FDD meghajtón USB emulálása és egyébb extraságok

Üdv mindenkinek!

Igazándiból nem tudtam hova is soroljam be a problémámat a fórumon, de talán ehhez áll a legközelebb. Egy ismerősöm keresett meg egy érdekes feladattal.
A feladat a következő: adott egy régi legalább 20 éves szerszámgép, ami már számítógéppel van vezérelve. Ez még annyira nem újdonság, de a külső programokat a gépre csak floppy-n keresztül lehet betölteni, ami ma már meglehetősen macerás és valljuk be ma már elég ritka madár is a mai gépekben a floppy meghajtó. Ezért egyből az usb-s pendrive-okra esett a választás, de a gép nem alkalmas ezek fogadására. Hosszas keresgélés után találtam megoldást a problémára ugyanis létezik rá megoldás a következő honlapon:
http://www.gotek.in/
Viszont utána fölmerült a következő kérés, hogy meg lehet e oldani, hogy ne kelljen minden egyes új programot átmásolni a pendrive-ra és fizikailag odasétálni az irodából a géphez és betölteni hanem meg lehet e oldani, hogy pendrive-ot valahogy megosztani a belső hálózaton és úgy rámásolni az adatokat.Én valami NAS-ra gondoltam, amibe valami minimális memóriát beleraknék létrehoznék rajta egy 1,44Mb-os partíciót, amin el lehetne helyezni az aktuális beállításokat(sajna az emuláló miatt nagyobb partíciót nem lehet létrehozni) és rákötni a floppy usb emuláló-ra a NAS-t és elvileg már működhetne is. Viszont nem igazán tudom, hogy mennyire fogja felismerni az usb emuláló a NAS-t vagyis, hogy egy NAS-t mennyire lehet pendrive-ként használni.
Szóval akinek van tapasztalata valamilyen NAS-al kapcsolatban, amit pendrive-ként is lehet simán egyszerre használni az kérem segítsen nekem és írja meg a pontos típusát, vagy ha esetleg valakinek van más ötlete a probléma megoldására az is kérem segítsen nekem.
Mindenkinek a segítségét előre is köszönöm.

Hozzászólások

Én néznék valami olyan embedded boardot amin van USB-OTG meg ethernet. Na és persze utána jöhet a hegesztés.