bitcoin

van itt, aki rendszeresen ad el bitcoint?

ma megtortent az elso eladasom, kivancsi vagyok, tenyleg megjon-e az utalas. :-)
ha megjon tenyleg, akkor lehet, veszek egy GPU -t csak a bitcoinnak.

Hozzászólások

Elolvastam a Bitcoin Wiki-lapját, de van néhány dolog, amit nem értek.

"Mivel a csomópontok nagy száma miatt ma már egy-egy felhasználónak elenyészően kis esélye van egy blokkot megoldani és az érte járó jutalmat megszerezni, ezeket a programokat lehetőség van úgy beállítani, hogy egy szerver irányítása alatt közösen dolgozzanak. Ekkor ha az együttműködő programok közül egy megtalálja a megoldást, a jutalmon osztoznak a résztvevők."

Ezt hogyan tudom megoldani, mert ha jól értelemezem, akkor notebookom számítási viszonylag kis kapacitásával esélytelen, hogy "jutalmat" kapjak?

"A Bitcoinok tárolhatók egy pénztárcafájlban személyi számítógépen, vagy külső szolgáltatóknál."

Ezt nem igazán értem. Mi garantálja azt, hogy a gépen tárolt fájlom hiteles pénzmennyiséget tartalmaz?

Bocsi a hülye kérdésekért, de még csak kapisgálom, hogy miről is van szó.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

"ha megjon tenyleg, akkor lehet, veszek egy GPU -t csak a bitcoinnak"

Bejon ebbol annyi, hogy megerje?

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

en arra jutottam, hogy errol mar lekestunk :p

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Nincsenek konkrét tapasztalataim az ügyben, ezért kérdezek:
Ez a háttérben futó számítás, mennyivel dobja meg a havi villanyszámlát? Beleszámítva azt is, amikor félórára otthagyjuk a gépet, és a minimum fogyasztás helyett csúcson pörög a CPU vagy a GPU. Illetve amikor nem használjuk a gépet, csak direkt a számolás miatt hagyjuk bekapcsolva.
Korábban (5--6 éve) a SETI-vel végeztem egy hasonló számítást, majd tesztet, és az akkori áron havi 1500 Ft körüli eredményt adott a számítás és a teszt is. Ami persze nem egy hatalmas összeg, de ha itt is ilyen nagyságrend jön ki, akkor a nyereség számításakor már figyelembe kell venni.

Ha a munkahelyen futtatjuk, akkor persze ezek lényegtelen dolgok. Már ha nem vagyunk zöldek, mert akkor még mindig aggódhatunk, és számolgathatjuk a világméretekben elpazarolt energiát, és annak hatásait.

Egy ~300Mhash-t produkáló 50-60k-s ati hd5870 a mostani 19$-os bitcoin árfolyammal számolva havi 310$-t hoz. És ez szerintem korántsem fogyaszt annyit, mint amennyivel te számoltál.
Akkor tehát mindenképp megéri. :)

A mtgox az előbb megint ddos alatt állt. :/

Apple MacBook C2D 2.2Ghz 2x2G Intel X3100

Nekem egy ati 6870 van ami elvileg csak egy hangyányit gyengébb az 5870-nél, a topic kíváncsivá tett és kipróbáltam: olyan 210-220 Mhash/s-t tud alap órajelen (igaz ez win vista 32 bit jelenleg).
41k-ért már kapni ilyen kártyát (sapphire) viszont én akármivel próbálkoztam nem tud 220Mhash/sec-nél többet.
Ha a cpu-n is elindítom a számolást az jobban visszafogja a gpu-n futó minert mint amennyit besegít.
Szerk: Az nem igazán világos hogy hogyan jött ki ez a havi $310.
Az itt olvasható számítás szerint csak 40% esély van arra hogy ~1 hónap alatt 1 blokkot tud generálni a gép. És ez 500Mhash/s-re vonatkozik.

220 Mhash-sel egy rendesen fizető poolban a jelenlegi difficulty mellett napi kb. negyed BTC-t tudsz kitermelni, ez a mostani árfolyamon 4 USD körül váltható be. ha lejár ez a ciklus (kb. 5 nap múlva, amikor változik ismét a difficulty) ugyanezzel a cuccal 20-30%-kal kevesebbet tudsz majd kitermelni, aztán az összteljesítmény növekedése ütemében egyre kevesebbet és kevesebbet. ez a hajó sajnos már elment...

pont egy ilyesmi kártyára számoltam ki év végéig a várható nyereséget, különböző fejlődési ütemeket és árfolyamokat feltételezve: http://bitcoin.blog.hu/2011/06/18/megeri_e_bitcoint_banyaszni

bitcoin (bitcoins.hu)

Lassan talán helyreállítják.

Nem tudom, miért nem lett volna egyszerűbb minden regisztrációs e-mail-címre kiküldeni egy új jelszót (hacsak nem olyan hülye valaki, hogy a postafiókját is azzal a jelszóval éri el, mint az mtgoxot :-)). Egy hete szüttyögnek azzal, hogy beazonosítsák a júzereiket IP, számlaszám és egyebek alapján. Japánok :-).

Sziasztok,

feltettem a Bitcoin Blog-ra néhány postot szakmabelieknek, amikben olyan kérdésekre próbálok mrg választ keresni, hogy megéri-e minerkedni?, ha igen, akkor melyik poolban?, várhatóan hogyan fog alakulni az árfolyam és miért? stb.
Akit érdekel kicsit részletesebben a téma, azt szívesen látom ott, lehet érvelni pro vagy kontra.

Itt pedig megtaláljátok az angol bitcoin FAQ magyarítását, kiegészítésekkel.

Üdv., bitcoin

Bocs, nem annak szántam, illetve nem a szokásos "haszonszerzés érdekében elkövetett trollkodás" értelemben, hanem hogy ha valakit mélyebben érdekel a téma, netalántán még vitatkozna is, akkor odataláljon.

Úgy látom, hogy a szűkebb szakmát sem hozta nagyon lázba a Bitcoin; van pár tucat magyar bányász, akik még pár hónapig hagyják dolgozni a vasakat (ha már összerakták, legalább az árát termelje ki), de a virtuális pénz jövője valahogy senkit nem igazán izgat. A BTC-tőzsde is befagyott a 15-17 USD-s tartományban, nincs nagyobb volumenben sem vétel, sem eladás, tetszhalott az egész (vagy mindenki kivárásra játszik). Ha tényleg komolyan gondolták a rendszer kitalálói azt, hogy fizetőeszköz legyen, akkor az elfogadóhelyek számát kellene radikálisan növelni. Ha ez nem sikerül, akkor rövid időn belül bedől az egész szisztéma (szerintem még idén, de legkésőbb egy éven belül).