asus a7v8x-x: belépés a setupba

Fórumok

asus a7v8x-x: belépés a setupba

Hozzászólások

A $subj során az volt a probléma, hogy nem ment. Csillivilli bootlogo megjelenik, írja, hogy nyomjak tabot a POST-hoz, stb., nyomok én mindent, ami tíz ujjal meg egy orral lehetséges, érzi a dög, mert udvariasan vár és nem folytatja a boot-ot, aztán amikor 3 másodpercre abbahagyom, akkor pislant még egyet a billentyűzet ledjein (*), és megy tovább a rendes boot folyamat.
Nosza gugli, találtam is valami sarlatánságot http://www.techsupportforum.com/archive/index.php/t-22429.html, persze köze nem volt a megoldáshoz.
Szóval a megoldásról: a bios addig vár, amíg x ideig semmi billentyűleütés történik, aztán megszámolja a ram-ot, megnézi a kártyákat, vinyókat, stb, és bootol. Nos, itt a Del lenyomására a ram számolástól a bootolásig lévő kb. 0.5 másodperc áll rendelkezésre, úgy, hogy előtte x ideig (sacc/kb. 3 sec) nem szabad semmit lenyomni. Ezt jelöltem fentebb (*)-gal. Segítség, hogy az érzékeny időszak kezdetét a bill. led-jeinek kacsingatása jelzi, (mint kiderült...), így már csak reflexek kérdése a dolog.
Azért szép meccs volt. A grafikus boot logo kitalálóinak pedig csókoltatom az anyucikájukat, és továbbra sem tartom jó ötletnek a tajvani dzsunkák ipari hulladékainak reklámokkal való ötvözését. És még az SRM-ről mondják, hogy nem felhasználóbarát :)...

A grafikus boot logot tudtommal nem muszaj hasznalni! (kikapcsolhato) Nah jah persze, ha ennyit szivtal a BIOS-ba belepessel, akkor annyira nem konnyu kikapcsolni :wink:

Amikor pislant, akkor inicializalja a billentyuzetet, ergo azidotajt erdemes nyomkodni. ;)