Az achievement-ekről

Sylvester Stallone aukcióra bocsátja a lezárt, soha ki nem bontott Patek Philippe 6300G-010 Grandmaster Chime ‘Blue’ karóráját (több másikkal egyetemben), aminek listaára 2,2 millió svájci frank, másodpiaci ára pedig körülbelül 3 milliárd forint. Sly - aki egyébként súlyos órarajongó - elmondja, hogy ez a világ legbonyolultabb komplikációval rendelkező karórája és hiába spórolod össze a rá valót, az életben nem fogsz hozzájutni. Neki - aki talán az egyik ember a Földön, akit senkinek sem kell bemutatni, még öreganyám is ismeri - kapcsolatokat kellett megmozgatnia, több levelet kellett írnia, külön jelentkezési lapot kellett benyújtania a Patek igazgatótanácsához, majd reménykednie, hogy megvásárolhatja ezt a fehérarany kézműves csodát. Arról is beszél, hogy számára ezek az órák nem időmérők, hanem életének fontos elért teljesítményeit jelző mérföldkövek, illetve arról is, hogy miért bocsátja mégis aukcióra a nevére szóló darabot. A Sotheby's fogja árverezni, valószínűleg minden idők egyik legdrágábban eladott órája lesz, túlszárnyalva Paul Newman Rolex Daytona-ját is ... Szóval, számára nem időmérők, hanem annak jelzői, hogy hol tart az életben ... számára (és sok más számára) ezt jelenti az óragyűjtés ...

Hozzászólások

Nagyon szeretem a filmjeit. Tárgyakban méri a sikert, súlyos egoizmus. De egy jó színésznek, - sőt, megkockáztatom - bármilyen sikeres embernek egoistának kell lennie, különben nem jut el oda, ahol van. (Meg persze nagyrészt irányított szerencse)

bármilyen sikeres embernek egoistának kell lennie, különben nem jut el oda, ahol van

Pontosan. Érdemes megnézni az életrajzi dokufilmjét, minden egyes lépéséért keményen meg kellett dolgoznia. Ha ilyesmiben találta meg a motivációját, akkor ilyesmiben.

trey @ gépház

A másik ugyanilyen példa Swarchenegger. Az ő könyveit is érdemes elolvasni, iszonyat. A konkurencia lenyomott naponta egyszer egy 3 órás kőkemény edzést. Jobb akarok lenni. Erre ő reggel meg este is lenyomott egy-egy 3 órás edzést. Évekig. Micsoda akaraterő. És nem kifogást keresett, hogy nincs rá pénzem, időm.

"Reggel meg este 3 óra."

Ez így ebben a formában nyilván nem igaz, mert az már kontraproduktív: ha csináltad, tudod.

Ámbár az "Utam a csúcsra" közepe felé le van írva, hogy ~"más nemzetnek más buildere más gyógyszerektől volt más", szóval ha a májad/elméd/ízületeid bírják a korabeli fullprosztó (Nerobol-szintű) szteroidokat, vagy a gorilla agyalapi mirigyétől elszívott növekedési hormont, akkor talán :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Komoly!
 

És ha belegondolunk, hogy a nyitóban szereplő Patek 20 komplikációt plusz 5 akusztikus funkciót tud egy karóra méretben összerakva kizárólagosan mechanikus alkatrészekből, COSC pontosságot hozva és akár 200 éves élettartammal a megfelelő szervizek mellett, akkor meg is jött, hogy mi benne a mestermű.

trey @ gépház

Ha gyart a PP megy egy orat, meg akkor is ha hozzajuk akarjak vegni az osszeget a zart ajton keresztul, azzal csokkenti a kint levo orak erteket. Firenzeben van egy rakas David szobor, kozteren, nem kell bemenni a muzeumba megnezni. Nyilvan van erteke az ilyen oraknak, de szamomra ez 99%-ban egy mukincspiaci termek. 

Szerkesztve: 2024. 05. 08., sze – 16:20

egy mondatban keverni a CHF-et es a HUF-ot, miert?

ja es most akkor megveszed v nem? :D

Most lehet, hogy bunkonak hangzok, de ezt a motyogast vegighallgatni fajdalmas volt.

Vajon a filmjei is ilyenek? A regieket meg szinkronosan neztem, ujat meg nem neztem tole.

Mondjuk Bruce Willist is borzaszto volt hallgatni eredetiben. Es meg Arnoldot szinkronizaltak ujra a Herculesben...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azert adja el az orat, mert nem ment a Finucci-s oltonyhoz.

Valamikor a nadragszara es a zakoja kozott ugy dontott, odaadja a lanya eppen akkori ferjjeloltjenek.