( uid_4656 | 2015. 02. 27., p – 14:20 )

Eddigi tapasztalataim alapján minden cégnél megvan az a néhány ember, aki valójában viszi előre a céget. Ezeknek az embereknek úgy gondolom, hogy kell annyit fizetni, amennyit kapni akarnak, illetve ha a cég lehetőségei ezt nem engedik meg, akkor el kell búcsúzni tőlük, mert tartósan úgysem fognak ottmaradni. Az összes többi ember fizetését pedig el kell felejteni, tökmindegy, hogy mennyit keresnek.

Ehhez hozzátartozik az is, hogy az, hogy ki tolja a cég szerekét, és hogy mi a pozíciójának a megjelölése a cégek többségénél semmilyen összefüggésben nincs egymással. Simán lehet, hogy a junior rendszergazda vagy éppen a titkárságon dolgozó levélbontásért és iktatásért felelős kolléga a tényleg fontos ember, de lehet, hogy a senior DBA atyaúristen vagy a látszólag semmit nem dolgozó informatikai ügyvezető-igazgató helyettes a kulcsfigura.

Kimondottan zavar, ha a Nagyon Fontos Emberek nincsenek megfizetve, mert fáj hosszabb távon a hiányuk. Egyáltalán nem érdekel, hogy a többieknek milyen alul vagy fölültolt fizetése van.

Ezek alapján a "nem" válaszra szavaztam. :-)