Keresem azt a tárhelyszolgáltatót ...

... amelyik egy most indult vállalkozás weboldalát és webshopját hosztolni tudja, az alábbi naív szempontok mentén:

* legyen WordPress
* LAMP
* FTP-n keresztül elérés
* napi mentés
* 99%< megbízhatóság
* domain-bejegyzés ingyen
* korlátlan aldomain
* korlátlan e-mailcím
* korlátlan mennyiségűdarabszámú adatbázis
* 24/7 HelpDesk
* webmail hozzáférés

Ha ezek mind csupa triviális dolgok, akkor bocsi, még nem volt dolgom ezzel a műfajjal.

Egyéb szempontok:

* jó, ha van valami SW manager tool, eszközkezelő (Interworx, CPanel?), de nem must-have;
* nem riadunk meg, ha be kell FTP-zni/SSH-zni valamiért, és kézzel telepítgetni valamit;

Már annak is nagyon örülnék, ha tennétek fel további kérdéseket, mert nem tudom, hogy milyen opciók vannak egyáltalán.

UPDATE: köszi a hozzászólásokat, egyelőre gyümölcstárhely lett, és majd meglátjuk... :)

Hozzászólások

> Korlátlan legyen minden
> Évente 10-15 ezret szántok rá

Ez elég nehezen fog összejönni, mert valamiből a hoszting cégnek is meg kell élni. ha nem vagytok igényesek a minőségre, nézd meg a GoDaddy-t, még ennél olcsóbban is kijössz a dologból. Nyilván azon az áron, hogy szopni fogtok, egy szerveren lesztek több ezren, a support nem törődik veled (szó szerint mindenre az a válasz, hogy válts VPS-re), stb.

VPS-nél is beszophatod. Attól függ, hogy mennyi dedikált erőforrást kapsz. Ha semennyit, mert a szolgáltató nagy oversell-el dolgozik, akkor ugyanúgy azon kaphatod magad, hogy nincs erőforrás a vps-ed alatt. A VPS erős túlzással ugyanaz, mint a shared hosting. Csak ott nem tárhely szintjén darabolják fel a gépet, hanem "hardver" rétegen.

Ezt az összeget Te komolyan gondolod? A szerver által részedre kidedikált erőforrások éves áram felvétele ennyi, vagy több!
... tehát ingyen kellene mindez!
Ha találsz, azért készült fel arra, hogy a szolgáltatód egyszer, csak úgy bejelentés nélkül lehúzza a redőnyt, és amit lementettél, csak az van, a többi soha többé nem elérhető! Mellőlem már nem is számolom hány ilyen olcsó szerver szolgáltatást adó cég halt ki ilyen felelőtlen ár bevállalása miatt.

tarhely.eu, bussiness csomag, 11.900 Ft + áfa
Két tárhelyem van náluk jópár éve kb. 10 domain névvel.

– Helpdesk helyett gyors a hibakezelés
– Napi, heti, havi mentés
– cPanel
– 10db adatbázis
– 50db e-mail
– FTP hozzáférés
– 5db külön domain

stb. Szerintem nézd meg!

Ezt a "korlátlan - olcsón" dolgot el kéne már felejteni. Senkinek sem korlátlanok az erőforrásai szolgáltatói oldalon. Persze honlapon, parasztvakításként jól mutat, hogy havi 1000Ft-ért minden korlátlan... Kérdés, hogy mennyi a garantált.... Ugyanaz, mint a net sávszél számháború... kiírják, hogy 120Mbit meg 240... És abból mennyi a garantált? kb. 30Mbit/sec...

Ahogy a klasszikus mondás tartja. Cégünk jól olcsón és gyorsan dolgozik. Ön ezek közül kettőt választhat.

Oké, látom mindenkit nagyon szívenütött ez a korlátlan-dolog.
Fölüldefiniálom a korlátlant úgy, hogy "a mi szerény igényeink mellett fájdalommentes az n+1-edik dolog megigénylése", ahol n várhatóan nem lépi túl az ötöt. Egyszerűen csak nem akarunk szerződéstmódosítani, ha 2 helyett kell egy 3. e-mailcím. :)

:wq

Szerintem ahhoz itt már mindenki túl régi motoros a témában, hogy egy ilyen szíven üsse. Inkább csak fásultan legyintünk, hogy megint egy "korlátlan huszár", aki túl sok kókler honlapjára kiírt nonszensz ajánlatot nézett, és eltöorzult a témával kapcsolatos realitásérzéke. Ennyi. :D
Egyébként meg nem az a lényeg, hogy miből mennyit kapsz. Hanem az, hogy mikor gondod, bajod, kérésed van, azt hogyan és mennyi idő alatt kezelik. De majd megtapasztalsz 2-3 kókler céget, aztán rájössz, hogy enm az a lényeg, hogy korlátlan e-mailt vagy mysql-t kapj, hanem ha nem működik, akkor nem napokig tart, mire történik valami.

A tárhelyszolgáltató olyan, mint egy nő. Meg kell tapasztalni pár sz@r barátnőt, hogy egy jót értékelni tudj. :D

Nekunk mar csak a domainjeink vannak naluk, alapvetoen korrektek, es hozzaertok ulnek a vonal masik vegen (mondjuk en e-mailben kommunikaltam veluk, de igy is 24 oran belul el voltak intezve a dolgok). A 10G tarhely a legnagyobb amit adnak, tudtommal nincs speci szerzodeskotesi lehetoseg veluk. Mi is azert valtottunk, mert kinottuk.

Nekem a gyümivel nincs tapasztalatom, de a mediacenterrel maximálisan meg vagyok elégedve: http://www.mediacenter.hu/

http://www.joomlatarhely.hu/
***********************************************************************

Aláírás szerzői jogok megsértése miatt TÖRÖLVE

DEBIAN forevör!

Korlátlan = ne egyesével kelljen megvenni, ha új kell, ne legyen limitálva és főleg, ne az ügyfélszolgálatot kelljen izélgetni ezért.

:wq

24/7 HelpDesk - Ennek keretében mit szeretnél kapni?

Az nem helpdesk, hanem hibabejelentés. Egy másik topikban pedig kifejtésre került valaki által, hogy normális helyen eleve szól a monitoring script/tool, hogy ledőlt valami és relatív hamar beavatkoznak. Az megint más kérdés, hogy ha rögtön 20-an hívják a szolgáltatót és írnak nyócezer emailt, akkor az nem segít. :)

Ez egy vicc?! Komolyan azt se tudod mi az a VPS?! Egyébként ilyen elvárásokkal a havidíj se biztos, hogy kifutná - korlátlan ... hahha, mégis mi?! Tegyenek alád egy X milliós storage -t, ha meg kinőnéd --> bővítsék, legyen a szerveren legalább 32GB RAM meg 2db hexa-core Xeon :)
A sok gagyi dzsunka pécé "szolgáltató" és a beteg-hazug ajánlataik miatt lehet egyes embereknek ilyen elborult elvárása.
A 7/24 -es supportról, meg a 99.999999999999999999999 -es készenlétről nem is beszélve.

Miért nem veszel, vagy bérelsz egy komoly server class gépet dedikált nettel, azon csak te vagy. Konkrétan ismered az erőforrásokat, tudsz velük kalkulálni és más nem használja. Az ilyen általad keresett szolgáltatóknak hívott akárkik (legyen az kicsi e.v. pistike vagy egy nagy cég) ezreket tömörít be egy szerverre. Sok esetben szervernek sem mondható, gagyi PC-n fut az egész.

p.s.: És nehogy azt hidd, ha kiírja valaki hogy szerver "gigás" nettel 19.990Ft+áfa/hó az alatt tényleg gigabites sávszélt kapsz - áááh, dehogy, max. gigabites porton lesz a géped

Ingyenes domain regisztráció .. ahhaaa legalább .com ?!

Tehat mindent szeretnel evi 10-15-ert. :D Tipikus magyar :):)

Kivanom, hogy kerulj a masik oldalra es belasd mekkora butuska voltal :)

Ha hajlando vagy nekiallni tanulni-tanulni-tanulni, szerintem egy DigitalOcean-es VPS-el, havi 5 USD-ert (~13k HUF/ev):
- tehetsz fel LAMP-et
- tehetsz fel WordPress-t
- elered FTP-n (remelem sftp-re gondoltal, ahoz ssh szerver kell)
- allitolag megbizhato
- 1 com domain ~2.5k HUF (meg epp belefer az evi 15k-ba)
- korlatlan aldomain (amig nincs rajtuk tul nagy forgalom, es mig ki nem fogysz a helybol)
- korlatlan emailcim (mig ki nem fogysz a helybol)
- korlatlan db (mig ki nem fogysz a helybol)
- allitolag a helpdeskjuk nem rosz
- ha teszel fel webmailt, akkor az is lesz

- cpanel fizetos, ugyhogy pasz

Amennyire en ismerem egy tipikus most indulo ceg igenyeit, a Hardware megoldhato. Egy rendszergazda viszont semmikepp, ugyhogy valaki neki kell alljon megtanulni.

Vagy ujra kell gondolni az evi dij nagysagrendjet.

A digitalocean esetén ha a vps kevés, tudod magasabb csomagra váltani, azaz költöztetés nélkül lesz benne nagyobb proci, memória, tárhely. Van debian, ubuntu, centos, arch, ezeknek több verziója. Snapshot(pillanatkép) készítési lehetőség is van, tudod biztonsági mentésnek vagy új vps alá felhasználni. Az automatikus vps backup is van pici költséggel megfűszerezve, a vps ár 20%-a. De ha van egy linux géped, jó scriptek írásával azt mentesz le a szerverről, amit akarsz, esetleg felhőbe is feltolhatod.

Szerintem ennél olcsóbban nem tudsz kijönni. A domaint egyébként is jobb, ha külön megveszed, a com végzödést godaddy-nél veszem meg, nem merem máshol olcsóbban megvenni. A forpsi-t ajánlgatják, elég jó áron is van. Ennél olcsóbbról nem tudok, ami elég megbízható, nincs vele gond.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Kedves Csearo!

Evvel a korlatlan temaval kicsit erzekeny pontra tapintottal ra, es ezt pont a legrosszabb forumon tetted:

Ha bemesz egy szamitogep boltba, nem fogsz tudni vasarolni egy korlatlan merevlemezt vagy processort. Ugyanigy egy tarhely szolgaltato sem tudja ezt megtenni. Minden szolgaltato, ahol az van kiirva az oldalra hogy valamelyik eroforras korlatlan, az hazudik. Olvasd el az aszf-et kerdezd meg az ugyfelszolgalatot, altalaban a kisbetus reszen ott van hogy korlatlan = XGB. Nemely szolgaltatonal az a non+ultra is elofordul hogy "korlatlan +5GB". Na erre varrjon gombot aki tud!

Manapsag barmely korrekt tarhelyszolgaltato rendelkezik azokkal a dolgokkal amikre neked, mint kezdo webesnek szukseged van, de ha jot akarsz magadnak, akkor olyan szolgaltatot ne is vegyel szamitasba, ahol az az elso dolog ami feltunik az oldalon hogy "KORLATLAN".

Mindazonaltal szeretnem egy kicsit megvedeni a kerdezot, mivel semmi irrealis dolgot nem kert (talan a 24/7 helpdesken kivul ... helpdesk != hibabejelento)

-korlatlan aldomain: a vhosts fileba 1-1 plusz bejegyzes nem oszt, nem szoroz
-korlatlan e-mail cim: az email cim magaban nem foglal eroforrast
-korlatlan mennyisegu adatbazis: Szinten, maga az adatbazis nem okoz terhelest. Ha a draga juzer beleb*sz 1 adatbazisba 20 juumlat, akkor pont ugyanolyan terhelest fog jelenteni, mint ha 20 kulon adatbazis lenne, sot, meg tobbet, mivel amint feltorik az egyik oldalt, azonnal hozzafernek az oszes tobbihez is, igy nem 1 siterol fog omleni a spam, hanem 20 rol rogton :)

A domain bejegyzes ingyen, itt megint az a kerdes hogy milyen domain, es hany darab. Letezik olyan tld (vegzodes), amibol 1 db is lenyegesen tobbe kerul mint amint te az egesz projectre raszansz.

Javaslom nezz korul az ilyen temakkal foglalkozo forumokon, nezd meg az emberek velemenyet az altalad kinezett tarhely szolgaltatokkal kapcsolatban, nezz bele a penztarcadba (esetleg kerj teszt tarhelyet) es ezen tapasztalatok alapjan dontsd el mit szeretnel.

Egy picit javitanek:

Szinten, maga az adatbazis nem okoz terhelest.

Ez igy ilyen formaban nem igaz, legalabbis MySQL eseten nem. Anno egy meglehetosen nagy tarhelyszolgaltatonal lattam olyat, hogy 2k adatbazis magassagaban (az akkori gepekkel persze) a MySQL mar nem birta a gyurodest, hiaba nem volt hasznalva kb a 95%-uk. Lehet, hogy azota valtozott a helyzet, de nekem az a tapasztalatom hogy mar maguk a nyitva tartando eroforrasok is tudnak akkora terhelest okozni hogy a szerver nem tudja kiszolgalni a kis reszukre iranyulo kereseket. A tobbivel teljesen igazad van, mar ha nem kapcsolodik hozza egyeb szolgaltatas (pl. a backup egy eklatans kerdes a sok darabos entitasoknal).

Ami a korlatlant illeti, a kedves kerdezo nezzen utana az "overselling" es a "fair use" fogalmaknak, ezek sok mindent meg fognak magyarazni. Tartottam karban nem egy tarhely szolgaltatot es az ilyesmibol tud is baj lenni, ha nincsenek megfeleloen definialva es/vagy betartatva a szolgaltatas korlatai. Nem csak a tarhely tud ugyanis elfogyni, hanem a CPU, memoria, stb is, amit nem egeszen lehet azokkal a meroszamokkal jellemezni, amikkel egy tarhely szolgaltatast altalaban jellemeznek. Megfektetni pedig szinte barmelyik tarhely szolgaltatot meg lehet akar egyetlen oldallal is (tisztelet a kivetelnek).

Szia!

Furcsa az eset. Mi kb egy fel eve valtottunk mariadb re, de se elotte se azota nem okozott ez problemat, pedig >> 2K adatbazis van a szerveren, es (majdnem) mindegyik aktiv hasznalatban. Elkepzelheto hogy belefutottal egy mysql hibaba amit azota javitottak, neha talakozni par hajmereszto buggal, ugytunik evvel pechhetek volt.

Termeszetesen nem azt mondom hogy hajmereszto ertekek eseten nem okoz barmi problemat, ha eleg adatbazist hozol letre meg az inode jaid is elfogynak, de ezt nem tudnam rendeltetesszeru hasznalatnak tekinteni.

Picit vitatkoznék. A tárhely elég olcsó, a költség nagy részét nem is a merevlemezek teszik ki. Lásd, hogy a felhős szolgáltatók, dropbox és a többi milyen olcsón adja nagy mennyiségben.
A másik, hogy az osztott tárhelyre csak kis weboldalak költöznek, a weboldaluk sem igazán nagy. Van akinek 100 MB, van akinek 1 GB méretű a weboldala. Összeségében nem használnak sokat, így a költségek nagy részét nem ez teszi ki. Ritka az, amelyik több GB-ot, netán már TB-ot használ. Hamarabb érheti el az adatátvitel limitet, ha van tartalom és átvitel rendesen.
Bár én azt írnám, hogy 5 GB garantált és jelenleg van még 20 TB kihasználatlanul.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Érdemes lehet rájuk nézni:
Viacomkft
több éve használjuk cégesen, nem nagyon volt probléma velük, segítőkészek ha kívánság van, lehet, hogy nem pont azt tudja amit keresel, de nem elszállt az áruk.

http://www.1und1.de/
náluk van vagy 10 domainom beszélni angolt, de igazából online megy minden csak kattyintgatni kell. Pár óra alatt megcsinálják ha olyan az óhaj, a domain reg az 24 órán belül mindig teljesült eddig. Néha tökjó akcióik vannak. 10gb tárhely + 100 mail meg mindenféle telepíthető app. vagy 100 különböző izé legútobb egy évért fizetem ezért akcióba 1 évre 25,50 et. euro. Baráti eléggé. Ha kevés a sebesség ami lenne akkor szólni kell nekik még 20 ért raknak alá plussz vasat hogy süvítsen :)

majd oszd meg velünk a tapasztalataidat!!