a benne fellelhető szövegekből sok mindemn kiderül.

Probléma a következő:

Van egy kernel image (bzImage) és a hozzátartozó modulok, ki kellene találni az eredeti config-ot. Az is segítene ha szét tudnám csomagolni a kernet.

Ez egy disztribúció kernele? Ha igen akkor benne kell lennie a konfig filenak valahol a disztribben, többnyire a /boot könyvtárban. Ha nem akkor nem tudom.

ha ez egy olyan 2.6.x, ami CONFIG_IKCONFIG opcioval keszult, akkor a <kernelsrc>/scripts/extract-ikconfig script segithet a kibanyaszasban (ha eppen hasznalod is az adott magot, akkor /proc/config.gz)

[quote:43bebe6ab3="snq-"]ha ez egy olyan 2.6.x, ami CONFIG_IKCONFIG opcioval keszult, akkor a <kernelsrc>/scripts/extract-ikconfig script segithet a kibanyaszasban (ha eppen hasznalod is az adott magot, akkor /proc/config.gz)

heh :) extract-ikconfig-ról nem is tudtam.
amikor olvastam a topicot - és még senki nem válaszolt rá - engem is érdekelt ez lehetséges e és a bzImage-et elkezdtem csesztetni. tulajdonképp odaáig jutottam el vele ameddig az extract-ikconfig-gal egy lépésben eljuthattam volna - megnéztem a gzip magic fingerprintjét, dd-vel onnan kimásoltam minden adatot a bzimage-ből, majd gunzip-pel kicsomagoltam... aztán *plaff* ELF header sehol :) strings-szel persze így is ki lehet belőle bányászni dolgokat, de a binutils-os progik számára így sokat nem ér (kivéve persze ha az IKCONFIG-gal lett forgatva, akkor ugyanis strings-szel ki lehet belőle szedni a config opciókat).