imac g5 - megér 15 - 20 ezer forintot?

Sziasztok!

Lenne egy eladósorba került iMac g5 gép , konkréten ez a szeria
[ http://mobile.osnews.com/story.php/13221/Review-Apple-iMac-G5]

A géphez nincs billentyűzet és egér , azaz van ,de nem original apple hanem egy gagyi usb-s , viszont együtt működik a géppel.

15-20 ezer forintot akar kérni érte a gazdája , de nem tudom ér-e ennyit ez a gép.

A youtube videok konkretan akadnak rajta , illetve a dock effektek is , amikor adott ablakot minimalizalok , vagy maximalizalok.

Filmet nem probaltam rajta nezni , nem tudom azt mennyire bírja, viszont ilyen vas alatt nem kellene akadnia az ilyen dolgoknak mint pl youtube , vagy a dock effektek.

Elképzelhető, hogy csak a rendszert nem bírja kezelni a gép és egy regebbi mac osx-el jobban menne , vagy a mac-nek nagyobb gépigénye van mint a windowsnak?

Igazábol csak azért gondolkoztam el a megvételén , mert marhára tetszik a gép , és arra , hogy a macet megismerjem , szerintem pont elég lenne.

Szerintetek ér ez a gép 15-20 ezer forintot , vagy ez már nagyon őskövületnek számít a mac gépek között?

A választ és a segítséget előre is köszönöm!

Hozzászólások

G5 -> nem intel procis. még egy flash is megerőltető lesz neki, csomó progi nem fog futni stb.. Felejtős szerintem.

En hasznalok meg 2x 1.25GHz-s G4 tornyot, a benchmark eredmenyek alapjan, ez erosebb mint az egy procis G5 gepek. Szerintem hasznalhato a sebessege, 10.5.8 az utolso OS ami elfut rajta. Enyemben 2 GByte memoria, es egy FX5500 GPU teljesit szolgalatot.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Szia,
itt Bécsben van ilyen (tobbnyire hianyos) G5-ösünk raktaron vagy 3-4 darab. Ertekuk eszmei legfeljebb, senkinek nem kellenek es a raktarban pihennek csak. Anno kb. 50-50%-ban a vinyok döglöttek ki, ill. az alaplapi kondik mentek (tömegesen) szet. Vagyis hogyha a vinyo egeszseges & nincsen pupos kondi az alaplapon, akkor memoriaval jol megpakolva az ar (kb. 50 EUR) szerintem, amiert kinalnak egeszen OK.
A keszulek amugy konnyen kinyithato, pucolhato, stb., de ezt gondolom tudod.
Udv,
Pelibali