Ikonok!

Valahol itt a Windows 10 kapcsán már említettem egy rövidkét az ikonok fontosságáról UX szempontból, illetve valahol szintén írtam már arról, hogy a Windows Phone beállításai között borzasztó zavaró, hogy nincs ABC sorrendbe rendezve, mert míg iOS-on és Androidon vannak ikonok, ami vezeti a szemet, addig Windows Phone alatt semmi.

Nos, WP10 csapatnak megjött az esze:

Hozzászólások

Bár nem WP-t használok, engem pont a menü ABC-rendje zavarna. Legtöbbször a WiFi-t, 3G-t kapcsolgatom ki-be. Meg is őrülnék, ha a duplavé miatt görgethetnék az aljára...

Az ikonokkal természetesen egyetértünk.

Ez egy másik UX problémám a Windows Phone-al, a scrollozás, pl. egy weblapon IE-be, listbox esetén. Addig nem gond, ameddig csak néhány elem van, viszont ha hosszú, sokáig kell,tekerni. Desktopon ez nem gond, mert maximum elkezdek billentyűzettel keresni, de telón semmi. Jó lenne, ha ilyenkor is elérhető lenne a rendes "scrollbar", és a képernyő szélén gyorsan lehetne keresni, vagy hasonló betűs ugró, mint az app menüben/telefonkönyvben.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A menüpontok legyenek vélelmezett használati gyakoriság szerint rendezve, gyakoriak felül (régen volt a Windows menüben öntanulás, régen használtak eltűntek, zavaró volt). Ikon pedig legyen olyan, hogy a szöveg alapján azonosított menüponthoz passzoljon, harmadik használat után menjen ikonból is.

--------------------------------
last project: www.ekaer-feladas.hu