ipod shuffle alternativa?

Fórumok

Sziasztok,

akarok venni 1 nagyon apró mp3 lejátszót, minden csilivili videó lejátszás nélkül. Leginkább legyen pici, könnyű, bírja az akksija ameddig csak fizikailag lehetséges. Apple cuccaim nincsenek, de leginkább az ipod shuffle az ami megjelenik a fejemben. Kik a versenytársai ebben a szegmensben? Nem nedvesedek az alma logóra, ha ugyanilyen kaliberű, de cserébe nem vendor-lockines cuccot vehetek olcsóbban, egyértelműen az lesz.

Hozzászólások

kerestem én is, de nem találtam őszintén megmondom. Formába szinte teljesen hasonlók vannak, viszont azok microSD kártyáról működnek (ez akár még pozitívum is lehetne), de a sarkalatos pontjuk azonban az akksi. 3-4 óránál egyik se bírt többet, lehet az 4 dolláros noname, vagy ugyanaz a cucc, Orion felirattal, kétezerért.

Szóval szerintem nincs alternatívája, akárcsak a classicnak.

Tönkrement :)
Valószínűleg egy hibás példányt kaptam(repi cucc volt). 4 évig bírta, de évente 3-4X kellett rajta factory resetet csinálni. Utoljára már nem volt hajlandó felismerni az iTunes. Ha fizettem volna érte biztos már az elején kicseréltetem, de nem lett volna kifizetődő.
Tetszett, masszív darab. Ami hátrány volt számomra: iTunes, speciális adatkábel, valamint a fülhallgató, amin a lágy gumiborítás felpuhul és lemállik egy idő után. Viszont nagyon kényelmes és megfelelő hosszúságú, elfogadható hangzású. Olyannyira, hogy ilyet használok az SGS2-höz is.
Ha a mostani telefonomon nem lenne PowerAmp, megfontolnám egy Shuffle beszerzését.

Sansa Clip

Van belso memoria es microsd (az ujakban). Pici, de van kijelzo rajta. On-the-go playlistet lehet benne kesziteni. FM van, nagy hangero (US, vagy Other-re allitva van, EU-hoz nincs).

Birja par orat. Adatlap szerint 15. Tapasztalat szerint eleg sokat (neha elfelejtem lekapcsolni).

Nem Nano meret, kicsit nagyobb, de egesz jo. A hangminosegre nincs panasz.

Van/volt egy sansa c120-am, a hangja szerintem nem volt rossz. Viszont mikor lemerült az elem benne, ahelyett h. szépen kikapcsol, hirtelen full hangerőn kezdett cirpegni pont úgy mint amikor codec-hibás mp3-at hallgatsz, v. a /dev/audio-nak bedobsz 1 random binárist. Ez annyira gagyi megoldás, mint a 20 éves kvarcjátékok lemerülő elemtől lelassulva játszó dallama.

4Gb-os Sansa Clip+-om van. Nagy előnye, hogy SD kártyával bővíthető. Nekem most van benne egy 4Gb-os. Nálam 8-9 óráig biztosan bírja, de ez függ a hangerőtől is (európai beállításokkal nekem túl halk volt). A füles 1.5 évig bírta, nem rossz ár/érték arányban.
De ami egy iPod*-hoz képest megfizethetetlen, hogy mass storage módban simán másolgathatód rá a zenéket és nem kell az iTunes overhead.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nekem nincs ilyenem (Sansa Clip), de jókat hallottam róla.

Többet nem vennék ipodot, az biztos. Van nála olcsóbb, ami ugyanazt tudja, vagy még többet. Pl. a Sansa Clip több formátumot kezel, és olcsóbb. Csak nincs rajta az alma logó és nem olyan designos, azért olcsóbb.

Hát én durván zenebuzi vagyok, és nagyon sok olyan zenét hallgatok, amiket nem mindenhonnan lehet csak úgy letölteni, vagy meghallgatni youtube-on, mert éppen nem annyira ismertek, vagy éppen 20 éve nem zenélnek már. éppen ezért egy ilyen cucc kiváló arra, hogy mindig csak rátöltsd az újat, így amikor rád jön a vonaton, hogy húú de meghallgatnám X előadó Y albumáról a Z számot, akkor ott van. Másrészt tényleg jó dolog hogy egy helyen van minden, ahonnan gyorsan el is éred, egy átlátható felületen, heti egy töltéssel(!). Én nagyon szeretem ezt a kütyüt, nem sírom vissza azokat az időket, mikor heti szinten másolgattam a zenéket telóra/mp3-ra, éppen aktuálisan hogy mit akartam hallgatni.
vmi olyasmihez hasonlítanám, mint amikor régen kiírta az ember a letöltött filmeket dvd-re, most meg simán tárolja őket a többterrás vinyókon.

Media Markt-ban van philips mp4 lejátszó, a 4GB-os verzió asszem 15e,a 8GB-os 20e.
Nagy fülessel (Sennheiser HD25 1-II) is szép és erős hangja van. Negatívum, hogy akkus és memóriakártyával nem bővíthető, üzemidőre 25órát adnak meg.

Szerintem shuffle. Nekem 2.gen van, kezeli a rhytmbox, szóval nem kell itunes-szal bohóckodnom, mert az horror (vindózon legalábbis).
Vannak gagyi koppintások is, ott akkuról pár órát bír.

azóta feltoltam egy winamp full install-t, amiben van media library és ipod támogatás (eddig mindig winamp lite-ot használtam, így se library se ipod support nem volt). A media library-ből minden cicó nélkül fel tudtam másolni shuffle-re az mp3-akat, és működik is. Itunes nem lesz ezután sem a gépemen.

vegyél shuffle-t :) ne sz@rozz :)

Nekem a 3.gen tetszik a legjobban : http://en.wikipedia.org/wiki/File:IPod_shuffle_3G.png , használtat biztos olcsóbban kapsz és ráadásul szebb is :) a legújabb 4.genesek elég csajosak... :D

A fülhallgató szétmállás sajnos igaz, legalábbis a 3.gen ipod nanómról lejött a gumiborítás :( nagyon durván. A lentebbi kép jobb oldalán látható fülest adták a bal oldalihoz képest elég jól látszik, hogy gagyi gumis cucc van rajta, körben a fülesnél illetve a száráról is leesett a gumimáz...
pedig nem vagyok hardcore zenehallgató.

http://www.macobserver.com/review/2006/09/nano2-6s.jpg

nekem 3.genes shufflem van, zöld, nagyon szeretem nagyon jó, viszont ha egyszer leszakad az appe fülesed, onnantól kezdve buktad, mert mással nem tudod irányítani, vehetsz hozzá csak távirányitót mibe beledughatod más brandnek a fülesét is de az még + 6-7ezer, ennek ellenére bestbuy nekem kibír 1hetet ha használom, /bicózok, snowboradozok/ tehát extrém hideget is bírja, port is :)

a fülhallgató ahogy van egy szutyok, szinte kötelező a csere ha igényes zenét szeretnél hallgatni, és igen málik, hamar tönkremegy

teljesen fogalom nélküli vagyok apple témában, ezért kérdezem: a füles-t lehet benne cserélni standard márkás saját fülesre? vagy saját apple csatlakozója van, amivel csak a saját fülesét tudod beleerőszakolni a csatlakozójába? apple fülesen van bármi (extra gomb) ami miatt csak azzal teljes az "élmény"?

igazából 4. gen-t néztem ki, minden kérdés erre vonatkozik

4. gent bármilyen 3.5"-es fülessel használhatod. Nekem is ilyen van nyár eleje óta, és én is először alternatívákat kerestem, de a hasonló méretű shuffle kínai másolat az aksi idő miatt lett kizárva (papíron 3-4h, gyakorlatban meg kitudja...), a többi gyártónál pedig igaz annyira nem néztem körbe, de hasonló méretű lejátszót nem láttam.
2GB bőven elég, itunes helyett van alternatíva (mint írták), de anélkül is tudod pendrive-ként használni a szabad helyet. Kijelző pedig nem is kell rá. Gombnyomásra felolvassa az playlistek címeit, számváltás/hangerő/pause gombokat pedig pólón/zseben keresztül is könnyedén használható. Egyszer nem éreztem azt, hogy nem tud olyant, amire szükségem lenne zenehallgatás közben. Fülessel pedig nincs problémám eddig, bár nem vagyok vájtfülű zenehallgató. Én újonnan 12k-ért vettem itthoni aukciós oldalon.
Ezeken kívül pedig kifejezetten ellenszenves számomra az Apple és ezen kívül nem is szándékozok mást alma cuccot vásárolni :)

Ipod.
Meg mikor kifejezetten nem szerettem az almas cuccokat, akkor is ipod-ra szavaztam. Itunes nem akadaly, kismillio progivan amivel sokkal szabadabban kezeled, en pl gtkpod-ot hasznaltam annak idejen ubuntun. Le fel masolod a zeneket siman.
Bar az kicsit dragabb, de ha apro cucc kell, 6. generaciod nano-t nezted mar? Persze te tudod, de engem azert zavar, ha csak igy beomlesztve szol tobb GB zene es nem valaszthatom ki mit szeretnek hallgatni. Ezert nem hallgatok radio-t se, en akarom berakni a sajat zenem, ne mas valogassa helyettem :))

Alaphelyzetben nem ilyen. Ha a kis kapcsolót középső állásba tolod, akkor sorban játszik le. Ha teljesen végigtolod, akkor van shuffle üzemmódban. Egyébként nem feltétlenül filenév alapján játszik le, én pont ezért playlisteket szoktam rádobni (és nem albumokat), mert azoknál tuti olyan a sorrend, ahogy az itunesban összeválogattad.

Amúgy én is az ipodot ajánlom, és nem az olcsó alternatívákat. Az elmúlt tíz évben volt egy rakat hordozható lejátszóm a minicd-s beatmantől az ipod utánzatig, és egyikkel sem voltam igazán elégedett. Ez utóbbi utánzatokkal főleg nem. A kis kék shuffle nekem nagyon bejött, napi használatban van, és igazából nem tudok rá semmi rosszat mondani.

iAudio E2 peldául kicsi. Ezzel a konkrét tipussal nem volt meg dolgom, de a cowon lejatszoknak jol szokta birni az aksija.

Szerintem is vegyél egy sháááffült!! Nekem 2 gen. van, és nagyon jó!! rhythmbox, clementine simán lekezeli!! Az akksi sokáig bírja, pedig néha egy-két hetet áll, úgy hogy nem használom. Az akksi ennek ellenére még simán bír 10 órát kb.. Jah és már több mint 2 éves.

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2

Jah még annyit, hogy a fülest én is azonnal lecseréltem agybadugós Phillips fülesre, mert az tényleg botrányosan rossz. na nem csak a tartóssága, hanem az is, hogy nagy volt az én fülembe, és fájt... Úgyhogy inkább vettem olyat amihez volt 3 méretben gumigyűrű.

//mielőtt még valaki gyanítaná, nem, nem akartam betuszkolni az eredeti shuffle fülest a hallójáratomba, mert az eredeti nem agybadugós, hanem fülkagylóba rakós. Ennek ellenére nekem kemény volt, és rendesen fájt 2-3 óra viselés után :-D//

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2