( saxus | 2015. 11. 30., h – 20:40 )

"Az miert nem lett volna megoldas, hogy meghagyjak a regi startmenut"

Minek két ekvivalens UI elem, mikor egy képes ellátni mindkettő funkcióját? Pont ezért ütötték a WinRT-t és lehet még ütni a Win8/10-et, hogy kettős: egyszerre él benne a múlt és a jövő. Komolyan nem értem, hogy miért nem jó a full screen start menü.

"En viszont allergias vagyok mindenre, ami az asztalon van, a kukat, a sajatgepet, meg ujabban a vezerlopultot vagyok hajlando elviselni"

Tehát akkor még egyszer: ki a faszt érdekel az asztal? Meg a start menü. Win7 óta ki lehet tűzni mindent a tálcára anélkül, hogy ez ténylegesen helyet foglalna. Azért van.

Nekem 28 programom van kitűzve a tálcára, még maradt kb. 8-10-nek hely, start menüből maximum a vezérlőpultot kotrom ki nagyritkán meg ha valami új programot kell előkotorni. Esetleg néha onnan indítom az OpenVPN-t meg a Chromet, ha nagyritkán kell. Asztalon semmi nincs.

Viszont, aki szerint az kényelmesebb, hogy a képernyő 13%-ára bezsúfolt, listában kell kikotorászni mindent, az hülye. Komolyan, nem látom a különbséget a W7-es Start menü és a W8-as Start screen között, leszámítva, hogy az egyik teljes képernyős. Mindkettőn van kereső, mindkettőn van listás nézet, különbség, hogy az egyikben legalább látni is valamit, mindkettőn van kitűzés funkció és mindkettő ugyanúgy felesleges, mióta ki lehet tűzni a tálcára dolgokat.

"QL-re meg nem szeretek olyan progit tenni, amit nem hasznalok mindennap, nem arra van."

De, pont arra van, hogy kitedd, amit gyakran használsz. Ha van helyed és eldugod a start menü legvégére, akkro saját magaddal tolsz ki, szerintem.

"Raadasul van jopar progi a gepen, aminek otletem sincs a neverol, az ikonja alapjan talalom meg."

Na ez meg végképp WTF. W7-ben ilyenkor maximum egy szép ABC rendbe rendezett mappakupacot látsz, W8+-ban meg ikonokat.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™