( barii | 2014. 10. 26., v – 17:04 )

Az osztalek az azt jelenti, hogy aki befektetett a szolgaltatoba, kap vissza a penzebol, teljesen normalis. Majd a visszakapott osztalekot befekteti megnit.
A kormanynak mindegy, hogy mire kolti, ha veszteseges hat veszteseges, na es? Toled elvette kenyszerrel, majd vesz el megint kenyszerrel. Ha meg nyereseges ne adj isten, akkor az a te adodbol az o zsebebe megy.
A szolgaltato a sajat penzevel jatszik.
De most ha csak logikusan azt vesszuk, hogy az emberi termeszet olyan, hogy mindenkinek onmaga, es a csaladja, meg esetleg a baratai a fontosak, akkor vilagos, hogy mindenki a sajat malmara hajtja a vizet. Most ha van is olyan koztuk, aki becsuletes es megprobalja arra forditani a penzt, amire kell, akkor is ott a tibbi, aki a te penzeddel jatszik, amit kenyszerrel vett el.
A szolgaltatot kivalsztodi, fizetsz amennyit ker, es a penz az ove, ha hulyesegre kolti, az faj neki.

Az is csak feltetelezes, hogy a szocializmusban, ha mindenki egyenlo, es minden az allame, akkor az embernek nincs motivacioja tanulni, befektetni (ha egyaltalan szabad), mert ugyis mindenkitol elveszik. Csak feltetelezes, hogy nincs motivacio egyetemre jarni, mert akkor majd sok penzt keresek, es jobb eletem lesz mint a tobbieknek, de megis az emberek teszik mukodeskeptelenne, mert ilyenek.

(dj is erti)

---
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk